Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A veszélyes köcsög győzött, a vesztesek sivalkodnak

Megadja Gábor

2018. május 30. 19:30

Az összellenzéki média - liberálistól a lyobbikosig - természetesen nem örült a múlt heti konferenciának, amit megértünk. Nincs is minek örülniük, hiszen a darabokra szakadó frakcióikon, pártjaikon és keserűségükön kívül az égvilágon semmijük sem maradt.

Nehéz lehet ma meggyőződéses ellenzékinek lenni Magyarországon. Nem elég, hogy Orbán harmadszorra nyerte meg kétharmaddal a választást, az ellenzékiek arra is képtelenek, hogy saját közösségeiket egyben tartsák. Kutyakomédia minden egyes nap az ellenzéki politikában: valaki kilép, egy „független” belép, a cukivá vedlett Jobbik pedig – miközben médiájuk ostorozza az állítólagos kormánypárti „cenzúrát” – kizár mindenkit sorai közül, aki más véleményen van.

Kezdjük a libsikkel és a balosokkal. Nem győztük hallgatni, hogy micsoda skandalum, hogy a liberális média nem jutott be a konferencia egyetlen programjára sem. A szokásos újságírói logika: ha egy újságírónak a kislábujjára lépnek, az azonnal nemzetközi, globális, sőt galaktikus botrány. Ugyanezt a műsort láttuk akkor is, amikor Simicska elbocsátott légióját kellett gyászolni. Hiszen ha újságíró kerül nehéz helyzetbe, az kivételes tragédia. Amikor a rendszerváltás után százezrek munkahelye szűnt meg, arra pedig a „kérem, ilyen a piacgazdaság” volt a válasz. Ők ugye nem voltak újságírók.

Szerencsére az egyik liberális orgánum mégis bejutott Milo Yiannopoulos előadására, és a beszámolóból kiderül, milyen páratlan értéket semmisítettek meg a konferencia szervezői azzal, hogy a többiek nem lehettek jelen. Egy fájdalmasan hosszú beszámolót írtak, amelynek a lényege az, hogy az előadó nem akadémiai székfoglalót tartott. Köszönjük. Ahhoz, hogy ezt észrevegyük, tényleg szükségünk volt a valódi, igazi sajtó közvetítésére.

Aztán itt van a mi kedves kaszáskeresztes rozmárunk a Bétahírtől, aki szerint a meghívottak által elmondottak nem érintenek bennünket, és bár ezek bátor emberek, az ő konfliktusuk importkonfliktus. Viszonylag nagy szerencse, hogy annak idején, amikor a szépreményű liftügynök néhány szektás anticionista rabbival parolázott, akik Izrael elpusztításáról álmodoznak, az nem volt importkonfliktus, az egyenesen a magyar nemzet szívének közepébe vágott. De ezt is elfelejtettük már – mindenesetre nem mi tehetünk róla, hogy a csicskapárt nyolc év alatt a kurucinfótól Heller Ágnesig jutott. Ő lett a hősük, meg a belpesti liberális megmondóelit többi szavatosságát vesztett arca.

További szépsége a jobbikos romantikus andalgásnak, hogy analógiát állít (a jó éttermiségi analógiákban gondolkodik!) Kádár nyugati marxistái és mondjuk Milo Yiannopoulos között. Végül is néhány ruszki hadosztállyal és akasztott forradalmárral most kevesebb van, de valóban ül a hasonlat, és ilyen alapon Orbán és Hitler között is van analógia, hiszen mindkettejüknek a két füle közé szorult a feje.

A libsi, jobbikos és egyéb ellenzéki sajtóbeszámolókból ugyanaz árad, mint TGM szófosásából – a keserűség. A keserű lemondás hangjai ezek, mert nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a magyar jobboldal képes egy ilyen sikeres konferenciát összehozni, és hogy képes a nyugati világ meghatározó véleményvezéreit idehozni, akik – bármilyen meglepő is ez számunkra – ránk tekintenek példaképként, akik szerint tőlünk van mit tanulni.

Tetszettek volna jobb konferenciát csinálni. Lajostól volt pénz bőven.

Csakhogy nem tudtak, és nem a pénz, paripa, fegyver hiánya miatt. És nem is az elnyomó orbáni propagandagépezet miatt, bár a teljes ellenzék a jobbikosokkal együtt sikeresen elsajátította a nyugati baloldalon oly jól ismert áldozati kultúrát: mink, kérem, el vagyunk itt nyomva. Nem. Azért képtelenek bármi ilyesmire, mert nincs ötletük, nincsenek elgondolásaik, nincsenek hőseik, nincsenek karaktereik, akik éles és tartalmas üzeneteket hoznának. Csak a keserűség maradt nekik és a sivatag. 

Épp ezért a jól bevált, sértettségből fakadó taktikát alkalmazzák: megpróbálják jelentéktelenné tenni azt, hogy a magyar jobboldalnak vannak ilyenjei: irreleváns, amit mondanak, és hiteltelen figurák. Szebb napokat látott szerkesztőségek lehorgonyoztak az erényfitogtatás mellett, úgy gondolják, mindenki nekik tartozik beszámolóval perplexusaikkal, inkonzisztenciájukkal, tökéletlenségükkel kapcsolatban, az ő színük elé kell járulniuk a gyóntatófülke helyett. Bezzegkonzervatív és bezzegkatolikus szobanövények akarják megmérni, mennyire konzervatív és katolikus Milo Yiannopoulos – az a Milo, aki nap mint nap vásárra viszi a bőrét, és halálos fenyegetéseket kap a radikális baloldal és a radikális iszlám részéről.

Bitch, please.

Ennyi maradt az ellenzéki éttermiségből. A Muppet Show házsártos öregjei, akik szerint nekik születési előjoguk, hogy mindent és mindenkit megítéljenek, és felháborodnak azon, hogy e feltételezett tekintélyüket senki sem ismeri el és senki sem kíváncsi rá.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

amerika, london, párizs

Ali Hamenei ajatollah az Egyesült Államok által támogatott, Perzsa-öböl menti arab államokat tette felelőssé egy közleményében a szombati merényletért.

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

Egy transzneművel vennék be Európát Sargentiniék

amerika, london, párizs

Megvan az Európai Zöld Párt "csodafegyvere" Judith Sargentini és Jean-Claude Juncker pótlására.

Jeszenszkyből egy is sok

Jeszenszkyből egy is sok

pszicho

Egyre inkább kiveri a biztosítékot a jobboldaliak közösségén belül. Most épp a 24.hu-nak adott interjú miatt.

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére