Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A szélsőséges iszlám betette a lábát a német felsőoktatásba

2018. június 30. 20:00

A berlini Humboldt Egyetem iszlám teológiával foglalkozó intézetnek biztosít majd helyet a falai között. Az új intézet 2019-től nyitja meg kapuit a németországi muszlimok előtt. A lépéssel kritikus közéleti személyiségek azonban felhívták a figyelmet rá, hogy szélsőséges nézeteket valló muszlimok is helyet kaptak az új intézményben.

Németország évek óta önként dugja a fejét a hurokba, úgy látszik, hogy ez immár szokásukká vált. Ezúttal pénteken szavazott a berlini Humboldt Egyetem felügyelőbizottsága arról, hogy elindítsanak-e egy iszlám teológiával foglalkozó intézetet az egyetemi kereteken belül. Végül zöld utat kapott az intézetalapítás ötlete.

A felügyelőbizottság vezetője szerint mindez mérföldkő a patinás egyetem fejlődésében. Az ott megvalósuló iszlám teológiai képzés során imámokat, muszlim teológusokat, vallási vezetőket fognak képzeni. A liberális berlini városvezetés el volt ragadtatva az ötlettől és 13 millió eurót biztosított az egyetem számára az új intézet létrehozását biztosítandó. Összességében ez lesz a hatodik hasonló intézmény Németországban – írja a Deutsche Welle.

Fejkendőt viselő muszlim nő a Berlini Humboldt Egyetem épülete előtt.

Fotó: AFP

Az egyetem vezetője, Sabine Kunst szerint ezzel a Humboldt elismeri társadalmi felelősségét és integrálja az iszlám teológiát az interdiszciplináris akadémiai hálózatába.

A berlini városvezetés ettől az intézettől reméli a muszlimok integrációjának felgyorsítását.

Kritika

Az egyetem döntését váratlan helyről is érte kritika. Seyran Ates berlini liberális muszlim jogász szerint a Humboldt óriási hibát követett el, ugyanis az új intézet vezetésében számos keményvonalas muszlim csoport képviselője van jelen, és nekik nagy befolyásuk lesz az intézetben dolgozó professzorok kiválasztásában.

Nemcsak amiatt vagyunk kritikusak, mert keményvonalas és fundamentalista csoportok ülnek ennél az asztalnál"

– írta az ügyvéd a Humboldtnak szóló nyílt levélben,

hanem azért is, mert egy [ott helyet foglaló] síita csoport direkt és indirekt módon is támogatja az antiszemitizmust, mivel minden évben megünnepli az Al Quds napját."

Al Quds napja: a ramadán utolsó péntekén tartják. Az Iráni Iszlám Köztársaság vezette be ünnepként ezt a napot 1979-ben. Az ezt ünneplő muszlimok kifejezik együttérzésüket, szolidaritásukat a palesztinokkal és ellenzik a cionizmust és Izrael létrejöttét.

Az intézmény vezetésében a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának (ZMD), a Berlini Iszlám Szövetségnek és a Németországi Síita Közösségek Egyesületének (IGS) tagjai is döntéshozói pozícióban vannak.

Az IGS-ről számos esetben bebizonyosodott, hogy kapcsolatban áll szélsőséges csoportokkal, valamint a németországi Alkotmányvédelmi Hivatal – a belföldi titkosszolgálat – is különleges megfigyelés alatt tartja a szervezetet.

Az IGS embereinek döntéshozói pozícióját a német kereszténydemokraták (CDU) és a Zöldek is kifogásolták.

A Humboldt Egyetem megvédte a döntését, mondván nem neveztek ki olyan személyeket, akik az alkotmány alapján összeférhetetlenek lennének és akik ne tartanák tiszteletben a liberális demokrácia politikai vívmányait.

A liberális muszlimok inkább létrehoznák a saját intézetüket – közölte Ates az egyetem válaszára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére