Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A francia muszlim fiatalok egyharmada elfogadhatónak tartja a terrorizmust

2017. március 22. 15:28

Minden harmadik franciaországi muzulmán fiatal úgy gondolja, hogy a terrorizmus "elfogadható" – többek között erre az eredményre jutott egy a párizsi merényletek után középiskolások körében elvégzett közvélemény kutatási felmérés. A kutatás eredményei egyébként azt mutatják, hogy általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A 6828 középiskolás diák megkérdezésével elvégzett közvélemény-kutatás részletes eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra a készítők, mivel attól tartanak, hogy azokat Marine Le Pen kéretlenül is felhasználná a migráció- és iszlám bevándorlásellenes elnökválasztási kampányában.

Fotó: AFP

A kutatás nyilvánosságra hozott eredményei egyébként az eddigi, kapcsolódó témájú  kutatásokhoz hasonlóan azt mutatják: általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A közvélemény-kutatás adataiból az látszik, hogy a francia fiatalok körében szoros összefüggés van az iszlám és a radikalizálódás között. A szekuláris, nem vallási alapú világ és a homoszexualitás elutasítottsága jóval hangsúlyosabb a muzulmánok körében, mint a más vallásúaknál.

A kutatás főbb megállapításai:

  • Az összes válaszadó 11 százalékának a vallás abszolút meghatározó. A keresztény diákok 6 százaléka vallotta magát ennyire vallásosnak, míg a muszlim diákok 32 százaléka.
  • A muszlim vallású diákoknak a 33 százaléka "elfogadhatónak tartja az erőszak alkalmazását ideológiai, világnézeti okok miatt." Ők azok, akik elfogadhatónak tartják a terrorcselekményeket is. Ez alapján egy fiatal muzulmán négyszer nagyobb valószínűséggel tartja vonzónak a radikális gondolatokat, mint egy keresztény.
  • A muszlim vallású diákoknak a 20 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy "elfogadható a vallási meggyőződés melletti fegyveres kiállás."
  • A megkérdezett középiskolások 24 százaléka azt a választ választotta a kérdőíven, hogy nem hajlandó teljes mértékben elítélni a Charlie Hebdo szerkesztőségnél elkövetett terrormerényleteket.
  • A megkérdezettek 21 százaléka pedig nem volt hajlandó teljes mértékben elítélni a Bataclan szórakozóhelynél végrehajtott mészárlást.

A közvélemény-kutatás eredményei olyannyira nem a PC elvárásainak megfelelőek lettek, hogy a kutatás teljes összegzését csak a franciaországi elnökválasztás után hozzák majd nyilvánosságra.

Ugyanakkor a trendeket tekintve ez a kutatási eredmény nem tér el a hasonló kérdésekben az elmúlt években, más uniós tagállamokban is elvégzett kutatások eredményeitől.

Fotó: AFP

Ilyen volt például a 2006-os Pew Global Attitudes kutatás is, amely arra a megállapításra jutott, hogy a 18-29 év közötti európia muszlim fiatalok 42 százaléka tartotta elfogadhatónak az öngyilkos merényletek elkövetését.

Ugyanakkor ez a francia középiskolások körében készült felmérés igazolni látszik, az európai lakosságnak az iszlám vallással kapcsolatos aggodalmait.

Az EU polgárainak a többsége a közelmúltban a Royal Institute of International Affairs közvélemény-kutatásának kérdésére válaszolva a muszlim bevándorlás teljes betiltása mellett foglalt állást.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

Macron kultuszminisztere érti az idők szavát: túl sok a férfi a filmekben

piszkostizenkettő

A genderterror most a francia filmeket támadja. Addig sem kell a migrációval, a terrorizmussal és a munkanélküliséggel foglalkozniuk.

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére