Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A vörös Aphrodité

Szentesi Zöldi László

2018. június 18. 13:21

Nem is értem Orbán Viktort, hogy alhat nyugodtan.

Hogy mást ne mondjak, megszületett, kiemelkedett a habokból, mint valami vörös Aphrodité az igazi ellenzéki. Ő meg alszik nyugodtan, holott lázasan számolnia a kéne a napokat a bukásáig.

Elég, ha leírom a következő mondatot, és mindenki megérti majd, miért kellene rettegnie Orbán Viktornak.

Hát, tessék: Tóth Bertalan az MSZP új elnöke.

Tóth nem a semmiből, hanem a mínusz tartományból érkezett a magyar politika élvonalába. És mégis, tessék csak megfigyelni, micsoda politikai kacérsággal kiáltja világgá: én, a vörös Aphrodité, korunk hableánya vagy -fiúja – teljesen mindegy az – helyet követelek magamnak az ég alatt. Apám, Molnár Zeusz és anyám Kunhalmi Héra jóvoltából megvetettem lábamat ebben a világban. Egyik kezemben a felejtés itala: ha én azt odakínálom a magyar társadalomnak, senki nem lát többé minket bunkó komcsinak. Másik kezemben Szanyi Dionüszosz kedvenc butykosa: aki meg abból iszik, annak elmegy a józan esze, és szakadatlanul idegen istenekhez kiáltozik.

Ez kínálom én, Tóth Aphrodité, akinek a szépségénél és kecsességénél csak a képzelőereje a nagyobb.

Mert itt, az Olümposzon is megy ám egész nap a szervezkedés az Orbán-rezsim ellen, és figyeljük csak, milyen isteni programot alkottam én, a külön bejáratú vörös istennő. Istenné választásom mellesleg vasárnap történt, jelentős csodák mellett. Balról négy sasmadár szelte át az eget, jobbról pedig Havas Szófia énekelte az Internacionálét. Nem csoda, hogy ennyi csoda láttán kibukott belőlem a következő mondat: együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretnék az Olümposzon. Aztán azt is hozzátettem: az istenváltás motorja lehetek azzal, hogy kérlelhetetlenül bírálom az orbáni hatalmat és az emberek valódi problémáira kínálok valódi megoldásokat.

Kezdetnek ez épp elég. Aztán elhajózunk nyugat felé, majd lesz valahogy. Ha a náci, antiszemita, populista szirének elcsábítanának buja énekükkel, kikötöztetem magam Mesterházy Erószhoz, a másik olümposzi jó csajhoz, és füldugóban leszbizünk, amíg ki nem köt a szocializmus vándorhajója.

Sajnos, alaptermészetem szerint én, Aphrodité hűtlen és csapodár vagyok ám, mint a fene. Olyat nem látott a világ, hogy egy szocialista olümposzi ne henteregjen minden jöttmenttel. Én is odakínálom magam bárkinek, aki priaposzi lángfalloszával kikényszeríti belőlem a koalíciót. Kicsit fáj ugyan majd, de kéjes fájdalom az olyan. Ezért is jó istennőnek lenni. Böknek balról, szúrnak balról, de vörösségem mit sem változik.

Istennői figyelmemet nem kerülte el, hogy akad egy vetélytársnőm az Olümposzon. Gyurcsány Athéné lándzsával a kezében őrködik a baloldali értékek felett. Ha Molnár Csaba-fejű aigisz pajzsát meglóbálja a feje felett, Angyalföld valamennyi nyuggere a segítségére siet. Gyurcsány Athénének hajszálpontosan olyan hetéra hajlamai vannak, mint nekem, habozás nélkül odakínálja magát bárkinek, látszik, hogy Héphaisztosz műhelyében a küklopszok valamilyen folyós anyagból kalapálták ki a szívét.

Csökkenő érdeklődés mellett, de le fogjuk még játszani ezt a csatát. Két vörös istennő nem fér meg az Olümposzon. Valakinek le kell szállnia Hadész birodalmába, hogy ott is maradjon. És nem én leszek az. Ha másképp nem megy, lefizetem Gyurcsány Athénét, a mindennapi nektár mellett úgyis a pénz a mindene. Stílusosan nem nokiás dobozba, hanem Pandóra szelencéjébe rejtem a pénzt, ha azt kinyitja, egész életében számolhatja majd a prímszámokat meg a kígyókat a szerencsétlenje.

Lángra lobbantom a pártot, ahogyan Uranosz és Gaia is világra lobbant az őskáoszból. Roppant erő és felelősség az enyém: vert hadból kell ép sereget kovácsolnom. Azt hiszem, menni fog. Ha másképp nem, Prométheuszként sziklához láncoltatom magam, hogy testemet párttársaim szétszaggassák. Ha elvétem a lépést, rabságom nem harmincezer évig, de harminc napig sem tart majd. Akkor jön egy újabb vörös istennő, kiemelkedik a habokból merészen, kacéran. És így megy ez örökkön örökké, amíg az Olümposzon kitart a kegydíj, osztanak állást, bizottsági tagságot, térítik az utazási, lakhatási költségeket.

Nagy a tét.

Én, Tóth Aphrodité fogadom, hogy hű leszek a baloldali értékekhez, bármit is jelentsenek azok. Hiszen nem azért jöttem a világra, hogy bevégezzem a sorsomat, hanem hogy tartósan öt százalék felett tartsam szeretett pártomat.

Remélem, menni fog, különben Akhilleusznak kell lennie a merész vállalkozónak, aki bóklászó hajónkat kivezeti a viharos szartengerből.

Föl! Föl, ti vörös istenek!

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

Gyurcsány felesége csak a mentelmi jog miatt akar EP-képviselő lenni

kétharmad

Deutsch Tamás szerint azért lett Dobrev Klára a DK európai parlamenti listavezetője, mert a folyamatban lévő ügyei miatt szüksége lehet a mentelmi jogra.

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

Segélyszállítmány miatt sodródik a polgárháború felé Venezuela

amerika, london, párizs

Magyar idő szerint szombat hajnalban a szélbalos venezuelai kormány elrendelte a kolumbiai határ egyes átkelőinek lezárását, közvetlen azelőtt, hogy egy kolumbiai segélyszállítmányt próbáltak volna meg bejuttatni az országba. A helyzet pattanásig feszült, ugyanis a világ túlnyomó többsége által támogatott és elfogadott Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető megérkezett a helyszínre és személyesen akarja átkísérni a segélyszállítmányt, ehhez azonban át kell verekednie magát a Maduro-hű venezuelai hadseregen.

Felfüggesztették a hallgatót, mert kritizálta a muszlimok szokásait

A diák a halal élelmiszerpiacot embertelennek nevezte, továbbá elmondta, hogy szerinte nem szabadna hagyni, hogy a migránsok ingyenesen kapjanak állami egészségügyi ellátást.

A bevándorlásellenes osztrák belügyminiszter szerint nem szabad visszafogadni az Iszlám Állam zsoldosait

A Közel-Keleten működő különbíróságok létrehozását javasolta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter azon dzsihadisták ügyében, akik európai országokból érkeztek és csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez Szíriában vagy Irakban.

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

Macron párttársa szerint, aki a hagyományos családmodellben hisz, iszlamista nézeteket vall

amerika, london, párizs

Marléne Schiappa érdekes megállapítása szerint az azonosneműek házassága ellen tiltakozó Manif Pour Tous szervezet kísértetiesen hasonlít az iszlamista radikálisokhoz.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Svédország, Kr. u. 30

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére