Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A zöldeket kedvelik a legkevésbé az osztrákok

2017. augusztus 12. 17:58

BÉCS, 17:58

A kampány hajrájába fordulva érdekes felmérések is készülnek Ausztriában. Kiderült, hogy működik az FPÖ démonizálása, de a zöldeket még a szabadságpártiaknál is többen találják ellenszenvesnek.

A Kronen Zeitung által közölt felmérés alapján az ÖVP (Kurz Listája) a legnépszerűbb, erről a pártról mondták a legtöbben azt, hogy pozitív a véleményük róla, 26 százalék vélte így. Ebben a tekintetben is fej-fej mellett áll az SPÖ és az FPÖ, a szociáldemokratákról és a Szabadságpártról 13 százaléknak van pozitív véleménye.

A két kis párt ezen a fronton hasonlóan áll, a NEOS-t négy, a zöldeket három százalék látja pozitívnak.

Érdekesebb az összevetés abból a szempontból, hogy kik ellenszenvesek az osztrák választóknak, kikről negatív a véleményük.

Ezt a listát a zöldek "vezetik", a pártot az osztrákok 22 százaléka tartja inkább negatívnak, mint pozitívnak. Őket az FPÖ követi 20 százalékkal. Utánuk kisebb szakadék következik, az SPÖ-t tizenkét százalék tartja ellenszenvesnek, tehát őket már kevesebben gondolják rossznak, mint jónak.

Még jobban áll az ÖVP, mint össze nyolc százaléknyi választópolgárnak van negatív benyomása a pártról, némileg meglepő módon pedig a NEOS a legjobb ebben a tekintetben, csupán hét százalék nem szereti őket.

Ez összességében azt jelenti, hogy a releváns osztrák pártok közül csak a két régi párt, az ÖVP és az SPÖ mondhatja el magáról, hogy többen vannak róluk pozitív véleménnyel, mint negatívval, de az ÖVP mindkét összevetésben jobban áll.

Ausztriában az előrehozott parlamenti választásokra október 15-én kerül majd sor.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Teljesen elfoglalták a kormányerők Aleppó tartományt

Teljesen elfoglalták a kormányerők Aleppó tartományt

amerika, london, párizs

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar műveleti főosztályának vezetője hétfői moszkvai sajtóértekezletén bejelentette Aleppó tartománynak a damaszkuszi kormány általi teljes birtokbavételét.

Ilyen hatalmas aszteroida még sosem került ennyire közel a Földhöz

Ilyen hatalmas aszteroida még sosem került ennyire közel a Földhöz

century-on

Szeptember elsején egy gigantikus, 4,4 kilométer széles kisbolygó közelíti meg a Földet.

Így radikalizálódott a barcelonai merénylő

Így radikalizálódott a barcelonai merénylő

amerika, london, párizs

Egészen hétfőig volt szökésben a barcelonai merénylet végrehajtója, Junesz Abujakub. Családja szerint "konzervatív" ember volt az elkövető.

Globális katasztrófát idézhet elő a mesterséges beavatkozás a Yellowstone szupervulkán működésébe

Globális katasztrófát idézhet elő a mesterséges beavatkozás a Yellowstone szupervulkán működésébe

century-on

Nyilvánosságra került a NASA arra vonatkozó titkos terve, hogy mivel akadályoznák meg a Yellowstone szupervulkán felrobbanását. Azonban több szakértő szerint a terv alkalmazása még a megakadályozni kívánt természeti kataklizmánál is erősebb, végzetes robbanást idézne elő. Az ezzel járó nukleáris tél nem csak az emberi civilizációt, de egyúttal minden életet is eltörölne a Földön.

Díjmentes katonai kiképzést vezetnek be 10 ezer lengyel egyetemistának

Díjmentes katonai kiképzést vezetnek be 10 ezer lengyel egyetemistának

amerika, london, párizs

Önkéntes és díjmentes katonai kiképzést vezetnek be az új tanévtől egyes lengyel felsőoktatási intézményekben annak a megállapodásnak az értelmében, amelyet az illetékes tárcák kötöttek Varsóban hétfőn.

Itt lenne az ideje, hogy Botka elszámoljon ügyeivel

A Szeviép-károsultak képviseletét ellátó Szabó Bálint szerint Botka Lászlónak el kell számolnia azzal, milyen szerepe volt a szegedi önkormányzat által "jogellenesen kiosztott parkolóbérletek" ügyében vagy a Szeviép-ügyben.

Rekordot döntöttek a britek, soha nem volt náluk ennyi migráns munkavállaló

A szigetországban már 3,3 millióan vannak azok, akik Európán kívül születtek.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Lelőtték Junesz Abujakubot, a barcelonai terrortámadás végrehajtóját; Nem változtat a kormány a törvényeken a Soros-egyetem érdekében; Terrorszervezetté nyilváníthatják az Antifát; Magyar származású tojásban talált fipronilt a Nébih. Ezek a nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére