Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Ahol gáz van, ott felbukkan Soros György

2016. január 27. 13:38

Macedónia lehet a következő célpontja a térségünkben immár majdnem 30 éve turnézó amerikai pénzembernek, aki köztudottan sosincs túl messze az aktuális válságtól.

Soros György szereti magát „emberbarát milliárdosként” meghatározni, aki önzetlenül segíti a szerencsétlen sorsú országokat, ezzel demokratizálja és megváltja az egész világot.

Az pedig nyilván véletlen egybeesés, hogy saját vagyona és befolyása közben csak nő és nő. Ahogy az is, hogy évtizedek óta lépten-nyomon vészmadárkodik.

Fotó: AFP
Válságok haszonélvezője

Soros a legtehetségesebb művelője a katasztrófa-kapitalizmusnak nevezhető műfajnak. Egyes elméletek szerint az üzleti szereplők egyre jobban megtanultak profitálni a lokális válságokból, ezért érdekeltté váltak országok destabilizálásában.

Szembemenve a hagyományos befektető logikával Soros és elvtársai nem a stabil gazdaságok fejlődéséből próbálják kivenni a részüket, hanem a zavarosban halászva igyekeznek kihasználni politikai rendszerek gyengeségét.

Legutóbb kemény fába vágta a fejszéjét a milliárdos üzletember: valóságos pénzügyi háborút indított Kína ellen, ami miatt a Népköztársaság nyíltan nekiment a devizák ellen spekuláló tőzsdecápának. Soros még az 1990-es évek elején azzal vált világszerte ismertté, hogy az azóta Fekete Szerdának nevezett napon bedöntötte a Bank of England-et. Úgy megshortolta ugyanis a brit fizetőeszközt, hogy az állam több milliárd fontot veszített, ő maga viszont egyetlen nap alatt 1 milliárd dollárral gazdagodott.

Polipként ágaznak szerte karjai a legtöbb közép- és kelet-európai országban, ennek megfelelően Soros Magyarországon is színes helyőrséget állomásoztat. Íme az osztály éltanulói:

Nemcsak mi vagyunk ilyen szerencsések, médiabirodalma nagyjából 150 országban van jelen: becslések szerint 500 lap jelenik meg a gondozásában, összesen 70 milliós példányszámban – és ebben nincs benne az online sajtó.

Ha valaki esetleg bizonytalan lenne: ezek jellemzően nem jobboldali orgánumok.

Itt a legújabb balhé

Forronganak az indulatok Európa legszegényebb országában: Moldova utcáin az utóbbi napokban rendszeressé váltak a többezres kormányellenes tüntetések. A részben oroszbarát, részben viszont Európa-párti ellenzék összefogott a szerintük korrupciótól rohadó, EU-barát kormánnyal szemben.

Sikkasztásban nem ismertek határt az ország vezetői: tavaly 1 milliárd eurónak megfelelő pénznek egyszerűen nyoma veszett, ez Moldova GDP-jének 14 százaléka. Az esettel összefüggésben letartóztatták az akkori miniszterelnököt, de utódja sem húzta sokáig, tavaly októberben elmozdították egy bizalmatlansági indítvánnyal.

Trükköket kellett bevetnie a jelenlegi – de egy éven belül harmadik – kormányfőnek, aki csak úgy tudta megválasztatni magát a múlt héten, hogy váratlanul, néhány órán belülre hívta össze a képviselőket, és teljes titokban, a média kizárásával, éjszaka tette le a hivatali esküt. Ezután mintegy 20 ezer ember vonult utcára, tiltakozva a miniszterelnök ellen, aki a vádak szerint túl szoros kapcsolatot ápol az ország leggazdagabb emberével.

Nagypolitikai játszmák is zajlanak a háttérben: Románia tavaly attól tette függővé a segítségnyújtást, hogy Kisinyovban Európa-párti kormány kerül-e hatalomra. A 150 millió eurós hitelszerződés első részletét akkor hívhatják le, ha Moldova megegyezik az IMF-fel és elköteleződik a külföld által elvárt reformok és az Európai Unió mellett.

Kis országok "megmentője"

Nyugati-orosz kötélhúzás, politikai válság, utcai tüntetések – ez az, amit Soros igazán szeret, szóval nehéz elképzelni, hogy kihagyná a lehetőséget.

Alkalmazandó receptje nem új, de eddig többnyire bejött: sokan gyanítják, hogy jelentős szerepe volt az ukrán válság eszkalálódásában. Már Tyimosenko idején jelen volt az országban tanácsadóként és befektetőként, de az oroszbarát hatalom megdöntése idején is aktivizálta magát. Jelenlétét általában nem tagadja, de természetesen demokratizálásra és humanitárius segítségnyújtásra hivatkozik.

CIA-fedőszervezetek és Soros-alapítványok 2000 karatéban és kick boxban jártas fiatalt béreltek fel a tavalyi kormányellenes tüntetések idejére – ismerte el a Soros által támogatott posztkommunista párt vezetője Soros helyi sajtójában. Továbbá macedón diákoknak 1500 dollárt fizetett a milliárdos alapítványa a rendszer megdöntésére tett javaslataikért – erre utal egy kiszivárgott dokumentum.

Nem lennénk meglepve mindezek fényében, ha később kiderülne, hogy Soros a moldovai balhéban is részt vesz. Akár a hevesen támadott, de USA-barát kormány védelmében lép fel, akár csak a személyes haszonszerzés vezérli, egy dologban biztosak lehetünk:

Soros nem csak tapasztalatokkal gazdagodik.

(Reuters, BBC, Főtér, MINA)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

Strache harcot hirdetett az iszlamista antiszemitizmus ellen

amerika, london, párizs

A politikai iszlámmal és az ahhoz köthető antiszemitizmussal is leszámolna az osztrák alkancellár.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

Nem fogadná vissza a brit kormány a dzsihadista feleségnek állt bevándorlót

A 19 éves Shamima Begum csatlakozott az Iszlám Államhoz, de most, hogy a terrorszervezet szétesőben van, már visszatérne Nagy-Britanniába. A szigetország erről hallani sem akar.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére