Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

A világhírű író, kockázatelemző szerint az EU a diktatórikus, nem Orbán

2017. július 6. 20:28

F. William Engdahl, világhírű stratégiai kockázatelemző, és számos bestseller könyv szerzője igen hosszú cikkében vette védelmébe a magyar miniszterelnököt.
Orbitális képmutatás a nemzeti konzultációt szidni

A Lovas István által szemlézett New Eastern Outlook cikk, a kormánypártok 2016-ban indított nemzeti konzultációjával indítja elemzését, amely az Európai Unió betelepítési kvótájáról kérdezte meg a magyar emberek véleményét. Természetesen nemzetközileg, és idehaza is óriási hisztirohamot okozott a kormány lépése, Engdahl szerint teljesen alaptalanul:

2015 szeptemberében ugyanis Németország és Franciaország volt az, aki Jean-Claude Junckert meggyőzte arról, hogy minősített többségi szavazást vezessen be."

Ez azt jelenti, hogy az egyhangúság már nem volt feltétel egy-egy kényes kérdés eldöntésénél. Gyakorlatilag az erősebb európai államok bármit keresztülvihettek a szavazáson a kisebb tagállamok kárára, a migránsok elosztásánál pedig egy az egyben ez a forgatókönyv érvényesült.

F. William Engdahl

Fotó: AFP
Miért durva a CEU átláthatóságát követelni?

Engdahl a Soros-egyetem kérdésében is állást foglalt. Arról értekezik, hogy a magyar kormány azt kérte az egyetem dolgozóitól, legyen munkavállalási engedélyük – ami egyébként minden nyugati demokráciában alapkövetelmény. Erre az egyetem azonban rejtélyesen csak úgy reagált, hogy „így nehezebben vehetnének fel tanárokat.”

Nahát, Orbán, azt hitted az Európai Unió szuverén nemzetek közössége, melyek párbeszéddel oldják meg gondjaikat? Tényleg ennyire naiv vagy? Ez egy gittegylet, ahol Juncker és hét főkomisszárja, mint pl. Frans Timmermans fogja eldönteni helyetted, mi a helyes”

– mondja Engdahl, utalva a Juncker által 2014-ben alapított új rendszerre, ami által hét bizottsági alelnököt nevezhetett ki maga mellé.

A kockázatelemző szerint ezzel Juncker gyakorlatilag Politbürót csinált az EU-ból, ezért is kell Orbán Viktornak szembenéznie például Frans Timmermans sivalkodásával.

Most pedig az NGO-kat is megcélozza a magyar kormány?

A magyar kormány a külföldről támogatott civil szervezetek kapcsán azt szeretné elérni, hogy az unió területén kívülről 7.2 millió forintnál nagyobb támogatást szerző szervezetek évente jelentésben jelezzék ezt a kormány felé.

Engdahl szerint ha demokráciáról van szó, nem ők a mérvadóak

Fotó: AFP

A sivalkodás itt sem maradt el, Engdahl ugyanakkor emlékeztet egy apróbb tényre:

az Egyesült Államok pontosan ugyanezt a gyakorlatot követi"

Ott a külföldi ügynökök regisztrációjáról szóló törvény (Foreign Agenst Registration Act – FARA) kötelezi a külföldi szereplőket arra, hogy részletesen beszámoljanak politikai tevékenységükről, és információkat szolgáltassanak erről az állam felé. 

Mindezek tudatában Engdahl szerint egyértelmű, hogy az Európai Unió diktatórikus voltát bizonyítja a Magyarország ellen indult eljárás, valamint mindaz a kritika, amivel az EU illette a magyar miniszterelnököt. Voltaképpen szó sincs itt demokráciáról. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

Orbán Viktor: kiválóak a magyar-amerikai kapcsolatok

kétharmad

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

Három éve, hogy vérfürdőt rendeztek a muszlim terroristák Párizsban

amerika, london, párizs

Edouard Philippe francia miniszterelnök részvételével nemzeti megemlékezésen hajtottak fejet kedden a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján Párizsban és a fővároshoz közeli Saint-Denis-ben a Stade de France nemzeti stadionnál.

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

Trump: az amerikaiak nélkül már németül beszélnének Párizsban

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök "finoman" emlékeztette Emmanuel Macront a második világháború alakulására.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére