Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szíriai nőknek oda kell adniuk a testüket, hogy élelmiszersegélyhez jussanak

2018. február 27. 22:58

Egy friss jelentés szerint az ENSZ és a világszervezettel együttműködő segélyszervezetek munkatársainak egy része Szíriában is kihasználta a nők kiszolgáltatott helyzetét. A szervezetek segélyosztásért felelős munkatársai számos esetben szexuális aktushoz kötötték a segítséget.

A dokumentumban számos esetet felsoroltak. Előfordult, hogy a nőknek és a kislányoknak feleségül kellett menniük a civil szervezet alkalmazottjához, hogy azok a helyi szokásnak megfelelően feküdhessenek le a kiszolgáltatott nőkkel – ételért cserébe. Az élelmiszer osztásáért felelős személyek egyes esetekben csak a nők címének és elérhetőségének átvétele után adták oda a segélyt. Voltak olyan aktivisták is, akik egyes nőknek felajánlották, hogy hazafuvarozzák őket az élelmiszersegéllyel, ha lefekszenek velük, vagy később "meglátogathatják őket otthonukban" – írja az Independent.

Fotó: AFP

A jelentésben foglalt állítások nem csak egy-egy kisebb területre korlátozódnak, a megszólaló szemtanúk egybehangzó állítása szerint ezeket a jelenségeket Szíria-szerte tapasztalták – áll a 2018-as Szíria hangjai (Voices from Syria) című jelentésben.

A BBC-nek nyilatkozó egyik segítő olyan nőkkel is találkozott Szíriában, akik már nem mertek a segélyeket osztó szervezetek közelébe menni, mert még

az emberek azt gondolnák, hogy a testüket adták cserébe az élelmiszerért".

Az ENSZ és a világszervezettel partneri kapcsolatban álló civil szervezetek a BBC-nek elmondták, hogy zéró toleranciával állnak ehhez a kérdéshez, ám ilyen ügyben még nem érkezett hozzájuk panasz.

Korábban is előfordult már, hogy hasonló vádak érték a Szíriában tevékenykedő  segélyszervezeteket, legutóbb 2015-ben. Az utóbbi hetekben kipattant szexbotrányok miatt érdemes kiemelni, hogy Szíriában az ilyesféle botrányokba gyakrabban keveredtek olyan szervezetek, amelyeknek kizárólag helyiek a tagjai, akik a helyi hatalommal működtek együtt.

2015 júniusában az International Rescue Committee (IRC) végzett felméréseket, amelyekben 190 nőt és lányt kérdeztek meg Daraa és Quneitra településeken és az eredményeik szerint 40 százalékuk esett áldozatul szexuális erőszaknak, miközben  élelmiszersegélyhez próbáltak hozzájutni.

Szomorú, hogy a felmérést végző, Soros által is támogatott IRC is szexbotrányba keveredett. A vádak szerint a szervezet kongói munkatársai sikkasztottak el fejlesztésre szánt pénzeket és kiszolgáltatott nőket is szexre kényszerítettek.

Sikkasztás és szexuális visszaélések miatt fagyasztották be a migránssimogató szervezet számláit

Ebben az évben még volt egy ugyanilyen témájú fókuszcsoportos kutatás a jordániai menekülttáborokban. Az eredmények arra kényszerítették a nemzetközi segélyszervezeteket, hogy átláthatóbbá tegyék tevékenységüket és, hogy legyen lehetőség panaszt tenni. Úgy látszik, hogy az óvintézkedések nem voltak hatékonyak.

Fotó: AFP

Danielle Spencer emberi jogi tanácsadó, aki a jordániai tanulmányt is jegyzi, azt mondta a BBC-nek, hogy Szíria egyes régióiban olyan szörnyű a helyzet, hogy egyes szervezetek inkább elfordítják fejüket a nők elleni erőszak témájával kapcsolatban azért, hogy segélyszállítmányokat tudjanak eljuttatni a kritikus helyekre.

A nők elleni szexuális erőszakról és kizsákmányolásról inkább tudomást sem vesznek, köztudott és szőnyeg alá söpört dolog ez már hét éve. Valahol megszületett egy döntés, hogy rendben van, ha kihasználják, bántalmazzák a nőket, csak azért, hogy a szállítmányok minél több emberhez eljussanak"

– mondta Spencer.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

A szobordöntögetés után most Kolumbuszt ábrázoló festményeket takarnak le Amerikában

amerika, london, párizs

A Notre Dame katolikus egyetem indianai kampuszán a rektor utasítására letakarják az Amerika felfedezőjeként számontartott Kolumbusz Kristófot ábrázoló falfestményeket. Nem ez az első eset, amikor a történelmet el akarják feledtetni az Egyesült Államokban, Kolumbusz egyeseknek már évek óta persona non grata.

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

A baloldal a náci karlendítést is elnézi a Jobbiknak

kétharmad

Miután kiderült, hogy a Jobbik elnökének esküvőjén náci karlendítéssel pózolt a menyasszony, az ellenzék kissé megzavarodott, de csakhamar bevédték szövetségesüket, úgy döntöttek, hogy szemet hunynak az antiszemita incidens feled.

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

Franciaországban is falat építettek a migránsok féken tartására

amerika, london, párizs

A calais-i migránsdzsungelben odáig fajultak a dolgok, hogy egy háromméteres falat kellett felhúzni egy benzinkút körül a migránsok miatt.

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

Eljárás indult a Facebook és a Twitter ellen Oroszországban

amerika, london, párizs

A franciák pedig megbüntették a Google-t. Rosszul indul a liberális techóriások éve.

Bevándorláspárti seftelőknek nevezte az ellenzéket Menczer Tamás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint az ellenzék az "összefogósdival" bizonyítja, hogy alkalmatlan az ország vezetésére.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható ma!

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

A Jobbik elnöke szerint jobb egy muszlim, mint egy zsidó

kétharmad

Egy elfeledett hangfelvétel tanúsága szerint Sneider Tamás egykor azt mondta: ha valaki a muzulmán hitre tér át, az még mindig jobb, mintha zsidó lenne.

Ma van a magyar kultúra napja

Ma van a magyar kultúra napja

szabad vasárnap

Díjátadókkal, irodalmi estekkel, könyvbemutatókkal, koszorúzással és képzőművészeti kiállításokkal is ünneplik a magyar kultúra napját országszerte, az eseményekről a közmédia is beszámol műsoraiban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére