Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Trudeau-hatás: még soha ekkora elutasítottsága nem volt a bevándorlásnak Kanadában

2018. augusztus 22. 10:41

Miután Trump lett az USA elnöke és Európában is előretörőben van a jobboldal, Trudeau nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy a "szabad, demokrata, nyílt" világ egyik vezető szereplőjévé tegye Kanadát. Ez mostanra egy törésvonalat eredményezett az ország elitje és népe között, a kanadaiak döntő többsége ugyanis még soha nem volt ennyire elutasító a migrációval kapcsolatban, mint most.

A kanadai liberális miniszterelnök bevándorláspárti álláspontját nem kell senkinek bemutatni. Korábban a Twitteren közölte, hogy

a vallásától függetlenül Kanada mindenkit szeretettel vár, hiszen a sokszínűség az erősségünk.”

Ennek a politikának azonban voltak gyakorlati következményei is, a migránsok ezrével kezdték megrohamozni Kanadát. Az ország felkészültségéről azonban rengeteget elárul az a tény, hogy a kanadai bevándorlási hivatal például semmilyen útmutatót nem kapott arra vonatkozóan, hogy a Trudeau kijelentése miatt megnövekedett menekültkérelmekre hogyan reagáljanak.

A nyitott határok melletti kiállás amellett, hogy igen felelőtlen döntésnek bizonyult, politikai veszélyt is tartogathat a kanadai miniszterelnök számára.

Az Angus Reid által kedden közzétett közvélemény-kutatás szerint ugyanis még soha ekkora elutasítottsága nem volt a bevándorlásnak Kanadában, mint manapság. Nézzük a konkrétumokat.

A 2018-as évre a kanadai kormány 310 000 fős bevándorlási keretet alkalmaz, amelyet a kanadaiak döntő többsége szerint csökkenteni kellene. A megkérdezettek nem is tesznek különbséget a különböző kategóriákban: mindegy, hogy gazdasági migránsokról, menekültekről vagy családot egyesítő bevándorlókról van szó, mindegyikükből kevesebbet kellene beengedni szerintük.

Érdekes tendencia, hogy ezt a limitet 2014 és 2018 között emelték 260 000-ről 310 000-re, és ugyanebben az időszakban kerültek először többségbe a kutatásban a bevándorlást ellenző válaszadók. Míg 2014-ben a kanadaiak 36 százaléka volt elutasító, 2018-ban ez a szám már 49 százalék volt.

A nyitott migránspolitika mellett foglalt állást a kanadai kormányfő

A 310 000 bevándorló befogadását kitűző limit azonban tovább fog növekedni, Trudeau 2020-ra ezt a számot már 340 000-re kívánja emelni. Legutoljára ilyen magas számot az első világháború előtti bevándorlási hullám produkált, amikor is több mint 400 000-en érkeztek az országba. Ez Kanada teljes népességnek több mint az öt százaléka.

És hogy ez miért jelent fenyegetést a Trudeau-kormányzatra? Az nyilvánvaló, hogy a konzervatív párt (CPC) a legerősebben migrációellenes. A párt szimpatizánsainak 67 százaléka szigorítana a jelenlegi bevándorlási törvényeken, míg mindössze két százaléka látna szívesen még több migránst a hazájában. A probléma Trudeau számára az, hogy még a liberálisok közül is többen szeretnék a bevándorlási keret szűkítését: 39 százalék, szemben azzal a 10 százalékkal, aki bővítené.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

Kényes dolgokat tudhat Gyurcsányról a volt macedón kormányfő

kétharmad

Gyurcsány Ferenc a miniszterelnöksége idején még feltűnően udvarolt az akkori macedón kormányfőnek, Nikola Gruevszkinek, aki a napokban kért menedékjogot Magyarországon. A DK elnöke most közönséges bűnözőként beszél a politikusról, aki a hírek szerint számos kényes dolgot tudhat Gyurcsány üzleti birodalmának balkáni nyomulásáról.

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

Színvonalas oktatás helyett genderlobbi: üdv a bölcsészkaron

kinyílott a pitypang

Az ELTE már a gyakorlatban is a balliberális eszmék szócsöve lett, a kormányellenes propaganda beszőtte magát az órák tematikái közé is. Nincs olyan nap, amikor ne hangzana el a "diktatúra" vagy a "rezsim" miatti sivalkodás. Ez lett a BTK.

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

A migránskaraván tagjai bevallották, hogy nem menekültek, csak munkakeresők

amerika, london, párizs

Az amerikai határ felé tartó 7-10 ezer fős migránskaraván tagjai egymás után ismerik be, hogy igazából nem is menekültek, hanem gazdasági migránsok, és azért akarnak az Egyesült Államokba menni, hogy ott dolgozhassanak.

Trump kiáll az üldözött keresztény nő mellett

Donald Trump csütörtökön arról egyeztetett, hogy Asia Bibi menedékjogot kapjon az Egyesült Államokban.

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

Horváth Iván: néhány év, és meg sem rezdül majd a szemünk a hatalmas erdőtüzek láttán

ökojobb

Horváth Iván erdőmérnököt, a Pro Silva Hungaria elnökét kérdeztük arról, hogy miért van egyre több erdőtűz a Földön, valamint tényleg pusztítóbbak-e a tüzek most, mint egykor voltak. Arra is választ kaptunk, hogy Magyarország mennyire van veszélyben.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére