Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A visegrádi minta európai szinten is követendő lehet

2017. július 9. 20:58

A Századvég egyik új kutatása alapján a lengyelek és magyarok 80 százaléka támogatja az EU-tagságot. Nem akar senki kilépni, hanem egy modernizációs keretként szeretnék használni az uniót - Kiszelly Zoltán politológus és Boros Imre közgazdász voltak a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának vendégei.

Vannak, akik most továbbmentek és egyenesen már fasisztának nevezik a kormányfőt, a maffiaállam jelzőről nem is beszélve. Csalódniuk kell, mert a társadalom erre már okkal legyint, a kilencvenes évek bunkósbotjával nem lehet csak úgy lesújtani az ellenfélre. Éppen ezért az alig ismert, jobb híján fasisztázó és diktatúrázó író, de a megszorító csomagjáról jól ismert, Sorost a legnagyobb magyarnak nevező politikus is ugyanolyan súlytalan, mert a társadalom a valóságnak hisz, nem pedig nekik.

Ha az európai térfélre vetítjük ki az imént említetteket, akkor a liberális, megszorító gazdaságpolitika csúfos kudarcára a nemzetállamok erősödésével adnak választ az európai polgárok, kormányok, noha a brüsszeli elit nem a többség akaratát képviseli. Ezek az állítások hangzottak el a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Azért volt fontos, hogy a magyar gazdaságpolitika gyorsan és hatékonyan más irányt vegyen, hogy a külső finanszírozás mennél inkább függetlenedjen – mondta Boros Imre közgazdász.

Kiszelly Zoltán

Fotó: Kozma Zsuzsi

Kiszelly Zoltán politológus szerint, ha megnézzük a térséget és a migrációhoz való viszonyt, elmondhatjuk azt, hogy 2015-ben Berlinben komoly munkaerő-szükséglettel küzdöttek. Németországban jellemzően nagyon rosszul fizetett munkát kínáltak, de amikor azt látták, hogy elindult egy újkori népvándorlás, az első bevándorlók okostelefonnal jöttek, angolul beszéltek és taxival utaztak. A vezető politikusok akkor azt gondolták, milyen jó, hogy az iraki és szír középosztály eljön Európába és jól képzett munkaerőként rendelkezésre állnak. Azt gondolták, hogy a sor vége is ilyen – fogalmazott a politológus.

Fotó: AFP

Amikor rájöttek a vezetők arra, hogy nem olyan jó munkaerők, akkor Soros György közbeszólt, miszerint van egy üzleti része is a migrációnak, vegyen fel hitelt az EU. A visegrádi országok ebből nem kértek.

Vannak azonban olyan országok, akik mindenáron a nyugathoz szeretnének tartozni, ezért ha kell, befogadnak migránsokat"

– hangsúlyozta a politológus.

Nem lesz fáklyás menet a mag-Európa

A hazai ellenzékiek sokat mondják azt, hogy Brüsszel milyen jó és mag-Európa milyen jó. Ez messze nem így van – fogalmazott Kiszelly Zoltán. Boros Imre közgazdász szerint az Európai Unió jövője eléggé kétséges, bár széthullani nem fog. Azt az áldozatot, amit le kellett tenni az asztalra, hogy bejusson hazánk az unióba, és részesüljünk a közös politikákból, nem lehet feladni a harcot – fogalmazott a közgazdász.

Brüsszel Magyarországot bünteti ahelyett, hogy figyelne arra, amit mondunk

A V4 nem az unió helyett jött létre. A Századvég egyik új kutatása alapján a lengyelek és magyarok 80 százaléka támogatja az EU-tagságot. Nem akar senki kilépni, hanem egy modernizációs keretként szeretnék használni az uniót, amit a szovjet megszállás alatt elszenvedtünk, kicsit pótoljuk – vélekedik Kiszelly Zoltán. A visegrádi minta európai szinten is követendő lehet. Hiába támadják Magyarországot az európai értékek hanyagolásával és antiszemitizmussal – ezt azért teszik, hogy ne a lényegről kelljen tárgyalni – hangsúlyozta Kiszelly Zoltán politológus.

Nem lehet hazánkban antiszemitizmusról beszélni

Hogy lehet Magyarországon antiszemitizmus, amikor az egyik legfontosabb vallási vezető – Köves Slomó ortodox rabbi – azt mondja, hogy virágzik hazánkban a zsidó élet. Az askenázi főrabbi Magyarországra érkezett és ugyanezt mondja, a New York-i rabbik Orbán mellé állnak. Hogy lehet azt mondani, hogy Magyarországon antiszemitizmus van? – kérdezi ezt Boros Imre közgazdász.

Fotó: Magyar Távirati Iroda Rt.

Mint mondta:

van egy félrecsúsztatott értelmezés, amely azt mondja, hogy ha valaki történetesen zsidó származású, mint például Soros György, hazánk ellen dolgozik, és az ellen fellép valaki, akkor az antiszemitizmus"

– ez egyáltalán nem az, hangsúlyozta a szakértő.

A jelenlegi kormány rendőrsége csaknem párnát tesz a tüntetők alá

A Gyurcsány-kormány alatt teljesen más rendőrség működött, mint most. Láthatjuk azt, hogy a mostani rendőrség csaknem párnát tesz a tüntetők alá, míg ez korábban nem így volt. A jelenlegi rendőrség tudatosan figyel arra, hogy meglegyen ez a különbség. Ha azokra a képekre gondolunk mint ami a bicskei provokációnál volt, hogy a világban elterjedt hírek szerint a magyar rendőrök a sínek közé lökték a migráns nőt, akkor eszünkbe kell jutnia annak is, hogy a rendőrség felvételei alapján kiderült, hogy a saját családtagja tette ezt. Ilyen és hasonló provokációkra számíthatunk, mindenfajta álcivil szervezetek képzőjén okosodott aktivisták részéről – ismertette véleményét a politológus.

Amennyiben a rendőrség folytatja a józan, higgadt magatartást, illetve a kamerákkal továbbra is rögzítik a hasonló provokációkat és fel lehet görgetni az ügyeket, akkor a forró ősz leginkább csak a kormány megdöntését kívánók vágyálmaiban lesz forró – vélekedett Kiszelly Zoltán politológus.

(Híradó)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére