Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szíriai nőknek oda kell adniuk a testüket, hogy élelmiszersegélyhez jussanak

2018. február 27. 22:58

Egy friss jelentés szerint az ENSZ és a világszervezettel együttműködő segélyszervezetek munkatársainak egy része Szíriában is kihasználta a nők kiszolgáltatott helyzetét. A szervezetek segélyosztásért felelős munkatársai számos esetben szexuális aktushoz kötötték a segítséget.

A dokumentumban számos esetet felsoroltak. Előfordult, hogy a nőknek és a kislányoknak feleségül kellett menniük a civil szervezet alkalmazottjához, hogy azok a helyi szokásnak megfelelően feküdhessenek le a kiszolgáltatott nőkkel – ételért cserébe. Az élelmiszer osztásáért felelős személyek egyes esetekben csak a nők címének és elérhetőségének átvétele után adták oda a segélyt. Voltak olyan aktivisták is, akik egyes nőknek felajánlották, hogy hazafuvarozzák őket az élelmiszersegéllyel, ha lefekszenek velük, vagy később "meglátogathatják őket otthonukban" – írja az Independent.

Fotó: AFP

A jelentésben foglalt állítások nem csak egy-egy kisebb területre korlátozódnak, a megszólaló szemtanúk egybehangzó állítása szerint ezeket a jelenségeket Szíria-szerte tapasztalták – áll a 2018-as Szíria hangjai (Voices from Syria) című jelentésben.

A BBC-nek nyilatkozó egyik segítő olyan nőkkel is találkozott Szíriában, akik már nem mertek a segélyeket osztó szervezetek közelébe menni, mert még

az emberek azt gondolnák, hogy a testüket adták cserébe az élelmiszerért".

Az ENSZ és a világszervezettel partneri kapcsolatban álló civil szervezetek a BBC-nek elmondták, hogy zéró toleranciával állnak ehhez a kérdéshez, ám ilyen ügyben még nem érkezett hozzájuk panasz.

Korábban is előfordult már, hogy hasonló vádak érték a Szíriában tevékenykedő  segélyszervezeteket, legutóbb 2015-ben. Az utóbbi hetekben kipattant szexbotrányok miatt érdemes kiemelni, hogy Szíriában az ilyesféle botrányokba gyakrabban keveredtek olyan szervezetek, amelyeknek kizárólag helyiek a tagjai, akik a helyi hatalommal működtek együtt.

2015 júniusában az International Rescue Committee (IRC) végzett felméréseket, amelyekben 190 nőt és lányt kérdeztek meg Daraa és Quneitra településeken és az eredményeik szerint 40 százalékuk esett áldozatul szexuális erőszaknak, miközben  élelmiszersegélyhez próbáltak hozzájutni.

Szomorú, hogy a felmérést végző, Soros által is támogatott IRC is szexbotrányba keveredett. A vádak szerint a szervezet kongói munkatársai sikkasztottak el fejlesztésre szánt pénzeket és kiszolgáltatott nőket is szexre kényszerítettek.

Sikkasztás és szexuális visszaélések miatt fagyasztották be a migránssimogató szervezet számláit

Ebben az évben még volt egy ugyanilyen témájú fókuszcsoportos kutatás a jordániai menekülttáborokban. Az eredmények arra kényszerítették a nemzetközi segélyszervezeteket, hogy átláthatóbbá tegyék tevékenységüket és, hogy legyen lehetőség panaszt tenni. Úgy látszik, hogy az óvintézkedések nem voltak hatékonyak.

Fotó: AFP

Danielle Spencer emberi jogi tanácsadó, aki a jordániai tanulmányt is jegyzi, azt mondta a BBC-nek, hogy Szíria egyes régióiban olyan szörnyű a helyzet, hogy egyes szervezetek inkább elfordítják fejüket a nők elleni erőszak témájával kapcsolatban azért, hogy segélyszállítmányokat tudjanak eljuttatni a kritikus helyekre.

A nők elleni szexuális erőszakról és kizsákmányolásról inkább tudomást sem vesznek, köztudott és szőnyeg alá söpört dolog ez már hét éve. Valahol megszületett egy döntés, hogy rendben van, ha kihasználják, bántalmazzák a nőket, csak azért, hogy a szállítmányok minél több emberhez eljussanak"

– mondta Spencer.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így robbantja rá Orbán Viktor a valóságot Európára

A salzburgi találkozón kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, mi a megoldás a bevándorlásra. Orbán Viktor nem futott fölösleges köröket a válasszal.

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

Szijjártó: Magyarország kemény, de arányos választ fog adni, ha az ukránok kiutasítják a beregszászi konzult

kétharmad

Ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

ENSZ menekültügyi főbiztosa: nincs semmiféle migrációs válság Európában

amerika, london, párizs

A főbiztos, Filippo Grandi szerint Európában nincs semmiféle migrációs válság, az európai politikusoknak pedig "nem kéne civakodnia néhány hajó miatt", utalva itt a migránsokat taxizó hajókra.

Nincs panasz Duterte teljesítményére

Nincs panasz Duterte teljesítményére

amerika, london, párizs

Bár a nemzetközi sajtó elég sokszor támadja a Fülöp-szigeteki elnök drogellenes háborúját, a filippínók mégis elégedettek Rodrigo Duterte lépéseivel.

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

Még Merkel is hátrahőkölt, akkora felháborodást keltett kémfőnökének kirúgása

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés volt vezetőjét, Hans-Georg Maassent azért menesztették pozíciójából, mert gyakorlatilag azt mondta, Merkel orbitálisat hazudott. A döntésnek olyan óriási visszhangja lett, hogy az egész kormánykoalíció beleremegett.

Dömötör: nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet, akiknek a kezében ott van a kerítésvágó

Dömötör Csaba szerint nem lehet olyanokra bízni a határvédelmet és a biztonságot, "akik kezében ott a kerítésvágó".

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

A legfelsőbb iráni vezető az USA támogatta arab országokat tette felelőssé a szombati merényletért

amerika, london, párizs

Ali Hamenei ajatollah az Egyesült Államok által támogatott, Perzsa-öböl menti arab államokat tette felelőssé egy közleményében a szombati merényletért.

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

A baloldali svéd kormányt okolja a stockholmi terrortámadás legfiatalabb áldozatának édesapja

amerika, london, párizs

A 11 éves kislányát elvesztő Stefan Akerlund egy független bizottság felállítását szorgalmazza, mely megvizsgálná, hogy a tavalyi stockholmi merényletért felelősek-e a baloldali kormány tagjai és a hatóságok vezetői.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére