Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A Svédországba özönlő "agysebészek" fele még alapfokú végzettséggel sem rendelkezik

2018. április 3. 17:41

STOCKHOLM, 17:41

Hiába szajkózza a nemzetközi – és honi – liberális elit naphosszat, hogy a bevándorlási hullámmal érkezők többsége szakképzett munkavállaló, Svédországban ennek pontosan az ellenkezőjéről ír a sajtó.

Illusztráció

Fotó: AFP

A svéd gazdasági napilap, az Arbetsmarknadsnytt írása szerint a valóság talán nem is lehetne távolabb attól a vágyvezérelt gondolathalmaztól, amelyet a liberálisok igazságnak hívnak ez ügyben. Ugyanis

a Svédországba beözönlő migránsok 50 százaléka teljes mértékben nélkülözi az elemi szintű iskolázottságot.

Ez pedig nemcsak azért jelent gondot, mert súlyos költségekbe és akár évekbe telhet, amíg a bevándorlók megtanulják a nyelvet és megszerzik az alapvető tudást, hanem azért is, mert Svédországban van az egyik legalacsonyabb számú olyan munkahely, ahová elegendő az alapfokú szakképesítés. Így a munkaerőpiacra való bekerülésük esélye szinte minimális.

Az egyedüli alternatívát számukra csupán az jelentheti, ha részt vesznek a svéd kormány által adófizetői pénzen létrehozott "támogatott munkahelyprogramban", amely egyidejűleg igyekszik felzárkóztatni őket és közben szakmát biztosítani számukra. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, ezek közel sem számítanak "igazi", gazdaságot élénkítő munkahelyeknek. 

Mint ismert, Svédországba az elmúlt években mintegy 163 ezer bevándorló érkezett. Az országban uralkodó migránssimogató narratíva ellenére egyedül a bűnözés és a terrorveszély mértéke növekedett.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A migránsok kiakadtak, mert nekik kell takarítaniuk a lakhelyüket

A holland kisvárosban fekvő migránstábor lakói mérgesek, mert takarítaniuk kell saját maguk után.

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

Nógrádi: Európa egységes még soha, sikeres pedig már régóta nem volt

kétharmad

Emmanuel Macron egy olyan programmal lett Franciaország köztársasági elnöke, amely szerint egy "egységes, sikeres Európát akar", erre azonban kevés esély mutatkozik - jelentette ki Nógrádi György.

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

Az olaszok egymással marakodnak a kormányalakítás helyett

amerika, london, párizs

Senki sem akar összefogni a másikkal. Ismerős? De ezúttal nem a magyarországi ellenzékről van szó, hanem az olasz pártokról, akik egyre távolabb kerülnek a kormányalakítástól.

Az osztrákok nem viccelnek a kiutasításokkal

Függetlenül attól, hogy Ausztriában született vagy sem, a migrációs háttérrel rendelkező terrorgyanús személyeket kidobhatják az országból.

Óriási: Euroliga-döntőben a Sopron!

A soproni csapat a hazai pályán rendezett final fouron harcolta ki a döntőbe jutást!

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

"Azért csúfolnak Berlinben az osztálytársaim, mert sertést eszem és német vagyok"

amerika, london, párizs

Egyre több tősgyökeres német diákot csúfolnak, zaklatnak az iskolában olyan migrációs hátterű gyerekek, akik nem arra törekednek, hogy alkalmazkodjanak a német és az európai kultúrához, hanem sokkal inkább arra, hogy környezetüket a hozott kultúrájukhoz igazítsák.

Főnyeremény

A tüntetések margójára.

889
Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

Csak látszatkivonulásra készülhetnek Sorosék

kétharmad

Csütörtökön kürtölte világgá a Die Presse osztrák lap, hogy a Soros György által fenntartott Nyílt Társadalmak Alapítvány (OSF) Budapestről Berlinbe helyezi át székhelyét. Az ellenzéki sajtó egyből diktatúrát kiáltott és a szervezet érdemeit méltatta, miközben még nem is biztos, hogy az OSF elhagyja Budapestet, de ha ez így is lenne, a többi Soros-katonáról még senki sem szólt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére