Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Agyonlőtték a volt szerb elnök védőjét

2018. július 29. 09:10

A szerb belügyminisztérium vasárnap közölte, hogy ismeretlen tettesek szombaton belgrádi otthona előtt agyonlőtték azt az ügyvédet, aki korábban Slobodan Milosevic szerb elnököt védte.

A rendőrségi feltételezések szerint az 57 éves Dragoslav Ognjanoviccsal alvilági bűnözők végezhettek. A férfival volt 26 éves fia, akit szintén lövés ért, bár csak a jobb karján. Az ügyvéd a kétezres évek elején védte Milosevic szerb elnököt, akit háborús bűnök elkövetésével vádoltak a nemzetközi bíróságon. 

A szerb vezetőt nem sikerült elítélni, ugyanis az ítélethirdetés előtt, 2006. március 11-én infarktusban meghalt.

Slobodan Milosevic

Fotó: AFP

Ognjanovic később Szerbia néhány hírhedt alvilági vezetőjének védőügyvédje is volt. Az elmúlt két évben a balkáni alvilág igencsak aktivizálódott, ugyanis egy kábítószer-piaci háború miatt a szerb és a montenegrói alvilág több emberét is meggyilkolták Belgrádban. 

Slobodan Milosevic hatalmát 2000-ben döntötték meg. Nemzetközi pere 2002-ben kezdődött, hatvan vádpontban folyt ellene eljárás, egyebek mellett népirtással, emberiesség elleni elkövetett bűncselekményekkel és etnikai tisztogatással vádolták meg.

Milosevic özvegyét a múlt hónapban egy év börtönbüntetésre ítélték a szerb fővárosban, azonban nem fog börtönbe vonulni, hiszen több mint tíz éve Oroszországban él, Moszkva pedig nem adja ki a nőt Belgrádnak. 

A leghíresebb bűnösök már rács mögött vannak

A kilencvenes évek legbrutálisabb háborújának, a délszláv háborúnak a legfőbb bűnösei már rács mögött vannak. Egyikük Radovan Karadzic, akire áprilisban a hágai ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte. Korábban a volt boszniai szerb elnököt negyven év börtönre ítélték, ám ezt meghosszabbítanák. Karadzic megítélése Bosznia-Hercegovinában máig vitatott. Az ország többségében bosnyákok és horvátok lakta részében egyértelműen háborús bűnösnek tartják, míg a szerbek lakta területeken inkább hősként tekintenek rá.

Ratko Mladic és Radovan Karadzic

Fotó: AFP

Mladic is sokáig fog ülni

Ratko Mladicra tavaly novemberben szabtak ki életfogytiglani börtönbüntetést. A Balkán mészárosaként ismert korábbi vezérezredesről és boszniai szerb hadseregparancsnokról bebizonyították, hogy bűnös háborús és emberiesség elleni bűntett vádjában, köztük népirtásban. A srebrenicai mészárlás legfőbb felelőse elleni 11 pontos vádiratban kétrendbeli népirtás, valamint háborús és emberiesség elleni bűncselekmények, egyebek mellett gyilkosság, deportálás, kényszerkitelepítés, üldözés, túszejtés szerepelt.

Az 1992-től 1995-ig tartó boszniai háborúban százezrek haltak meg.

Mladic személyesen rendelte el, majd részt is vett a srebrenicai vérengzésben. 1995 júliusában csaknem nyolcezer bosnyák férfit és fiúgyermeket végeztek ki a szerb katonák. A vádirat szerint Ratko Mladic részt vett a boszniai szerbek azon tevékenységeiben, amelyeknek a célja Bosznia szerbek által magukénak vallott területén élő bosnyákok és horvátok tartós eltávolítása volt.

Ratko Mladic csaknem másfél évtizedig bujkált Szerbiában az elfogásáig. Végül 2011 tavaszán fogták el, majd pár napra rá kiadták a hágai Nemzetközi Törvényszéknek. Pere 2012-ben kezdődött, a záróbeszédek 2016 decemberében hangoztak el.

A legutolsó tárgyalás nem volt valami sikeres

A hágai Nemzetközi Bíróság utolsó tárgyalásán a vádlottak padján Slobodan Praljak boszniai horvát tábornok ült. A tárgyalás során a boszniai háborún belül lezajló horvát-bosnyák háborúban elkövetett háborús bűncselekmények miatt a hágai Nemzetközi Törvényszék felelősségre vonta és 2017 végén 20 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélethirdetés során Praljak egyszer csak felállt, majd mellényzsebéből elővett egy kis műanyag fiolát. Kijelentette, hogy ő márpedig nem bűnös, majd megitta a kis tégely tartalmát. Bár azonnal kórházba szállították, megállapították, hogy a férfi mérget vett be és rövid időn belül meghalt. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére