Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A transznemű rabok fele szexuális bűnöző Nagy-Britanniában

2017. november 21. 21:28

LONDON, 21:28

A brit kormány azt tervezi, hogy az emberek maguk dönthessenek a nemükről. Ez azt jelenti, hogy valaki anélkül is ellenkező neműnek vallhatná magát, hogy nem végeztek rajta nemátalakító műtétet. Ezt a szabályt kihasználva számos férfi elítélt kérvényezhetné, hogy helyezzék át női börtönbe. Az új szabályozás továbbá azért is gondot okoz, mert az elítélt transzneműek fele szexuális bűncselekmények miatt tölti börtönbüntetését – derül ki egy kutatásból.

A kutatást a Fair Play for Women női érdekvédelmi szervezet végezte, amely szerint a transznemű rabok legalább 41 százaléka szexuális bűncselekményekért ül börtönben Anglia és Wales területén. Ezen felül a transznemű rabok egy része a legjobban őrzött, A kategóriás intézményekben ül.

A brit igazságügyi minisztérium szerint 70 transznemű személyt tartanak fogva az angliai és walesi börtönökben. A csoport azon kérdésére, hogy ebből pontosan hányan ülnek szexuális bűncselekmények miatt, nem kívántak válaszolni. A Fair Play for Women ezért a nyilvános adatokat nézte át. Kutatásuk szerint 118 börtönben összesen 113 olyan férfi fogvatartott volt, aki nőnek vallotta magát, ebből 46-an ülnek olyan, férfiak számára kialakított börtönben, amelyet kifejezetten a szexuális bűnözők számára hoztak létre.

A kép csupán illusztráció. Egy manilai börtönszépségverseny transznemű győztese.

Fotó: AFP

Eddig 13 transznemű, eredetileg férfi rabot szállítottak át női börtönökbe, köztük olyan – Nagy-Britanniában – ismert bűnözőket is, mint Jessica Winfield, aki többszörös erőszaktevő.

Jessica Winfield, avagy korábbi nevén Martin Ponting esete azért is felháborító, mert nemváltó műtétjét a brit egészségbiztosító az adófizetők pénzéből fedezi. A beavatkozás tízezer fontot kóstál és aközben végezték el, miközben Winfield/Ponting a büntetését töltötte. A nővé operált férfi a börtönben annyira agresszív volt, hogy el kellett különíteni a többi rabtól.

Dr. Nicola Williams, a kutatásból készült tanulmány szerzője szerint a brit kormány azon terve, hogy magáévá tegye a transznemű lobbi azon kérését, hogy mindenki maga határozza meg a nemét, komoly veszélybe sodorhatja a női elítélteket.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére