Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A zöldeket kedvelik a legkevésbé az osztrákok

2017. augusztus 12. 17:58

BÉCS, 17:58

A kampány hajrájába fordulva érdekes felmérések is készülnek Ausztriában. Kiderült, hogy működik az FPÖ démonizálása, de a zöldeket még a szabadságpártiaknál is többen találják ellenszenvesnek.

A Kronen Zeitung által közölt felmérés alapján az ÖVP (Kurz Listája) a legnépszerűbb, erről a pártról mondták a legtöbben azt, hogy pozitív a véleményük róla, 26 százalék vélte így. Ebben a tekintetben is fej-fej mellett áll az SPÖ és az FPÖ, a szociáldemokratákról és a Szabadságpártról 13 százaléknak van pozitív véleménye.

A két kis párt ezen a fronton hasonlóan áll, a NEOS-t négy, a zöldeket három százalék látja pozitívnak.

Érdekesebb az összevetés abból a szempontból, hogy kik ellenszenvesek az osztrák választóknak, kikről negatív a véleményük.

Ezt a listát a zöldek "vezetik", a pártot az osztrákok 22 százaléka tartja inkább negatívnak, mint pozitívnak. Őket az FPÖ követi 20 százalékkal. Utánuk kisebb szakadék következik, az SPÖ-t tizenkét százalék tartja ellenszenvesnek, tehát őket már kevesebben gondolják rossznak, mint jónak.

Még jobban áll az ÖVP, mint össze nyolc százaléknyi választópolgárnak van negatív benyomása a pártról, némileg meglepő módon pedig a NEOS a legjobb ebben a tekintetben, csupán hét százalék nem szereti őket.

Ez összességében azt jelenti, hogy a releváns osztrák pártok közül csak a két régi párt, az ÖVP és az SPÖ mondhatja el magáról, hogy többen vannak róluk pozitív véleménnyel, mint negatívval, de az ÖVP mindkét összevetésben jobban áll.

Ausztriában az előrehozott parlamenti választásokra október 15-én kerül majd sor.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Szijjártó a Tesla vezetőivel tárgyalt

Szijjártó a Tesla vezetőivel tárgyalt

közeleg a tél

A világ autóipara egy teljesen új korszak előtt áll, és ez különös kihívások elé állítja azokat az országokat, mint amilyen Magyarország is, ahol az autóipar rendkívül fontos szerepet játszik a gazdaság teljesítménye szempontjából - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután csütörtökön San Franciscóban tárgyalt informatikai és távközlési vállalatok, illetve a Tesla gyár vezetőivel.

Általános iskolásoknak tolják az LMBT-propagandát

Általános iskolásoknak tolják az LMBT-propagandát

amerika, london, párizs

Nincs megállás, Nagy-Britanniában úgy tűnik, minél hamarabb el akarják kezdeni a gyermekek agymosását.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Mackósajtos jó reggelt. Itt vannak az elmúlt 12 óra legfontosabb eseményei. Fogyasztása kávéval ajánlott.

Trump és Putyin megbeszélték, hogy mi legyen Észak-Koreával

Trump és Putyin megbeszélték, hogy mi legyen Észak-Koreával

amerika, london, párizs

A kétoldalú kapcsolatokról és a világ válsággócairól, elsősorban a koreai rendezésről tárgyalt egymással Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte péntekre virradóra a Kreml sajtószolgálata.

Orbán Viktor: a közép-európaiak jól harcoltak Brüsszelben

Orbán Viktor: a közép-európaiak jól harcoltak Brüsszelben

közeleg a tél

Az éjjel folyamán újabb videoüzenettel jelentkezett a miniszterelnök Brüsszelből.

Szíriaiak késeltek Maastrichtban

Szíriaiak késeltek Maastrichtban

amerika, london, párizs

Késeléses támadás történt. Ketten meghaltak, a rendőrség elfogta az elkövetőket.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére