Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szíriai nőknek oda kell adniuk a testüket, hogy élelmiszersegélyhez jussanak

2018. február 27. 22:58

Egy friss jelentés szerint az ENSZ és a világszervezettel együttműködő segélyszervezetek munkatársainak egy része Szíriában is kihasználta a nők kiszolgáltatott helyzetét. A szervezetek segélyosztásért felelős munkatársai számos esetben szexuális aktushoz kötötték a segítséget.

A dokumentumban számos esetet felsoroltak. Előfordult, hogy a nőknek és a kislányoknak feleségül kellett menniük a civil szervezet alkalmazottjához, hogy azok a helyi szokásnak megfelelően feküdhessenek le a kiszolgáltatott nőkkel – ételért cserébe. Az élelmiszer osztásáért felelős személyek egyes esetekben csak a nők címének és elérhetőségének átvétele után adták oda a segélyt. Voltak olyan aktivisták is, akik egyes nőknek felajánlották, hogy hazafuvarozzák őket az élelmiszersegéllyel, ha lefekszenek velük, vagy később "meglátogathatják őket otthonukban" – írja az Independent.

Fotó: AFP

A jelentésben foglalt állítások nem csak egy-egy kisebb területre korlátozódnak, a megszólaló szemtanúk egybehangzó állítása szerint ezeket a jelenségeket Szíria-szerte tapasztalták – áll a 2018-as Szíria hangjai (Voices from Syria) című jelentésben.

A BBC-nek nyilatkozó egyik segítő olyan nőkkel is találkozott Szíriában, akik már nem mertek a segélyeket osztó szervezetek közelébe menni, mert még

az emberek azt gondolnák, hogy a testüket adták cserébe az élelmiszerért".

Az ENSZ és a világszervezettel partneri kapcsolatban álló civil szervezetek a BBC-nek elmondták, hogy zéró toleranciával állnak ehhez a kérdéshez, ám ilyen ügyben még nem érkezett hozzájuk panasz.

Korábban is előfordult már, hogy hasonló vádak érték a Szíriában tevékenykedő  segélyszervezeteket, legutóbb 2015-ben. Az utóbbi hetekben kipattant szexbotrányok miatt érdemes kiemelni, hogy Szíriában az ilyesféle botrányokba gyakrabban keveredtek olyan szervezetek, amelyeknek kizárólag helyiek a tagjai, akik a helyi hatalommal működtek együtt.

2015 júniusában az International Rescue Committee (IRC) végzett felméréseket, amelyekben 190 nőt és lányt kérdeztek meg Daraa és Quneitra településeken és az eredményeik szerint 40 százalékuk esett áldozatul szexuális erőszaknak, miközben  élelmiszersegélyhez próbáltak hozzájutni.

Szomorú, hogy a felmérést végző, Soros által is támogatott IRC is szexbotrányba keveredett. A vádak szerint a szervezet kongói munkatársai sikkasztottak el fejlesztésre szánt pénzeket és kiszolgáltatott nőket is szexre kényszerítettek.

Sikkasztás és szexuális visszaélések miatt fagyasztották be a migránssimogató szervezet számláit

Ebben az évben még volt egy ugyanilyen témájú fókuszcsoportos kutatás a jordániai menekülttáborokban. Az eredmények arra kényszerítették a nemzetközi segélyszervezeteket, hogy átláthatóbbá tegyék tevékenységüket és, hogy legyen lehetőség panaszt tenni. Úgy látszik, hogy az óvintézkedések nem voltak hatékonyak.

Fotó: AFP

Danielle Spencer emberi jogi tanácsadó, aki a jordániai tanulmányt is jegyzi, azt mondta a BBC-nek, hogy Szíria egyes régióiban olyan szörnyű a helyzet, hogy egyes szervezetek inkább elfordítják fejüket a nők elleni erőszak témájával kapcsolatban azért, hogy segélyszállítmányokat tudjanak eljuttatni a kritikus helyekre.

A nők elleni szexuális erőszakról és kizsákmányolásról inkább tudomást sem vesznek, köztudott és szőnyeg alá söpört dolog ez már hét éve. Valahol megszületett egy döntés, hogy rendben van, ha kihasználják, bántalmazzák a nőket, csak azért, hogy a szállítmányok minél több emberhez eljussanak"

– mondta Spencer.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére