Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A világon mindenki utál dolgozni

2016. március 2. 09:58

Egy kimutatás szerint a világ munkavállalóinak kevesebb, mint egyötöde érzi jól magát munkahelyén.

Egy kimutatás szerint Franciaországban a legkisebb azoknak a dolgozóknak az aránya, akik boldogak és elégedettek munkahelyi körülményeikkel. Velük szemben az indiai dolgozók vezetik a munkahelyi boldogság nemzetközi toplistáját. Az indiaiak elégedettsége ötszöröse a franciákénak. Az indiai dolgozókat a mexikói, az emirátusi és a dél-afrikai munkavállalók követik.

A francia dolgozók mindössze 5 százaléka elégedett cégével és munkahelyi körülményeivel. A nemzetközi átlag, amely a világ dolgozóinak elégedettségét mutatja, összesen 13 százalék.

Forrás: Quartz-Atlas

A kimutatás szerint a fejlődő gazdaságokban sokkal nagyobb a dolgozók munkakedve és munkahelyi elégedettsége, szemben a fejlett nyugati országokkal. A fejlődő országok ugyanis sokszor nagyobb hasznot húznak a dinamikus növekedési ütemekből. Ha megvizsgáljuk az arányokat, akkor kijelenthető, hogy a világ munkavállalóinak több mint kétharmada utálja, vagy nem elégedett munkahelyével.

Más a helyzet Indiában, ahol a munkavállalók 28 százaléka maximálisan elégedett munkahelyével és az ottani körülményekkel. A felmérés során az indiai dolgozók közel egyharmada úgy vélekedett, hogy munkahelyükön kiegyensúlyozottnak és nyugodtan érzik magukat.

A kimutatás arra is rávilágított, hogy a világ fehérgalléros munkahelyeinek kétharmada a 20. században ragadt. Az irodák atmoszférája, berendezése és felszereltsége a legtöbb esetben elavult. Maradtak a vonalas telefonok, a régi asztali számítógépek, a zárt magánirodák melyeket eddig csak kevés helyen váltottak fel a nyitott közösségi munkaterek.

A munkahelyi komfort elérése érdekében az elemzők arra szólítják fel a munkáltatókat, hogy engedjenek nagyobb önállóságot dolgozóiknak a munkahely irányításában. Közösségi terek biztosításával, nagyobb mozgástérrel hangulatosabb és közvetlenebb környezetet biztosíthatnak a dolgozóknak. Fontos, hogy a munkavállalók önállóan hozzáférjenek az iroda által biztosított felszereléseknek és berendezéseknek. A felmérés azt is kimutatta, hogy azoknál a dolgozóknál a legmagasabb az elégedettség aránya, akik saját maguknak választhatják ki irodai berendezéseiket (szék, asztal, stb.).

(QZ)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére