Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szíriai kormány szólt a migránsoknak, hogy ideje visszatérni

2018. július 4. 22:00

Az ország nagy részét már megtisztították a terroristáktól, így arra kérik azokat, akik Európába és a többi szomszédos országba migráltak, hogy menjenek vissza és kezdjék el újjáépíteni az országot.

Úgy tűnik, hogy a hét éve kezdődött polgárháború lassan a végéhez közelít Szíriában. A szíriai kormány bejelentette, az ország nagy részén átvette a hatalmat, így nincs akadálya annak, hogy azok, akik korábban elhagyták az országot, visszatérjenek. 

Ez az első alkalom, hogy a szíriai állami tévében kérték arra a honfitársaikat, hogy térjenek vissza a hazájukba. 

Az Aszadhoz hű egységek Damaszkusz legnagyobb részét, ahol az utóbbi hetekben komoly harcok voltak, már visszafoglalták. Csak ebből a körzetből 270 ezer ember ment el korábban.

Fotó: AFP

A hivatalos adatok szerint már Szíria területének 61 százalékában a kormányerők tartják fenn a rendet, tavaly év elején ez a szám mindössze 17 százalék volt. A szír külügyminisztérium adatai szerint 5,6 millió szíriai hagyta el az országot összesen.

Azok közül, akik csak a közel-keleti menekülttáborokba mentek, már sokan vissza is tértek az otthonukba, ám most azt kérik, hogy azok, akik Európába vagy más országokba mentek letelepedni, térjenek vissza, hogy segítsenek újjáépíteni az országot. 

Vannak még harcok

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtökön fog összeülni, hogy elemezze a helyzetet a délnyugat-szíriai Deraa tartományban, ahol a több mint két hete folynak heves harcok. A csütörtöki ülés összehívását Svédország és Kuvait kezdeményezte a Szíria délnyugati részén uralkodó helyzet romlása miatt.

Jordánia besokallt

A Szíriával szomszédos országba ment arányait tekintve a legtöbb szír állampolgár. Az ENSZ felszólította őket, hogy engedjenek be még több embert és nyissák meg a határaikat. Az ammani vezetés azonban leszögezte: erre nem hajlandóak, mivel nem tudnak több embert ellátni, hiszen már több mint 1,2 millió szír van náluk.

A felkelők nem akarnak békét

Szerdán jelentették be az Aszad-ellenes tüntetők, hogy kudarcot vallottak a tárgyalások az orosz tisztek és közöttük. A téma természetesen a Deraa tartomány feletti uralom volt. 

Abu Saima, a demokratikusnak hazudott Szabad Szíriai Hadsereg ellenzéki ernyőszervezet főbb frakcióit képviselő műveletközpont szóvivője elmondta, hogy nem hajlandóak átadni a nehézfegyvereket, ezért nem sikerült megállapodniuk az oroszokkal. 

Szergej Versinyin orosz külügyminiszter-helyettes ezt megelőzően szerdán azt mondta: biztosak abban, hogy a szíriai fegyveres ellenzékkel fenntartott kapcsolatok a térségbeli helyzet rendezéséhez vezetnek.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére