Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Agyára ment a PC a briteknek: náci szimbólumnak néztek egy keresztet

2017. október 12. 20:58

LOUGHBOROUGH, 20:58

Egy nagy-britanniai város piacáról kitiltott egy nőt a városvezetés, mivel a templomos lovagok szimbólumaival ellátott bögréket árult. Ezzel pedig megsértette a helyi muszlimokat. És még nácinak is nézték.

Tina Gayle-t eltiltották attól, hogy portékáit a helyi piacon árulja, miután valaki feljelentette őt a városvezetésnek. A nő szerint kifejezetten a 6 fontba kerülő, a templomos lovagok jelmondatával és képével ellátott bögrék zavarták a panasztevőt.Ezután a városi tanács egy küldöttséget menesztett a Gayle-hez, akit megkértek, hogy távolítsa el a bögréket, amely sérti a muszlimokat – írja a Daily Mail.

Azt mondtam, hogy ez nevetséges és nemet mondtam a kérésre"

– idézte fel Gayle a beszélgetést.

Amikor a nő visszautasította a kérést, akkor hivatalos levélben tudatták vele, hogy kitiltották a piacról és többé nem kaphat standot, amelyen árulhatna.

A levélben egyszerűen közölték, hogy ki vagyok tiltva. A szabályok szerint csak három írásos figyelmeztetés után tilthatnának ki, ám ez nem történt meg. Mindössze három napot kaptam a fellebbezésre"

– mondta Gayle, aki a kitiltásról szóló határozatot pénteken délután kapta kézhez.

Gayle egyébként leginkább könyvritkaságokat árul a standján, amelyet három éve bérel a helyi önkormányzattól, alkalmanként 22 fontot fizet érte. A bögréket a közelmúltban kezdte el árulni, hogy egy kicsit több profitot termeljen a vállalkozása.

Íme a náci szimbólumnak nézett talpas kereszt, mely a lovagi erényeket jelképezi.

Olyasmit tudok nyújtani, amit kevesen. Olyan könyveket találok meg, amelyeket már rég nem nyomtattak újra. Sok embert teszek boldoggá a munkámmal. Az emberek tudják, hogy hol találnak és azt is, hogy bármilyen könyvet megtalálok számukra"

– mondta Gayle, aki szerint az ügyfelei mérgesek, amiért a városháza dönti el, hogy mit vehetnek és mit nem.

A bögrékkel konkrétan az volt a városvezetés problémája, hogy a templomos lovagok muszlimokat öltek több mint 700 évvel ezelőtt.

A közelgő évforduló fontos a templomos lovagok történetében, mivel október 13-án vették őrizetbe a rend vezetőjét Franciaországban, ahol később kivégezték"

– mondta a nő, aki szerint innen ered, hogy az európai kultúrában a 13-as számot balszerencsésnek tartják.

Gayle elmondta, hogy nála még egy muszlim sem panaszkodott a portékája miatt, sőt eddig egyetlen muszlimnak sem adott el könyvet – legalábbis tudomása szerint.

Ha csak olyan könyveket és tárgyakat adnék el, amelyekhez semmilyen módon nem kapcsolódik az erőszak, akkor Alan Titchmarsh műveit árulnám"

– utalt a nő a Nagy-Britannia-szerte ismert kertészeti szakkönyvek írójára.

A Daily Mail megkereste az ügyben illetékes Charnwood Borough Council-t, a helyi városi tanácsot is, amelynek szóvivője elmondta, hogy már augusztusban szóltak a nőnek, mivel egy panasztevő szerint "náci emléktárgyakat" árult.

Meglátogattuk a standot és láttuk, hogy néhány bögréjén náci szimbólumok vannak"

– utalt a városi tanács szóvivője a fentebb látható bögrén ábrázolt, vaskeresztre emlékeztető formára, amely egyébként egy sima templomos kereszt, vagy talpas keresztként is ismerik.

A helyszíni szemle után a kereskedő beleegyezett, hogy eltávolítja a bögréket és nem árul olyan holmit, amely sérthet másokat"

– mondta a szóvivő. Erről levelet is küldtek is nőnek.

Október elején azonban újabb bejelentés érkezett a nő ellen, amely szerint "templomos lovagos" bögréket árul.

Ismét meglátogattuk a standját és megkértük, hogy távolítsa el a bögréket. Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy a bögréken ábrázolt dolgok miért sértőek a bejelentéstevőre nézve, azonban már korábban is megkértük az eladót, hogy ne áruljon modern bögréket, vagy olyan tárgyakat, amelyek sérthetnek másokat, ezért megkértük, hogy vegye le őket"

– mesélte a szóvivő, hozzátéve, hogy amikor az eladó ezt megtagadta, akkor elküldtek neki egy második levelet, amiben az állt, hogy kitiltják az összes Loughborough-i piacról. A tanácsot képviselő szóvivő arról is beszélt, hogy a szabályzat szerint bárkit kitilthatnak a piacról olyan tárgyak árusítása miatt, amely másokat sérthet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

amerika, london, párizs

A 62 éves, ártatlan férfi valószínűleg a bevándorlásellenes jobboldali párt kongresszusán vehetett részt a szászországi városban.

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

kétharmad

A migránsoknak osztogatott anonim bankkártyák egy újabb olyan eszközt jelentenek, amelynek valódi célja, hogy meggyorsítsa az emberek beszállítását az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére