Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Agyára ment a PC a briteknek: náci szimbólumnak néztek egy keresztet

2017. október 12. 20:58

LOUGHBOROUGH, 20:58

Egy nagy-britanniai város piacáról kitiltott egy nőt a városvezetés, mivel a templomos lovagok szimbólumaival ellátott bögréket árult. Ezzel pedig megsértette a helyi muszlimokat. És még nácinak is nézték.

Tina Gayle-t eltiltották attól, hogy portékáit a helyi piacon árulja, miután valaki feljelentette őt a városvezetésnek. A nő szerint kifejezetten a 6 fontba kerülő, a templomos lovagok jelmondatával és képével ellátott bögrék zavarták a panasztevőt.Ezután a városi tanács egy küldöttséget menesztett a Gayle-hez, akit megkértek, hogy távolítsa el a bögréket, amely sérti a muszlimokat – írja a Daily Mail.

Azt mondtam, hogy ez nevetséges és nemet mondtam a kérésre"

– idézte fel Gayle a beszélgetést.

Amikor a nő visszautasította a kérést, akkor hivatalos levélben tudatták vele, hogy kitiltották a piacról és többé nem kaphat standot, amelyen árulhatna.

A levélben egyszerűen közölték, hogy ki vagyok tiltva. A szabályok szerint csak három írásos figyelmeztetés után tilthatnának ki, ám ez nem történt meg. Mindössze három napot kaptam a fellebbezésre"

– mondta Gayle, aki a kitiltásról szóló határozatot pénteken délután kapta kézhez.

Gayle egyébként leginkább könyvritkaságokat árul a standján, amelyet három éve bérel a helyi önkormányzattól, alkalmanként 22 fontot fizet érte. A bögréket a közelmúltban kezdte el árulni, hogy egy kicsit több profitot termeljen a vállalkozása.

Íme a náci szimbólumnak nézett talpas kereszt, mely a lovagi erényeket jelképezi.

Olyasmit tudok nyújtani, amit kevesen. Olyan könyveket találok meg, amelyeket már rég nem nyomtattak újra. Sok embert teszek boldoggá a munkámmal. Az emberek tudják, hogy hol találnak és azt is, hogy bármilyen könyvet megtalálok számukra"

– mondta Gayle, aki szerint az ügyfelei mérgesek, amiért a városháza dönti el, hogy mit vehetnek és mit nem.

A bögrékkel konkrétan az volt a városvezetés problémája, hogy a templomos lovagok muszlimokat öltek több mint 700 évvel ezelőtt.

A közelgő évforduló fontos a templomos lovagok történetében, mivel október 13-án vették őrizetbe a rend vezetőjét Franciaországban, ahol később kivégezték"

– mondta a nő, aki szerint innen ered, hogy az európai kultúrában a 13-as számot balszerencsésnek tartják.

Gayle elmondta, hogy nála még egy muszlim sem panaszkodott a portékája miatt, sőt eddig egyetlen muszlimnak sem adott el könyvet – legalábbis tudomása szerint.

Ha csak olyan könyveket és tárgyakat adnék el, amelyekhez semmilyen módon nem kapcsolódik az erőszak, akkor Alan Titchmarsh műveit árulnám"

– utalt a nő a Nagy-Britannia-szerte ismert kertészeti szakkönyvek írójára.

A Daily Mail megkereste az ügyben illetékes Charnwood Borough Council-t, a helyi városi tanácsot is, amelynek szóvivője elmondta, hogy már augusztusban szóltak a nőnek, mivel egy panasztevő szerint "náci emléktárgyakat" árult.

Meglátogattuk a standot és láttuk, hogy néhány bögréjén náci szimbólumok vannak"

– utalt a városi tanács szóvivője a fentebb látható bögrén ábrázolt, vaskeresztre emlékeztető formára, amely egyébként egy sima templomos kereszt, vagy talpas keresztként is ismerik.

A helyszíni szemle után a kereskedő beleegyezett, hogy eltávolítja a bögréket és nem árul olyan holmit, amely sérthet másokat"

– mondta a szóvivő. Erről levelet is küldtek is nőnek.

Október elején azonban újabb bejelentés érkezett a nő ellen, amely szerint "templomos lovagos" bögréket árul.

Ismét meglátogattuk a standját és megkértük, hogy távolítsa el a bögréket. Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy a bögréken ábrázolt dolgok miért sértőek a bejelentéstevőre nézve, azonban már korábban is megkértük az eladót, hogy ne áruljon modern bögréket, vagy olyan tárgyakat, amelyek sérthetnek másokat, ezért megkértük, hogy vegye le őket"

– mesélte a szóvivő, hozzátéve, hogy amikor az eladó ezt megtagadta, akkor elküldtek neki egy második levelet, amiben az állt, hogy kitiltják az összes Loughborough-i piacról. A tanácsot képviselő szóvivő arról is beszélt, hogy a szabályzat szerint bárkit kitilthatnak a piacról olyan tárgyak árusítása miatt, amely másokat sérthet.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

A szlovák miniszterelnök is kiállt a Brüsszeltől független határőrizet mellett

amerika, london, párizs

A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit - jelentette ki Peter Pellegrini szlovák kormányfő a visegrádi négyek miniszterelnökeinek - az informális EU-csúcsot közvetlenül megelőző - találkozója után újságíróknak nyilatkozva Salzburgban szerdán.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

Az Európai Néppárt nem zárja ki a Fideszt

kétharmad

Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti, előző héten kezdeményezett jogállamisági eljárás lezárultáig semmiképp sem zárja ki soraiból a Fideszt az Európai Néppárt (EPP) - jelentette ki Joseph Daul pártelnök szerda este az informális salzburgi EU-csúcs margóján.

Dzsudzsák, az antipéldakép

Dzsudzsák, az antipéldakép

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák Balázs az Egyesült Arab Emírségekben folytatja pályafutását, és az Al-Ittihad Kalba labdarúgója lesz. Ezzel a lépésével megkoronázta "nagyszerű" pályafutását. Vélemény.

A bevándorlásellenes svéd párt kormányzó erővé válhat

A választásokon második legerősebb parlamenti erővé váló Mérsékelt Párt politikusai egyáltalán nem zárkóznak el attól, hogy együttműködjenek a kormányzás érdekében a bevándorlásellenes Svéd Demokratákkal.

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

Megbüntetnének a románok egy iskolát, amiért annak diákjai egészben ábrázolták Magyarországot

amerika, london, párizs

A románoknak nem tetszik, hogy a székelyudvarhelyi iskola tanulói június 4-én felrajzolták Nagy-Magyarországot az udvarra.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

Ezúttal egy Serena Williams-jelmez miatt hisztiznek a haladás bajnokai

amerika, london, párizs

A libsik ezúttal egy viccnek szánt kép miatt kiáltanak rasszizmust és sírják tele a közösségi médiát. A bűnt megint Ausztrália földjén követték el.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére