Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A transznemű rabok fele szexuális bűnöző Nagy-Britanniában

2017. november 21. 21:28

LONDON, 21:28

A brit kormány azt tervezi, hogy az emberek maguk dönthessenek a nemükről. Ez azt jelenti, hogy valaki anélkül is ellenkező neműnek vallhatná magát, hogy nem végeztek rajta nemátalakító műtétet. Ezt a szabályt kihasználva számos férfi elítélt kérvényezhetné, hogy helyezzék át női börtönbe. Az új szabályozás továbbá azért is gondot okoz, mert az elítélt transzneműek fele szexuális bűncselekmények miatt tölti börtönbüntetését – derül ki egy kutatásból.

A kutatást a Fair Play for Women női érdekvédelmi szervezet végezte, amely szerint a transznemű rabok legalább 41 százaléka szexuális bűncselekményekért ül börtönben Anglia és Wales területén. Ezen felül a transznemű rabok egy része a legjobban őrzött, A kategóriás intézményekben ül.

A brit igazságügyi minisztérium szerint 70 transznemű személyt tartanak fogva az angliai és walesi börtönökben. A csoport azon kérdésére, hogy ebből pontosan hányan ülnek szexuális bűncselekmények miatt, nem kívántak válaszolni. A Fair Play for Women ezért a nyilvános adatokat nézte át. Kutatásuk szerint 118 börtönben összesen 113 olyan férfi fogvatartott volt, aki nőnek vallotta magát, ebből 46-an ülnek olyan, férfiak számára kialakított börtönben, amelyet kifejezetten a szexuális bűnözők számára hoztak létre.

A kép csupán illusztráció. Egy manilai börtönszépségverseny transznemű győztese.

Fotó: AFP

Eddig 13 transznemű, eredetileg férfi rabot szállítottak át női börtönökbe, köztük olyan – Nagy-Britanniában – ismert bűnözőket is, mint Jessica Winfield, aki többszörös erőszaktevő.

Jessica Winfield, avagy korábbi nevén Martin Ponting esete azért is felháborító, mert nemváltó műtétjét a brit egészségbiztosító az adófizetők pénzéből fedezi. A beavatkozás tízezer fontot kóstál és aközben végezték el, miközben Winfield/Ponting a büntetését töltötte. A nővé operált férfi a börtönben annyira agresszív volt, hogy el kellett különíteni a többi rabtól.

Dr. Nicola Williams, a kutatásból készült tanulmány szerzője szerint a brit kormány azon terve, hogy magáévá tegye a transznemű lobbi azon kérését, hogy mindenki maga határozza meg a nemét, komoly veszélybe sodorhatja a női elítélteket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Francia szupermarketben ejtett túszokat az Iszlám Állam terroristája

Francia szupermarketben ejtett túszokat az Iszlám Állam terroristája

amerika, london, párizs

Túszokat ejtett péntek délelőtt egy fegyveres egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes településen - jelentette a BFM francia hírtelevízió. A támadás mögött valószínűleg az Iszlám Állam állhat.

Párizsban agresszív tüntetések voltak Macron tervei miatt

Szakszervezeti sztrájkok bénítják meg a francia fővárost. A megmozdulások súlyos fennakadásokat okoznak a tömegközlekedésben és számos iskola is zárva tart.

Nagy a baj: 2010 óta legalább egymillió afrikai érkezett Európába, és még messze a vége

Nagy a baj: 2010 óta legalább egymillió afrikai érkezett Európába, és még messze a vége

amerika, london, párizs

A Pew Research friss felmérése szerint a szubszaharai Afrikából 2010 óta egyre többen és többen érkeznek Európába, és nem valószínű, hogy a migrációs hullám a közeljövőben megáll.

Dánia kerítést épít a dán-német határon, hogy kívül tartsa a vadakat

Dánia elhatározta, hogy Németországgal közös határára mintegy 70 kilométer hosszú kerítést fog építeni, hogy kívül tartsa a vadakat.

Nem avatkoztak be az oroszok a 2016-os amerikai választásba

Nem avatkoztak be az oroszok a 2016-os amerikai választásba

amerika, london, párizs

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága formálisan is lezárta azt az eljárást, amely azt vizsgálta, hogy történt-e tényleges orosz beavatkozás a 2016-os elnökválasztáson.

Vámháború törhet ki az USA és Kína között

Kína 3 milliárd dollárnyi amerikai importtermékre tervez vámot kivetni, hogy kiegyensúlyozza az Egyesült Államok kínai acél- és alumíniumtermékekre kivetett védővámjait - jelentette be pénteken a pekingi kereskedelmi tárca honlapján.

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

Hazudozás és korrupció - egyre mélyebbre kerül a Jobbik

spring is coming

Mirkóczki Ádám keddi nyilatkozata nagy karriert futott be. Mint ismert, az egyre másra korrupciós ügyekbe keveredő Jobbik szóvivője elmondta: "az a retorika, ami 2010 előtt ment, az volt a nem igaz". Emellett még korábban a párt ősellenségének kikiáltott Alföldi Róbert színházi rendezőt is a keblére ölelte volna. Mirkóczki nyilatkozatára a többi párt is reagált azóta.

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

Kőkemény fickó lesz Trump új tanácsadója

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök leváltotta Herbert McMastert és helyére John Boltont nevezte ki az új nemzetbiztonsági tanácsadójának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére