Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Afrikában drámai a helyzet

Ifj. Lomnici Zoltán

2018. április 5. 10:45

A kormányfő által is idézett NATO-kutatások szerint Fekete-Afrikából 2020-ig 60 millió migráns veheti útját Európa irányába. Miközben az ellenzék nem tudja eldönteni, hogy a tények vagy az, hogy beszélünk róla a riasztóbb, egy biztossá vált - a globális AIDS elleni küzdelemben Afrika jelenleg vesztésre áll, de számos más súlyos betegség is tizedeli a kontinens lakosságát.

Onnan indult a dolog, hogy a migráció jó, a bevándorlás hasznos lenne hazánk számára. Az ellenzék és a Soros György, valamint Simicska Lajos érdekeit kiszolgáló média vitatta a szabályozatlan, nem ellenőrzött migráció sokféle veszélyeit. Azután történt valami. Meghallgattam Kásler Miklós nemzetközi hírű, Széchenyi-díjas tudósunk előadását, amelyet rögzítettek. A tanszékvezető egyetemi tanár Fekete-Afrika közegészségügyi állapotáról értekezett, megdöbbentő adatokkal szolgált arról a területről, ahonnan nagy számban érkeztek migránsok Európába, kezdetben hazánkon átutazva. Korábban esély nem volt arra, hogy ezeket a tényeket az ellenzéki média tudósításait olvasók megismerjék. Néhány lakossági fórumon felolvastam az adatokat, és a Magyar Nemzet – amely kitartó társammá szegődött – közzétett korántsem jó szándéktól vezéreltetve néhány általam idézett döbbenetes arányszámot. Ahogy ezt az utóbbi időben megszokhattuk, a szövetséges ellenzéki sajtó átvette a tudósítást. A 444, az Index, a 168 Óra és a többi hírportál tette a dolgát. Így történhetett meg, hogy a magát konzervatívnak deklaráló Magyar Nemzet, nemzeti érdekeinket figyelmen kívül hagyó tudósítása segítségével a balliberális média bűvkörében élők is megtudhatták, hogy bizony a sok százezer ellenőrizetlenül Európába özönlő migráns között, pontosan nem tudható arányban érkezhettek fertőzöttek. Erre utal a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények áldozatainak az események bekövetkezte után kimutatott fertőzöttsége. Elgondolkodtató, hogy a Magyar Nemzet hősies kitartása nélkül a baloldali érzelmű olvasók soha nem tudhatták volna meg, hogy az ellenőrzés nélkül kontinensünkre áramló százezrek bizony közegészségügyi kockázatot jelentenek. De megtudták, és ahogy ezt a filmbéli Borat mondaná, "ez nagy siker".

A Nigériát érintő adatot a nagykövet vitatta és rámutatott, hogy országában a HIV-fertőzöttek aránya csupán 1,7 százalék, szemben az általam idézett 80 százalékkal. Ez csak Nigéria esetében 3,2 millió HIV-fertőzöttet jelent, persze ellenőrzött, tűpontos adatokról e körben sem beszélhetünk.

A kérdés szakértői pontosan tudják, hogy a szubszaharai térségben a magas arányú látencia miatt minden adat becsült, hiszen a törzsi társadalmakban az orvosi ellátás az ott élők jelentős hányada számára elérhetetlen, így senki nem tudja pontosan meghatározni a betegek, fertőzöttek számát. Ezért mutatkozik jelentős eltérés a becsült adatok között és az is tény, hogy a fertőzések fénysebességgel terjednek a szubszaharai Afrikában. Ezt alátámasztandó, a globális AIDS elleni küzdelemről szóló 2012. évi helyzetjelentés részeként a 162 265 000 fős népesség 11,7%-a vette készhez HIV-tesztjét és tudta meg HIV-állapotát. Ez 18 985 005 vizsgálatnak felel meg az év során Nigériában. Emellett az érintett térségben az adatok valóban elképesztő arányt mutatnak, Dél-Afrikában példának okáért a 15-49 éves korosztályban a teljes lakosságra vetítve az 50%-ot is elérheti az AIDS/HIV-fertőzöttek aránya.

Lehet, hogy kevesen vagyunk, de én azok közé tartozom, akit a nagykövet által bemutatott 3,2 millió HIV-fertőzöttre vonatkozó, megnyugtatónak tűnő adat sem tud igazán megnyugtatni. Különösen akkor, ha a becsült és tényszerűen nem ellenőrizhető becslések ennyire eltérnek egymástól.

Ugyanakkor a közegészségügyi állapotok teljes képéhez az alábbi adatok is hozzájárulnak, amely a NATO-kutatás fényében az afrikai migráció pozitív hatásait erősen árnyalja.

  • Kolera (bakteriális fertőzéses): több mint 50%-ban Afrikára koncentrálódik (itt migrációs kockázat pl. Szomália); kezeletlenül magas, akár 50-70%-os a halálozási ráta.
  • Bubópestis/tüdőspestis (bakteriális fertőzéses): elsősorban Afrika, azon belül Madagaszkár, az elmúlt 10-15 évben Algéria, Kongói Demokratikus Köztársaság (kockázat pl. Madagaszkár); kezeletlenül magas, 30-90%-os a halálozási ráta.
  • Sárgaláz (vírusos, fertőzött szúnyoggal): 90%-ban Afrikára koncentrálódik (a klímaváltozás hatásainak kockázata, akárcsak a maláriánál); az esetek egyharmadában halállal végződik.
  • Malária (vírusos, fertőzött szúnyoggal): 90%-ban Afrikára koncentrálódik (kockázat pl. Mali); a halálozási ráta ezrelékekben mérhető.
  • Ebola (vírusos, haemorrhagiás lefolyású): a tropikus Afrikában fordul elő (az esetek aszimptomatikus pár ezreléke Afrikán kívül), 1976 óta több mint 30 ezer megbetegedés volt (kockázat: a közelmúltban származási országként Guinea, aktuálisan a Kongói Demokratikus Köztársaság); általában magas, 50%-os a halálozási ráta.

A fentiek alapján egyértelműen létjogosultságot nyer az a kormányzati szándék, amely röviden így foglalható össze: nem a bajt kell ide hozni, hanem a segítséget oda vinni.

Az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény szerint törvény védi mindenkinek az élethez való jogát, a gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmánya alapján a részes államok elismerik mindenki jogát arra, hogy a testi és lelki egészség elérhető legmagasabb szintjét élvezze. Ez mindenkire vonatkozik, és ezért szégyenteljes mindazok hozzáállása, akik miközben riogatással vádolnak, a legkevésbé sem gondolnak a probléma valódi súlyába.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére