Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szexuális bűnözőket eltilthatják a közösségi média használatától Amerikában

2017. február 26. 21:58

WASHINGTON, 20:58

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság funkcióját is ellátó Legfelsőbb Bíróság arról fog dönteni, hogy a szexuális bűnözőket eltilthatják-e a közösségi média használatától.

Az eset, amelynek kapcsán ezt a kérdést mérlegelni fogják, Észak-Karolinából származik.

Egy ottani, szexuális bűnözőként korábban elítélt férfi kitett egy posztot közösségi oldalán, amelyen azon örvendezik, hogy törölték a rá kiszabott közlekedési bírságot – adta hírül az Independent.

Nincs büntetés. Nem kell megfizetni a bírósági tárgyalás költségeit. Áldott legyen az Úr. Wow. Köszönöm Jézus"

– írta Lester Packingham Jr.

A férfit mellékbüntetésként 2008-ban egy észak-karolinai bíróság eltiltotta a közösségi média használatától, amit kiskorúak és gyermekek is használhatnak. A férfi 21 éves korában egy kiskorút zaklatott és ezért 10 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott.

A durhami rendőrség vizsgálatot indított a poszttal kapcsolatban és megállapították, hogy Packingham álnéven posztolt a Facebookra. Egy újabb perben a férfi végül felfüggesztett börtönbüntetést kapott a posztért.

Packingham ügyvédje szerint semmilyen jel nem utal arra, hogy a férfi arra használta volna a közösségi médiát, hogy kiskorúakkal lépjen kapcsolatba. Sőt, semmilyen illetlen vagy obszcén dolgot nem posztolt.

Észak-Karolinában egy helyi törvény szerint a bíróság eltilthatja a szexuális bűnözőket a közösségi média használatától. A Legfelsőbb Bíróság arról fog döntést hozni, hogy a törvényt nem értelmezte-e olyan tágan a helyi bíróság, hogy az már Packingham szólásszabadsághoz való jogát is sérti.

A törvény sok vitát váltott ki. Célja, hogy megakadályozza a szexuális bűnözőket, hogy információt gyűjtsenek kiskorúakról. Azonban egyes bírók ezt kiterjesztően értelmezik, azaz szinte teljesen eltilthatják a bűnözőket az internet használatától, hiszen információszerzésre számos weboldalt is használhatnának.

Packinghamet David Goldberg, a Stanford egyetem jogászprofesszora fogja képviselni a Legfelsőbb Bíróság előtt. Goldberg véleménye szerint a törvény már azzal is túl messzire megy, hogy teljesen eltiltja a közösségi média használatától azokat, akik szexuális bűnözőként vannak regisztrálva. Hozzátette, hogy annak büntetése, hogy posztoljanak, azaz kifejezzék véleményüket, a szólásszabadság korlátozása.

A törvény védelmében többen is felléptek. Szerintük fontos, hogy a deviáns bűnözőket távol tartsák a fiatalok körében népszerű közösségi oldalaktól.

Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a törvény jelenlegi formájában nem sérti az alkotmányban biztosított szólásszabadságot, azzal precedenst teremthet és a jogszabályt más államokban is alkalmazhatják az USA területén.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Hamarosan újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

amerika, london, párizs

Február végén találkozik Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be pénteken, helyi idő szerint a kora délutáni órákban a Fehér Ház.

Kis kerítésmustra: a szomszédtól a világ túlsó feléig

A nemzetek szuverenitásuk megőrzése érdekében világszerte lépéseket tesznek a tömeges illegális bevándorlás megfékezésére. Magyarország mellett Szlovénia, Bulgária is szigorú határellenőrzési pontokat hozott létre, és a határvonalakat masszív kerítéssel/határfallal védik. Ausztráliának pedig ott a "természetes kerítés", az óceán.

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

A migrációs válság kezdete óta több antiszemita atrocitás történt

kétharmad

A Migrációkutató Intézet szerint több vizsgált nyugat- és észak-európai országban erősödött az antiszemitizmus és nőtt az antiszemita indíttatású atrocitások száma a migrációs válság kezdete óta.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

"Pannónia vadembereiről" írt Putyinnak címzett levelében egy román politikus

A román szocialista párt környékén már régóta feltűnt egy bizonyos Ninel Peia nevet viselő honatya, aki baloldaliságát remekül ötvözi a legelvadultabb román nacionalizmussal. Ez a fickó most közzétett egy nagyon zavaros és kissé értelmetlen levelet/felhívást, amelyben leginkább Putyint, Németországot és természetesen az örök ősellenséget, Magyarországot ostorozza. A felhívást egyenesen Oroszország vezetőjének címezte.

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

Újabb csúcsot döntött a nemi erőszakok száma Svédországban

amerika, london, párizs

2005 óta emelkedik a nemi erőszakok száma Svédországban. 2015-ben, a migránsválság évében egy átmeneti esés után az addigi évekhez képest meredekebb emelkedés figyelhető meg. Különösen aggasztó, hogy a támadások közel fele kiskorúak ellen irányul.

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

Ennél már nincs lejjebb: közös tüntikézést jelentettek be Gyurcsányék a Jobbikkal

kétharmad

A Jobbik végleg betagozódott a Soros-féle bukott baloldal soraiba: Gyurcsány Ferenc pártja egy közösen megszervezett tüntetést jelentett be a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjével.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére