Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A francia muszlim fiatalok egyharmada elfogadhatónak tartja a terrorizmust

2017. március 22. 15:28

Minden harmadik franciaországi muzulmán fiatal úgy gondolja, hogy a terrorizmus "elfogadható" – többek között erre az eredményre jutott egy a párizsi merényletek után középiskolások körében elvégzett közvélemény kutatási felmérés. A kutatás eredményei egyébként azt mutatják, hogy általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A 6828 középiskolás diák megkérdezésével elvégzett közvélemény-kutatás részletes eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra a készítők, mivel attól tartanak, hogy azokat Marine Le Pen kéretlenül is felhasználná a migráció- és iszlám bevándorlásellenes elnökválasztási kampányában.

Fotó: AFP

A kutatás nyilvánosságra hozott eredményei egyébként az eddigi, kapcsolódó témájú  kutatásokhoz hasonlóan azt mutatják: általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A közvélemény-kutatás adataiból az látszik, hogy a francia fiatalok körében szoros összefüggés van az iszlám és a radikalizálódás között. A szekuláris, nem vallási alapú világ és a homoszexualitás elutasítottsága jóval hangsúlyosabb a muzulmánok körében, mint a más vallásúaknál.

A kutatás főbb megállapításai:

  • Az összes válaszadó 11 százalékának a vallás abszolút meghatározó. A keresztény diákok 6 százaléka vallotta magát ennyire vallásosnak, míg a muszlim diákok 32 százaléka.
  • A muszlim vallású diákoknak a 33 százaléka "elfogadhatónak tartja az erőszak alkalmazását ideológiai, világnézeti okok miatt." Ők azok, akik elfogadhatónak tartják a terrorcselekményeket is. Ez alapján egy fiatal muzulmán négyszer nagyobb valószínűséggel tartja vonzónak a radikális gondolatokat, mint egy keresztény.
  • A muszlim vallású diákoknak a 20 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy "elfogadható a vallási meggyőződés melletti fegyveres kiállás."
  • A megkérdezett középiskolások 24 százaléka azt a választ választotta a kérdőíven, hogy nem hajlandó teljes mértékben elítélni a Charlie Hebdo szerkesztőségnél elkövetett terrormerényleteket.
  • A megkérdezettek 21 százaléka pedig nem volt hajlandó teljes mértékben elítélni a Bataclan szórakozóhelynél végrehajtott mészárlást.

A közvélemény-kutatás eredményei olyannyira nem a PC elvárásainak megfelelőek lettek, hogy a kutatás teljes összegzését csak a franciaországi elnökválasztás után hozzák majd nyilvánosságra.

Ugyanakkor a trendeket tekintve ez a kutatási eredmény nem tér el a hasonló kérdésekben az elmúlt években, más uniós tagállamokban is elvégzett kutatások eredményeitől.

Fotó: AFP

Ilyen volt például a 2006-os Pew Global Attitudes kutatás is, amely arra a megállapításra jutott, hogy a 18-29 év közötti európia muszlim fiatalok 42 százaléka tartotta elfogadhatónak az öngyilkos merényletek elkövetését.

Ugyanakkor ez a francia középiskolások körében készült felmérés igazolni látszik, az európai lakosságnak az iszlám vallással kapcsolatos aggodalmait.

Az EU polgárainak a többsége a közelmúltban a Royal Institute of International Affairs közvélemény-kutatásának kérdésére válaszolva a muszlim bevándorlás teljes betiltása mellett foglalt állást.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére