Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A francia muszlim fiatalok egyharmada elfogadhatónak tartja a terrorizmust

2017. március 22. 15:28

Minden harmadik franciaországi muzulmán fiatal úgy gondolja, hogy a terrorizmus "elfogadható" – többek között erre az eredményre jutott egy a párizsi merényletek után középiskolások körében elvégzett közvélemény kutatási felmérés. A kutatás eredményei egyébként azt mutatják, hogy általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A 6828 középiskolás diák megkérdezésével elvégzett közvélemény-kutatás részletes eredményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra a készítők, mivel attól tartanak, hogy azokat Marine Le Pen kéretlenül is felhasználná a migráció- és iszlám bevándorlásellenes elnökválasztási kampányában.

Fotó: AFP

A kutatás nyilvánosságra hozott eredményei egyébként az eddigi, kapcsolódó témájú  kutatásokhoz hasonlóan azt mutatják: általánosságban véve a muszlimok vallásosabbak és hajlamosabbak a más vallásúakhoz képest a radikális megoldásokat választani.

A közvélemény-kutatás adataiból az látszik, hogy a francia fiatalok körében szoros összefüggés van az iszlám és a radikalizálódás között. A szekuláris, nem vallási alapú világ és a homoszexualitás elutasítottsága jóval hangsúlyosabb a muzulmánok körében, mint a más vallásúaknál.

A kutatás főbb megállapításai:

  • Az összes válaszadó 11 százalékának a vallás abszolút meghatározó. A keresztény diákok 6 százaléka vallotta magát ennyire vallásosnak, míg a muszlim diákok 32 százaléka.
  • A muszlim vallású diákoknak a 33 százaléka "elfogadhatónak tartja az erőszak alkalmazását ideológiai, világnézeti okok miatt." Ők azok, akik elfogadhatónak tartják a terrorcselekményeket is. Ez alapján egy fiatal muzulmán négyszer nagyobb valószínűséggel tartja vonzónak a radikális gondolatokat, mint egy keresztény.
  • A muszlim vallású diákoknak a 20 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy "elfogadható a vallási meggyőződés melletti fegyveres kiállás."
  • A megkérdezett középiskolások 24 százaléka azt a választ választotta a kérdőíven, hogy nem hajlandó teljes mértékben elítélni a Charlie Hebdo szerkesztőségnél elkövetett terrormerényleteket.
  • A megkérdezettek 21 százaléka pedig nem volt hajlandó teljes mértékben elítélni a Bataclan szórakozóhelynél végrehajtott mészárlást.

A közvélemény-kutatás eredményei olyannyira nem a PC elvárásainak megfelelőek lettek, hogy a kutatás teljes összegzését csak a franciaországi elnökválasztás után hozzák majd nyilvánosságra.

Ugyanakkor a trendeket tekintve ez a kutatási eredmény nem tér el a hasonló kérdésekben az elmúlt években, más uniós tagállamokban is elvégzett kutatások eredményeitől.

Fotó: AFP

Ilyen volt például a 2006-os Pew Global Attitudes kutatás is, amely arra a megállapításra jutott, hogy a 18-29 év közötti európia muszlim fiatalok 42 százaléka tartotta elfogadhatónak az öngyilkos merényletek elkövetését.

Ugyanakkor ez a francia középiskolások körében készült felmérés igazolni látszik, az európai lakosságnak az iszlám vallással kapcsolatos aggodalmait.

Az EU polgárainak a többsége a közelmúltban a Royal Institute of International Affairs közvélemény-kutatásának kérdésére válaszolva a muszlim bevándorlás teljes betiltása mellett foglalt állást.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére