Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szexuális bűnözőket eltilthatják a közösségi média használatától Amerikában

2017. február 26. 21:58

WASHINGTON, 20:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsőbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bűnözőket eltilthatják-e a közösségi média használatától.

Az eset, amelynek kapcsán ezt a kérdést mérlegelni fogják, Észak-Karolinából származik.

Egy ottani, szexuális bűnözőként korábban elítélt férfi kitett egy posztot közösségi oldalán, amelyen azon örvendezik, hogy törölték a rá kiszabott közlekedési bírságot – adta hírül az Independent.

Nincs büntetés. Nem kell megfizetni a bírósági tárgyalás költségeit. Áldott legyen az Úr. Wow. Köszönöm Jézus"

– írta Lester Packingham Jr.

A férfit mellékbüntetésként 2008-ban egy észak-karolinai bíróság eltiltotta a közösségi média használatától, amit kiskorúak és gyermekek is használhatnak. A férfi 21 éves korában egy kiskorút zaklatott és ezért 10 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott.

A durhami rendőrség vizsgálatot indított a poszttal kapcsolatban és megállapították, hogy Packingham álnéven posztolt a Facebookra. Egy újabb perben a férfi végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott a posztért.

Packingham ügyvédje szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy a férfi arra használta volna a közösségi médiát, hogy kiskorúakkal lépjen kapcsolatba. Sőt, semmilyen illetlen vagy obszcén dolgot nem posztolt.

Észak-Karolinában egy helyi törvény szerint a bíróság eltilthatja a szexuális bűnözőket a közösségi média használatától. A Legfelsőbb Bíróság arról fog döntést hozni, hogy a törvényt nem értelmezte-e olyan tágan a helyi bíróság, hogy az már Packingham szólásszabadsághoz való jogát is sérti.

A törvény sok vitát váltott ki. Célja, hogy megakadályozza a szexuális bűnözőket, hogy információt gyűjtsenek kiskorúakról. Azonban egyes bírók ezt kiterjesztően értelmezik, azaz szinte teljesen eltilthatják a bűnözőket az internet használatától, hiszen információszerzésre számos weboldalt is használhatnának.

Packinghamet David Goldberg, a Stanford egyetem jogászprofesszora fogja képviselni a Legfelsőbb Bíróság előtt. Goldberg véleménye szerint a törvény már azzal is túl messzire megy, hogy teljesen eltiltja a közösségi média használatától azokat, akik szexuális bűnözőként vannak regisztrálva. Hozzátette, hogy annak büntetése, hogy posztoljanak, azaz kifejezzék véleményüket, a szólásszabadság korlátozása.

A törvény védelmében többen is felléptek. Szerintük fontos, hogy a deviáns bűnözőket távol tartsák a fiatalok körében népszerű közösségi oldalaktól.

Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a törvény jelenlegi formájában nem sérti az alkotmányban biztosított szólásszabadságot, azzal precedenst teremthet és a jogszabályt más államokban is alkalmazhatják az USA területén.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Dzsudzsák: nagyon rossz volt a tévén át nézni a válogatottat

Dzsudzsák Balázs a csütörtök esti, észtek elleni mérkőzésen két hónap után ismét pályára léphetett a válogatottban.

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére