Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A világűrbe utazik az emberi művészet

2016. február 24. 22:38

Mert miért is ne? Hátha valakinek megtetszik.

Az emberiség művészi kifejezőkészsége túlmutat szeretett bolygónkon is. Ha megtehetjük, miért ne árasszuk el az egész világűrt kultúránkkal és alkotásainkkal. Na de hogyan lehetséges az emberi kultúra terjesztése az univerzumban? A NASA művészeti galériát küld egy aszteroidára, hogy az kényelmesen utazva járhassa be a galaxist. A galéria a 101955 Bennu nevű aszteroidára kerül majd.

Egyik kampányuk részeként, az amerikai űrügynökség egy digitális műgalériát küld az űrbe. A mikrochip az OSIRIS-REX űrszondán fog eljutni a Bennu aszteroidára. A szondát szeptemberben lövik majd fel és két év alatt éri el a Bennu-t és 2019-ben landol az aszteroidán. Az OSIRIS-REX az első szonda, ami amellett, hogy landol egy aszteroidán, még mintát is vesz az égitestből.

2023-as visszaútja során a szonda egy kapszulában dobja majd ki a mintát, amit a Földön való landolása után, a tudósok vesznek majd kezelésbe. Az OSIRIS-REX a kapszula kidobása után nem áll meg a Földnél, hanem a digitális műgalériával felvértezve halad tovább és a Nap pályájára állva kering majd tovább a világűrben. Az OSIRIS feladata itt véget is ér, hiszen a szondát és a digitális galériát az örökkévalóságnak szánták, és addig kering majd a Nap körül amíg valaki meg nem találja.

A NASA arra kéri az embereket, hogy legyenek részei a szonda küldetésének és adják át alkotásaikat az örökkévalóságnak. A kampány lényege ugyanis, hogy bárki beküldheti festményét, fotóját, hanganyagát, zenéjét vagy videóját, amit a szonda digitális tárolója szállít majd a világűrbe. Az alkotásokat március 20-ig lehet elküldeni a szonda Twitter és Instagram oldalára.

Az OSIRIS-REX küldetése az emberi kultúra népszerűsítése mellett azért nagyon fontos, mert a Bennu aszteroidán található szerves molekulák és amino-savak rengeteget mesélhetnek a tudósoknak a világ keletkezéséről. Az eredmények során az is kiderülhet. hogy van-e máshol élet a naprendszerben.

A Bennu aszteroida 2013-ban 35 400 kilométer távolságra került a Földtől, ezzel rendhagyóan megközelítve bolygónkat. Asztronómusok szerint nagy esély van arra, hogy 2182-ben az aszteroida végzetes közelségbe kerül a Földdel, ami civilizációnk végét is jelentheti majd. Ennek az elméletnek jelenleg 2700 az egyhez az esélye, hogy bekövetkezik.

Nem ez az első alkalom, hogy a NASA művészetet küld az űrbe. A Voyager szonda például zeneszámok és fotók ezreit utaztatta a világűrbe 1977-ben. 2010-ben az űrügynökség arcképek tízezreit, 2014-ben pedig az Orion szállított névvel ellátott arcképeket és festményeket a nagy ismeretlenbe.

(Quartz)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

Ezért gyulladt ki Gyurcsányék irodája

Az ATV híradója szerint egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére