Adventi kacsamell saláta gránátalmával
2015.12.12. 21:13
Jól illik az adventi hangulathoz egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető kacsamell saláta. Nagyon mutatós fogás, a szép rózsaszínre sült, puha kacsahúst jól kiegészíti a savanykás gránátalma. Lássuk, hogyan fogjunk hozzá!
Ahhoz, hogy a sütési idő megfelelő legyen, szobahőmérsékletű hússal dolgozunk, erre érdemes odafigyelni az előkészületeknél. A melleket meg mossuk, majd konyhai törlővel szárazra itatjuk, így lesz igazán ropogós a bőre. A bőrös oldalt óvatosan beirdaljuk, mindkét oldalon sózzuk-borsozzuk. Felforrósított serpenyőbe helyezzük a melleket, először bőrös oldalukkal lefelé. Ha szép ropogósra pirult a bőre, megfordítjuk és a másik oldalára is kérget sütünk néhány perc alatt. Ebben a fázisban mellé lehet dobni néhány fej fokhagymát is, hogy még ízesebb legyen.
Ha kérget kapott a hús, áttesszük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 170 fokon 12 perc alatt készre sütjük (a hőfok és a sütési idő függ a sütő típusától és attól is, hogy mennyire szeretjük rózsaszínen). A sütőből kiszedve kb 15 percig pihentetjük a húst, így lesz tökéletes. Pihentetés után a melleket éles késsel vékonyra szelve salátaágyon tálaljuk, megszórjuk gránátalmával és kevés pirított mandulával, ízlés szerint balzsamecettel ízesítjük.