Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

A visegrádi minta európai szinten is követendő lehet

2017. július 9. 20:58

A Századvég egyik új kutatása alapján a lengyelek és magyarok 80 százaléka támogatja az EU-tagságot. Nem akar senki kilépni, hanem egy modernizációs keretként szeretnék használni az uniót - Kiszelly Zoltán politológus és Boros Imre közgazdász voltak a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának vendégei.

Vannak, akik most továbbmentek és egyenesen már fasisztának nevezik a kormányfőt, a maffiaállam jelzőről nem is beszélve. Csalódniuk kell, mert a társadalom erre már okkal legyint, a kilencvenes évek bunkósbotjával nem lehet csak úgy lesújtani az ellenfélre. Éppen ezért az alig ismert, jobb híján fasisztázó és diktatúrázó író, de a megszorító csomagjáról jól ismert, Sorost a legnagyobb magyarnak nevező politikus is ugyanolyan súlytalan, mert a társadalom a valóságnak hisz, nem pedig nekik.

Ha az európai térfélre vetítjük ki az imént említetteket, akkor a liberális, megszorító gazdaságpolitika csúfos kudarcára a nemzetállamok erősödésével adnak választ az európai polgárok, kormányok, noha a brüsszeli elit nem a többség akaratát képviseli. Ezek az állítások hangzottak el a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Azért volt fontos, hogy a magyar gazdaságpolitika gyorsan és hatékonyan más irányt vegyen, hogy a külső finanszírozás mennél inkább függetlenedjen – mondta Boros Imre közgazdász.

Kiszelly Zoltán

Fotó: Kozma Zsuzsi

Kiszelly Zoltán politológus szerint, ha megnézzük a térséget és a migrációhoz való viszonyt, elmondhatjuk azt, hogy 2015-ben Berlinben komoly munkaerő-szükséglettel küzdöttek. Németországban jellemzően nagyon rosszul fizetett munkát kínáltak, de amikor azt látták, hogy elindult egy újkori népvándorlás, az első bevándorlók okostelefonnal jöttek, angolul beszéltek és taxival utaztak. A vezető politikusok akkor azt gondolták, milyen jó, hogy az iraki és szír középosztály eljön Európába és jól képzett munkaerőként rendelkezésre állnak. Azt gondolták, hogy a sor vége is ilyen – fogalmazott a politológus.

Fotó: AFP

Amikor rájöttek a vezetők arra, hogy nem olyan jó munkaerők, akkor Soros György közbeszólt, miszerint van egy üzleti része is a migrációnak, vegyen fel hitelt az EU. A visegrádi országok ebből nem kértek.

Vannak azonban olyan országok, akik mindenáron a nyugathoz szeretnének tartozni, ezért ha kell, befogadnak migránsokat"

– hangsúlyozta a politológus.

Nem lesz fáklyás menet a mag-Európa

A hazai ellenzékiek sokat mondják azt, hogy Brüsszel milyen jó és mag-Európa milyen jó. Ez messze nem így van – fogalmazott Kiszelly Zoltán. Boros Imre közgazdász szerint az Európai Unió jövője eléggé kétséges, bár széthullani nem fog. Azt az áldozatot, amit le kellett tenni az asztalra, hogy bejusson hazánk az unióba, és részesüljünk a közös politikákból, nem lehet feladni a harcot – fogalmazott a közgazdász.

Brüsszel Magyarországot bünteti ahelyett, hogy figyelne arra, amit mondunk

A V4 nem az unió helyett jött létre. A Századvég egyik új kutatása alapján a lengyelek és magyarok 80 százaléka támogatja az EU-tagságot. Nem akar senki kilépni, hanem egy modernizációs keretként szeretnék használni az uniót, amit a szovjet megszállás alatt elszenvedtünk, kicsit pótoljuk – vélekedik Kiszelly Zoltán. A visegrádi minta európai szinten is követendő lehet. Hiába támadják Magyarországot az európai értékek hanyagolásával és antiszemitizmussal – ezt azért teszik, hogy ne a lényegről kelljen tárgyalni – hangsúlyozta Kiszelly Zoltán politológus.

Nem lehet hazánkban antiszemitizmusról beszélni

Hogy lehet Magyarországon antiszemitizmus, amikor az egyik legfontosabb vallási vezető – Köves Slomó ortodox rabbi – azt mondja, hogy virágzik hazánkban a zsidó élet. Az askenázi főrabbi Magyarországra érkezett és ugyanezt mondja, a New York-i rabbik Orbán mellé állnak. Hogy lehet azt mondani, hogy Magyarországon antiszemitizmus van? – kérdezi ezt Boros Imre közgazdász.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Rt.

Mint mondta:

van egy félrecsúsztatott értelmezés, amely azt mondja, hogy ha valaki történetesen zsidó származású, mint például Soros György, hazánk ellen dolgozik, és az ellen fellép valaki, akkor az antiszemitizmus"

– ez egyáltalán nem az, hangsúlyozta a szakértő.

A jelenlegi kormány rendőrsége csaknem párnát tesz a tüntetők alá

A Gyurcsány-kormány alatt teljesen más rendőrség működött, mint most. Láthatjuk azt, hogy a mostani rendőrség csaknem párnát tesz a tüntetők alá, míg ez korábban nem így volt. A jelenlegi rendőrség tudatosan figyel arra, hogy meglegyen ez a különbség. Ha azokra a képekre gondolunk mint ami a bicskei provokációnál volt, hogy a világban elterjedt hírek szerint a magyar rendőrök a sínek közé lökték a migráns nőt, akkor eszünkbe kell jutnia annak is, hogy a rendőrség felvételei alapján kiderült, hogy a saját családtagja tette ezt. Ilyen és hasonló provokációkra számíthatunk, mindenfajta álcivil szervezetek képzőjén okosodott aktivisták részéről – ismertette véleményét a politológus.

Amennyiben a rendőrség folytatja a józan, higgadt magatartást, illetve a kamerákkal továbbra is rögzítik a hasonló provokációkat és fel lehet görgetni az ügyeket, akkor a forró ősz leginkább csak a kormány megdöntését kívánók vágyálmaiban lesz forró – vélekedett Kiszelly Zoltán politológus.

(Híradó)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

Halálos fenyegetés az ellenzéki "tüntetőktől"

pszicho

A sorosista csürhének semmi sem szent, az otthonom kapualjában fenyegettek akasztással.

Ők azok

Ők azok

kétharmad

Az elmúlt napokban előkerültek a Soros-hálózathoz tartozó figurák, provokátorok, politikusok, propagandisták.

A baloldal ismét a magyarok ellen fordult

Erről Deutsch Tamás beszélt vasárnap Budapesten.

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

Milo: csak a kereszténység mentheti meg a nyugati civilizációt

piszkostizenkettő

Furcsa idők furcsa hírnököket hoznak. A világ olyannyira a feje tetejére állt, hogy a hagyományos, keményvonalas kereszténységet épp egy magamutogató homoszexuálisnak kell védelmébe vennie - ha már más erre nem képes, vagy kevésbé hatékonyan.

Orbán adventi koszorújáról osztott meg egy képet

Advent harmadik vasárnapja van ma. A kormányfő erről posztolt a Facebookon.

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

Juncker, a kvótakirály ismét beégette magát

amerika, london, párizs

Mondhatni: most is hozta "szokásos formáját" az Európai Bizottság (EB) vezetője.

Kikiáltották rasszistának, mert elmondta, hogy szereti a fehér embereket

A hallgató felfokozott hangulatban méltatta a fehér embereket, akiknek - állítása szerint - sokat köszönhet a világ. Mindezért az internet "elfogadó" népe rögtön rasszistának kiáltotta ki az egyetemistát.

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Egyre több gyermek születik Magyarországon

Az egész Európai Unióban jellemző demográfiai válság leküzdésére az egyes tagországok más-más módszert alkalmaznak: hazánk a családok biztonságának megteremtését, illetve a gyermekvállalás ösztönzését tűzte ki célul. Az elmúlt években kedvező változások kezdődtek Magyarországon a házasságkötések és gyerekvállalási kedv terén is. Mindeközben arról sem szabad megfeledkezni, hogy a gyerekekre milyen veszélyek leselkednek az online térben, éppen ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális immunerősítő programot dolgozott ki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére