Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
century-on
 
 
 
 

A világon mindenki utál dolgozni

2016. március 2. 09:58

Egy kimutatás szerint a világ munkavállalóinak kevesebb, mint egyötöde érzi jól magát munkahelyén.

Egy kimutatás szerint Franciaországban a legkisebb azoknak a dolgozóknak az aránya, akik boldogak és elégedettek munkahelyi körülményeikkel. Velük szemben az indiai dolgozók vezetik a munkahelyi boldogság nemzetközi toplistáját. Az indiaiak elégedettsége ötszöröse a franciákénak. Az indiai dolgozókat a mexikói, az emirátusi és a dél-afrikai munkavállalók követik.

A francia dolgozók mindössze 5 százaléka elégedett cégével és munkahelyi körülményeivel. A nemzetközi átlag, amely a világ dolgozóinak elégedettségét mutatja, összesen 13 százalék.

Forrás: Quartz-Atlas

A kimutatás szerint a fejlődő gazdaságokban sokkal nagyobb a dolgozók munkakedve és munkahelyi elégedettsége, szemben a fejlett nyugati országokkal. A fejlődő országok ugyanis sokszor nagyobb hasznot húznak a dinamikus növekedési ütemekből. Ha megvizsgáljuk az arányokat, akkor kijelenthető, hogy a világ munkavállalóinak több mint kétharmada utálja, vagy nem elégedett munkahelyével.

Más a helyzet Indiában, ahol a munkavállalók 28 százaléka maximálisan elégedett munkahelyével és az ottani körülményekkel. A felmérés során az indiai dolgozók közel egyharmada úgy vélekedett, hogy munkahelyükön kiegyensúlyozottnak és nyugodtan érzik magukat.

A kimutatás arra is rávilágított, hogy a világ fehérgalléros munkahelyeinek kétharmada a 20. században ragadt. Az irodák atmoszférája, berendezése és felszereltsége a legtöbb esetben elavult. Maradtak a vonalas telefonok, a régi asztali számítógépek, a zárt magánirodák melyeket eddig csak kevés helyen váltottak fel a nyitott közösségi munkaterek.

A munkahelyi komfort elérése érdekében az elemzők arra szólítják fel a munkáltatókat, hogy engedjenek nagyobb önállóságot dolgozóiknak a munkahely irányításában. Közösségi terek biztosításával, nagyobb mozgástérrel hangulatosabb és közvetlenebb környezetet biztosíthatnak a dolgozóknak. Fontos, hogy a munkavállalók önállóan hozzáférjenek az iroda által biztosított felszereléseknek és berendezéseknek. A felmérés azt is kimutatta, hogy azoknál a dolgozóknál a legmagasabb az elégedettség aránya, akik saját maguknak választhatják ki irodai berendezéseiket (szék, asztal, stb.).

(QZ)

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Teóriák Hadházy lábáról

Teóriák Hadházy lábáról

piszkostizenkettő

Szegény nagyanyám mondogatta, ha nem is divatos a ruha, legalább legyen tiszta.

A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

amerika, london, párizs

A Notre Dame katolikus egyetem indianai kampuszán a rektor utasítására letakarják az Amerika felfedezőjeként számontartott Kolumbusz Kristófot ábrázoló falfestményeket. Nem ez az első eset, amikor a történelmet el akarják feledtetni az Egyesült Államokban, Kolumbusz egyeseknek már évek óta persona non grata.

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

kétharmad

Miután kiderült, hogy a Jobbik elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolt a menyasszony, az ellenzék kissé megzavarodott, de csakhamar bevédték szövetségesüket, úgy döntöttek, hogy szemet hunynak az antiszemita incidens feled.

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

amerika, london, párizs

A calais-i migránsdzsungelben odáig fajultak a dolgok, hogy egy háromméteres falat kellett felhúzni egy benzinkút körül a migránsok miatt.

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

amerika, london, párizs

A franciák pedig megbüntették a Google-t. Rosszul indul a liberális techóriások éve.

Bevándorláspárti seftelőknek nevezte az ellenzéket Menczer Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint az ellenzék az "összefogósdival" bizonyítja, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható ma!

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

kétharmad

Egy elfeledett hangfelvétel tanúsága szerint Sneider Tamás egykor azt mondta: ha valaki a muzulmán hitre tér át, az még mindig jobb, mintha zsidó lenne.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére