Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Vatikán szerint nincsenek titkok XVI. Benedek lemondása körül

2017. március 14. 16:58

Federico Lombardi SJ, aki 2016-ig a Szentszék sajtóközpontját és a Vatikáni Rádiót vezette, nyilatkozott egy olasz érsek állításai kapcsán, aki nemzetközi nyomást feltételezett XVI. Benedek pápa lemondása hátterében.

XVI. Benedek pápa nem nyomás hatására mondott le, és nincs felderítésre váró titok a háttérben – jelentette ki Luigi Negri emeritus ferrarai érsek feltételezéseire reagálva Federico Lombardi, a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Alapítvány elnöke, a Vatikáni Sajtóközpont korábbi igazgatója.

Lombardi a Szentszékhez közeli Il Sismografo olasz portálon reagált az interjúra, melyben Luigi Negri érsek arról beszélt: „Vatikánon belüli és kívüli erőket” sejt XVI. Benedek lemondása hátterében - írja a Magyar Kurír, a zenit.org alapján.

Az érsek szerint Benedek pápa „hatalmas nyomásnak volt kitéve” az Obama-adminisztráció részéről.

Lombardi, aki 2013 februárjában, tehát Benedek pápa lemondása idején a Szentszék szóvivője volt, úgy véli, hogy Negri érsek állításai „felesleges zűrzavart” okoznak.

Lombardi azt javasolja mindenki számára, hogy  térjen vissza XVI. Benedek saját szavaihoz, melyeket a bíborosokhoz intézett, illetve amelyek megjelentek a Peter Seewalddal folytatott beszélgetéseit tartalmazó interjúkötetben. 

Fotó: AFP

XVI. Benedek ezek szerint megerősítette, hogy teljes szabadságban és a felelősséget vállalva döntött a lemondás mellett, és nincs semmilyen felderítésre váró titok a háttérben”.

Lombardi hangsúlyozta: „Mindig is azt gondoltam, hogy XVI. Benedek olyan ember, aki az igazságot részesíti előnyben.”

Az emeritus pápa bár rendkívül éles elméjében, fizikailag törékeny. Ezért négy évvel ezelőtt már nem volt képes rá, hogy hosszadalmas nyilvános eseményeken, hosszú audienciákon, találkozókon, szinódusi gyűléseken vegyen részt, még kevésbé arra, hogy apostoli utakra induljon vagy meglátogassa plébániáit.  Mivel tiszta a gondolkodása, már négy évvel ezelőtt világosan látta ezt, és azt gondolta, ez gondot jelent az Egyház közössége számára ezért mondott le.

- mondta Lombardi , aki szerint nem kell azt feltételezni, hogy az Atlanti-óceán túloldaláról rettenetes nyomás nehezedett rá.

Fotó: AFP

Megnyugodhatunk abban, hogy a lemondás egy igen bölcs és ésszerű döntés volt, Isten és az emberek előtt egyaránt

- tette hozzá Federico Lombardi. 

A Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Alapítvány elnöke szerint  XVI. Benedek már válaszolt minden az ügyre vonatkozó kérdésre, és az ő válaszait személy szerint, ő el is hiszi neki.”

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére