Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A terroristák magyarok, a művészek románok

RománIsten

2016. január 15. 18:58

A Saul fia a Golden Globe-on elképesztően nagy sikert aratott. Meg kell jegyezni, hogy a filmnek volt két erdélyi szereplője is. Miután a magyar sajtó - teljes joggal - körülrajongta a stábot, a román újságok is elkezdtek cikkezni, hogy álljon meg a menet, tesókák, mert két "román" szereplője is volt a Saul fiának.

A főtér.ro erdélyi portálon jelent meg egy román újságíró(!) tollából egy cikk Hogy válik valaki románná/magyarrá a mioritikus nemzettudatban? címmel. Érdemes elolvasni a cikket. Istenesen leteremtik benne a román médiát. 

Ciprian Aron a román sajtót szemlézvén felhívja a figyelmet az Aranyglóbusz-díjas Saul fia című film sikerére vonatkozó cikkek címére. Ezek a következőképpen hangzanak: 

Saul fiát jelölték a legjobb külföldi filmnek, a román Molnár Leventével a szereposztásban” 

vagy 

Az a film nyerte az Arany Glóbuszt, melyben a román Molnár Levente is játszik” 

Molnár Levente mellesleg a Kolozsvári Államai Magyar Színház színművésze. És bár románul is remekül beszél, és a közösségi felületeken általában három nyelven kommunikál, teljes biztonsággal ki merem jelenteni, hogy magyar emberről van szó. 

A vicces csupán az, hogy ugyanezek a román nyelvű portálok, amikor zajlottak a kézdivásárhelyi akciók, véletlenül sem román emberről beszéltek: ott egyértelmű volt, hogy a "román" Beke István tulajdonképpen szélsőséges magyar, aki terrorista és biztonsági kockázatot jelent. 

Van egy román kifejezés, amellyel a határon túli magyarokat csúfolják-csúfolták a románok, 

éspedig a bozgor.

Ez annyit jelent: 

hazátlan.

Ez a kilencvenes években használt kifejezés volt. Azóta kikopott, ciki lett, lejöttek róla. A jelek szerint nem eléggé.

Hasonló volt a helyzet pár évtizede az ismert romániai magyar sportolókkal is. Olyan neveket említ a Főtér.ro-n megjelent cikk, mint Bölöni László, Jenei Imre, Selymes Tibor, Szabó Gabi vagy Szabó Katalin. Belőlük lett beérésük után Ladislau Boloni, Emerich Ienei, Tibor Selymes, Gabi Szabo, Ecaterina Szabo stb.

Bár első ránézésre felháborítónak tűnhet, az ilyen történetek a mindennapok részei. Ezen az erdélyi magyar már csak mosolyog. 

Merthogy mi a francot csinálhatna?

A Saul fiában való szereplésért pedig hadd gratuláljunk külön is ennek a kedves erdélyi úriembernek. 

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Párbeszéd szerint a kormány hibája, hogy szopófantom kísértett Kőbányán

A baloldallal és az MSZP-vel kapcsolatban már megszokhattuk a csúsztatások, ferdítések és hazugságok áradatát a párt kommunikációjában. Azért időről időre még mindig sikerül meglepetést okozniuk. Ezúttal Burány Sándor értelmezte sajátosan a valóságot.

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére