Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

Afrikában drámai a helyzet

Ifj. Lomnici Zoltán

2018. április 5. 10:45

A kormányfő által is idézett NATO-kutatások szerint Fekete-Afrikából 2020-ig 60 millió migráns veheti útját Európa irányába. Miközben az ellenzék nem tudja eldönteni, hogy a tények vagy az, hogy beszélünk róla a riasztóbb, egy biztossá vált - a globális AIDS elleni küzdelemben Afrika jelenleg vesztésre áll, de számos más súlyos betegség is tizedeli a kontinens lakosságát.

Onnan indult a dolog, hogy a migráció jó, a bevándorlás hasznos lenne hazánk számára. Az ellenzék és a Soros György, valamint Simicska Lajos érdekeit kiszolgáló média vitatta a szabályozatlan, nem ellenőrzött migráció sokféle veszélyeit. Azután történt valami. Meghallgattam Kásler Miklós nemzetközi hírű, Széchenyi-díjas tudósunk előadását, amelyet rögzítettek. A tanszékvezető egyetemi tanár Fekete-Afrika közegészségügyi állapotáról értekezett, megdöbbentő adatokkal szolgált arról a területről, ahonnan nagy számban érkeztek migránsok Európába, kezdetben hazánkon átutazva. Korábban esély nem volt arra, hogy ezeket a tényeket az ellenzéki média tudósításait olvasók megismerjék. Néhány lakossági fórumon felolvastam az adatokat, és a Magyar Nemzet – amely kitartó társammá szegődött – közzétett korántsem jó szándéktól vezéreltetve néhány általam idézett döbbenetes arányszámot. Ahogy ezt az utóbbi időben megszokhattuk, a szövetséges ellenzéki sajtó átvette a tudósítást. A 444, az Index, a 168 Óra és a többi hírportál tette a dolgát. Így történhetett meg, hogy a magát konzervatívnak deklaráló Magyar Nemzet, nemzeti érdekeinket figyelmen kívül hagyó tudósítása segítségével a balliberális média bűvkörében élők is megtudhatták, hogy bizony a sok százezer ellenőrizetlenül Európába özönlő migráns között, pontosan nem tudható arányban érkezhettek fertőzöttek. Erre utal a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekmények áldozatainak az események bekövetkezte után kimutatott fertőzöttsége. Elgondolkodtató, hogy a Magyar Nemzet hősies kitartása nélkül a baloldali érzelmű olvasók soha nem tudhatták volna meg, hogy az ellenőrzés nélkül kontinensünkre áramló százezrek bizony közegészségügyi kockázatot jelentenek. De megtudták, és ahogy ezt a filmbéli Borat mondaná, "ez nagy siker".

A Nigériát érintő adatot a nagykövet vitatta és rámutatott, hogy országában a HIV-fertőzöttek aránya csupán 1,7 százalék, szemben az általam idézett 80 százalékkal. Ez csak Nigéria esetében 3,2 millió HIV-fertőzöttet jelent, persze ellenőrzött, tűpontos adatokról e körben sem beszélhetünk.

A kérdés szakértői pontosan tudják, hogy a szubszaharai térségben a magas arányú látencia miatt minden adat becsült, hiszen a törzsi társadalmakban az orvosi ellátás az ott élők jelentős hányada számára elérhetetlen, így senki nem tudja pontosan meghatározni a betegek, fertőzöttek számát. Ezért mutatkozik jelentős eltérés a becsült adatok között és az is tény, hogy a fertőzések fénysebességgel terjednek a szubszaharai Afrikában. Ezt alátámasztandó, a globális AIDS elleni küzdelemről szóló 2012. évi helyzetjelentés részeként a 162 265 000 fős népesség 11,7%-a vette készhez HIV-tesztjét és tudta meg HIV-állapotát. Ez 18 985 005 vizsgálatnak felel meg az év során Nigériában. Emellett az érintett térségben az adatok valóban elképesztő arányt mutatnak, Dél-Afrikában példának okáért a 15-49 éves korosztályban a teljes lakosságra vetítve az 50%-ot is elérheti az AIDS/HIV-fertőzöttek aránya.

Lehet, hogy kevesen vagyunk, de én azok közé tartozom, akit a nagykövet által bemutatott 3,2 millió HIV-fertőzöttre vonatkozó, megnyugtatónak tűnő adat sem tud igazán megnyugtatni. Különösen akkor, ha a becsült és tényszerűen nem ellenőrizhető becslések ennyire eltérnek egymástól.

Ugyanakkor a közegészségügyi állapotok teljes képéhez az alábbi adatok is hozzájárulnak, amely a NATO-kutatás fényében az afrikai migráció pozitív hatásait erősen árnyalja.

  • Kolera (bakteriális fertőzéses): több mint 50%-ban Afrikára koncentrálódik (itt migrációs kockázat pl. Szomália); kezeletlenül magas, akár 50-70%-os a halálozási ráta.
  • Bubópestis/tüdőspestis (bakteriális fertőzéses): elsősorban Afrika, azon belül Madagaszkár, az elmúlt 10-15 évben Algéria, Kongói Demokratikus Köztársaság (kockázat pl. Madagaszkár); kezeletlenül magas, 30-90%-os a halálozási ráta.
  • Sárgaláz (vírusos, fertőzött szúnyoggal): 90%-ban Afrikára koncentrálódik (a klímaváltozás hatásainak kockázata, akárcsak a maláriánál); az esetek egyharmadában halállal végződik.
  • Malária (vírusos, fertőzött szúnyoggal): 90%-ban Afrikára koncentrálódik (kockázat pl. Mali); a halálozási ráta ezrelékekben mérhető.
  • Ebola (vírusos, haemorrhagiás lefolyású): a tropikus Afrikában fordul elő (az esetek aszimptomatikus pár ezreléke Afrikán kívül), 1976 óta több mint 30 ezer megbetegedés volt (kockázat: a közelmúltban származási országként Guinea, aktuálisan a Kongói Demokratikus Köztársaság); általában magas, 50%-os a halálozási ráta.

A fentiek alapján egyértelműen létjogosultságot nyer az a kormányzati szándék, amely röviden így foglalható össze: nem a bajt kell ide hozni, hanem a segítséget oda vinni.

Az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény szerint törvény védi mindenkinek az élethez való jogát, a gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmánya alapján a részes államok elismerik mindenki jogát arra, hogy a testi és lelki egészség elérhető legmagasabb szintjét élvezze. Ez mindenkire vonatkozik, és ezért szégyenteljes mindazok hozzáállása, akik miközben riogatással vádolnak, a legkevésbé sem gondolnak a probléma valódi súlyába.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére