Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A székelés joga

Megadja Gábor

2019. január 17. 13:28

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

És igen, így, csupa nagybötűvel, ugyanis a népharag megtestesítői – Hadházy „zoknis“ Áky és Szél Bernadett – minden mondatukban hivatkoznak arra, hogy ők Országgyűlési Képviselők. Nincs is szebb annál, amikor a totális egyenlőségelvet azzal akarják érvényre juttatni, hogy a kiváltságaikra hivatkoznak.

Igen ám, de kisebb perpatvar adódott abból, hogy vajon a képviselői kiváltságos jogok tartalmazzák-e a korlátlan székelési jogot, azaz a ius fecaliát. A biztonsági őrök és a lázadó, pártjukat vesztett képviselők (épp ezért az is kérdés, valójában ők kiket képviselnek) közösen sem tudták megfejteni, hogy a Képviselők jogállásáról szóló 2012. évi XLCVIII…XYZ sz. törvény tartalmazza-e a korlátozások nélküli kakilás jogát. És ha igen, és közintézményekben a ius fecalia ősi joga nem ismer törvényi korlátokat, vajon kiterjeszthető-e ez arra, hogy a Burger Kingben fizetés nélkül székelhessen egy Országgyűlési Képviselő?

Elismerjük, a drámai helyzet nem vethető össze a Hamletével, de az ellenzék állapotát látva jobb, ha beleéljük magunkat ebbe. Ami elsőre tragédia, másodjára paródia, abból mi lesz harmadjára? (Kivéve, ha az első alkalom is paródia volt.)

Pedig az egész onnan indult, hogy Hadházy az állítólag senki által nem nézett közmédián kívánta reklámozni azt, hogy már négyszázezer aláírást gyűjtött össze a Varsói Szerződéshez való csatlakozásról szóló kezdeményezéséhez. Aztán az MTVA székházából Való Villa lett, Áky és Detty beköltöztek. Egyelőre csak gurulós bőröndökkel és túrahátizsákkal érkeztek, de jól látszik, hogy hosszabb távra terveznek, legközelebb Detty hozza az éjjeliszekrényét, Áky a vitaminos ládáját, jönnek a feng shui-tanácsadók is, hogy megmondják, hova kerüljenek a függönyök és az állólámpák. Az MTVA személyzete tehát jobb, ha felkészül erre.

Az elkövetkezőkben egy szigorúan öt pontból álló javaslatot akarnak majd átadni az MTVA vezetőségének, amelyben módosítanák a képviselők jogállásáról szóló törvényt.

  1. Minden Országgyűlési Képviselőnek joga van bárhol és bármikor szarni.
  2. A közintézmények – és a Burger King – kötelesek erre a célra külön mellékhelyiséget, illetve árnyékszéket kijelölni.
  3. A kijelölt mellékhelyiségben kötelesek biztosítani a megfelelő mennyiségű tisztasági papír rendelkezésre állását. A mennyiséget annak fényében kell meghatározni, hogy az Országgyűlési Képviselőre rájöhet a szapora.
  4. Amennyiben ezeket a feltételeket a közintézmények – és a Burger King – nem tudják a rendelkezésre álló infrastruktúra igénybevételével megvalósítani, kötelesek ToiToi mobil alkalmatosságokat elhelyezni az adott intézményben (illetve a Burger Kingben).

Az ötödik pontot Fekete-Győr András elhagyta.

Így vált egy drámai fordulat következtében a szelfibotellenzékből árnyékszékellenzék. Csak azt reméljük, hogy nem egyesítik a két elvet, és nem fogják Facebook Live-on közvetíteni a székelést magát, ami természetesen minden Országgyűlési Képviselőnek elidegeníthetetlen joga.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

Az osztrák börtönökben kisebbségben vannak az osztrák állampolgárok

Ausztriában a fogvatartottak 45,3 százaléka osztrák állampolgár, a külföldiek zöme EU-n kívüli országokból származik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

Gulyás Gergely kihúzta a gyufát az ukránoknál

kétharmad

Az ukrán külügyminisztérium megengedhetetlennek minősítette pénteken Gulyás Gergelynek, a Miniszterelnökséget vezető miniszternek azt a kijelentését, amellyel félfasisztának nevezte az ukrán oktatási törvényt.

Azt írta a szomáliai migránsokra, hogy lusták, ezért pénzbírságot kellett fizetnie

Egy 70 éves embernek kellett a bíróság elé állnia, mert azt írta a Facebookon, hogy "a szomáliaiak lusták és nem akarnak dolgozni."

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

Holland újságíró: Sorosnak velünk is terve van

amerika, london, párizs

A magyar származású amerikai milliárdos személye Hollandiában is egyre nagyobb vitákat generál. Az ország egyik legismertebb jobboldali újságírója egy videóban beszélt Soros hollandiai tevékenységéről.

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista első helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére