Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A valóság az, hogy az emberek tényleg jobban élnek

A baloldali narratíva legnagyobb ellenfele maga a realitás. Ismert, hogy 2010 előtt Magyarország minden szempontból sereghajtó volt Európában, itthon pedig a nettó bérek is alig érték el a nyugati átlagkeresetek negyedét. Az elvesztegetett baloldali 8 év bizonyítványát osztotta meg Szakács István a Facebookján, egy fizetési bizonylat formájában.

Szakács István takarítás közben találta meg az egyik 2009-es bérpapírját, amelyen 58 790 forint szerepelt.

Mint írja: "Jelenleg 250 ezret kapok kézhez! Az energia ára kevesebb, mint akkor. A hús ára kicsivel több, a csirkehús szinte ugyanannyi, a cukor, az olaj olcsóbb. A kenyér ugyan 100 forinttal drágább, de a bérek emelkedtek, ez abszolút érthető, a tej 50 forinttal drágább. Úgyhogy nekem ne magyarázza senki, hogy nem javult semmi, és ne sírjon, mert én akkor is öt gyermeket neveltem. Akkor minden egyes nap a túlélésért küzdött az ember. A szülőkkel egymás között cserélgettük a gyerekruhákat, most pedig gond nélkül megveszem. Gond nélkül elmegyek a családdal ebédelni. Sokkal jobban élünk. Aki mást állít, az egy hazug ember!"

A 888.hu megkereste Szakácsot, aki elmondta, hogy Gyurcsányék idején, 2010 előtt hol volt munkája, hol nem. Szomorúan mesél az akkori mindennapjairól:

Volt olyan, hogy napi 2000 forintért jártam napszámba. Öt gyerekem van, a legkisebb 2008 januárjában született, onnantól volt a legnehezebb. Egy szoci városban laktunk Kazincbarcikán. A polgármester hitegetett, de sosem segített. Örültem neki, hogy minimálbérért el tudok menni dolgozni. Ezért a fizetésért vidéken dolgoztam, hétvégén jártam haza. 2008-ban végzett a nevelt fiam is. Pályakezdőként nem vették fel sehova. Nagyon nehéz volt. 2010 után aztán évről évre jobb lett."

Szakács a kilátástalan helyzetéből úgy próbált menekülni, hogy 2 hónapot külföldön húzott le, majd átköltöztek Győrbe, ahol csodák csodájára mindannyian kaptak munkát.

Így folytatja beszámolóját:

Évről évre egyre jobb lett. A rezsicsökkentést is megérezzük, a boltban az árak alig emelkedtek, a családi adókedvezmény is sokat segített. Mivel megosztjuk azt, így a párom 170 000, én pedig 250 000 forint körül keresek. 2010 előtt remegő gyomorral várta az ember a januárt, hogy mi fog emelkedni, a szülőkkel egymás között cserélgettük a gyerekruhákat, most nyugodtan megveszem nekik az újat. Az ember el tud menni a családdal egy állatkertbe vagy egy étterembe. Nem kell nemet mondani a boltban, van karácsonykor ajándék, ami 2010 előtt szinte lehetetlen volt. Van jövőnk, nem fél az ember az új évtől."

A beszélgetés végén István elküldte a mostani fizetési bizonylatát is.

Majd megjegyezte,

ha visszajönnek a szocik, mindent elvesznek az emberektől, ezért kell áprilisban felelősségteljesen döntenünk."

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy elkeseredett zsidó vezető: "nem tanácsos a kipaviselés a német nagyvárosokban"

Nem tanácsos a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedő, a kipa viselése a német nagyvárosokban - mondta a Németországi Zsidók Központi Tanácsának (ZdJ) elnöke egy keddi interjúban.

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

Egyre feszültebb a helyzet Irán és az Egyesült Államok között

amerika, london, párizs

Irán kiléphet az atomsorompó-egyezményből, ha Donald Trump amerikai elnök felmondja az iszlám köztársaság atomprogramjáról 2015-ben kötött nemzetközi megállapodást - jelentette ki kedden Ali Samháni tábornok, Irán Legfelsőbb Nemzetbiztonsági Tanácsának titkára.

Az osztrákok ugyanazt gondolják Európa biztonságáról és jövőjéről, mint mi

Kövér László Tallinnban, az uniós parlamenti elnökök találkozóján tárgyalt mások mellett az osztrák Nemzeti Tanács elnökével.

Újabb bécsi kerület akar alkoholtilalmat bevezetni

A lokálisan bevezetett tiltást Florisdorf polgármestere is átvenné.

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

Élete végéig börtönben maradhat az egyik legismertebb szerb háborús bűnös

amerika, london, párizs

A hágai ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte Radovan Karadzicra.

A magyarok többsége optimista a következő négy évet illetően

A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére