Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A svéd konzervatívok vezetője szerint a tömeges bevándorlás a nők biztonságát veszélyezteti

2019. március 10. 14:10

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetője egy napilapnak írt véleménycikkben arról értekezik, hogy a jelenlegi svéd kormány bevándorláspolitikája veszélybe sodorta a nők biztonságát.

A konzervatív párt vezetője – a svéd viszonyokhoz képest – keményen bírálta a baloldali kormányt egy, az Aftonbladetban közölt írásában. A politikus szerint miközben a baloldali kormány elvileg támogatja a feministákat és céljaikat, a nők biztonságáról megfeledkezett. Mint írta, Svédországban sok helyen a nők félnek kimenni az utcára.

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetője.

Fotó: AFP

A félelem nagyrészt fiatal férfiak olyan csoportjai miatt alakult ki, akik gyakran a világ azon részeiből érkeztek, ahol a zaklatásoknak köszönhetően a nők nem mozoghatnak szabadon”

– írja Thor a bevándorlókra utalva.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy egyes közösségekben a fiatalokat segítő szervezetek kifejezetten arra kérik a fiatal lányokat, hogy egyedül ne menjenek ki az utcára. Se éjszaka, se nappal.

Ez azt jelenti, hogy a nők méltósága a férfiaké alá van rendelve. A nőknek csak azért kell otthon maradniuk, vagy kísérettel kimozdulniuk, mert egyes férfiak nem tudnak uralkodni magukon. Ezt nem akarom, nem tudom és nem is fogom elfogadni. És hangoztatni fogom a véleményemet is a kérdésben – írta a politikus.

Ebba Busch Thor, a svéd Kereszténydemokraták (KD) vezetője.

Fotó: AFP

Busch Thor kritikájából kijutott a feministáknak is, akikkel kapcsolatban azt kifogásolta, hogy közülük sokan túl elfoglaltak, mert olyan fontos kérdésekkel foglalkoznak, mint "a Lego-karakterek nemi sztereotípiái", vagy a férfiak művészeti alkotásai a stockholmi metrókban, ám eközben valódi kérdéseket kellene megoldani.

Ezt a kérdést intézem a nemi egyenlőségen vitázókhoz: fel akartok-e építeni egy újfajta feminizmust, vagy továbbra is a probléma részei akartok lenni?"

– tette fel a kérdést a Lego-kérdéssel foglalatoskodó hölgyeknek.

Jobboldali fordulat?

A svéd Kereszténydemokraták egyre inkább jobboldalra tolódnak, a bevándorlásellenesség egyre több teret nyer a pártban. A legutóbbi időben az is szóba került, hogy együttműködhetnének a Svéd Demokratákkal, a valódi bevándorlásellenes svéd párttal. Ebben a kérdésben tavaly kérte ki a pártvezetés a párt tagságának véleményét, és 83 százalék szerint a két pártnak együtt kellene működnie. A kereszténydemokraták azt is támogatják, hogy Svédország izraeli nagykövetsége Jeruzsálembe költözzön.

Az alcímbeli kérdőjel arra utal, hogy a pártban a konzervativizmus mellett erőteljesen jelen van a liberális ideológia is. Ezt mutatja, hogy bár a párt tagsága egyre inkább bevándorlásellenes, a párt vezetői körében nem ilyen egyszerű a helyzet. A svéd Kereszténydemokraták ugyanis, a konzervatív-liberális Mérsékelt Párttal egyetemben nemrég kezdeményezték a Fidesz-KDNP kizárását az Európai Néppártból. A kezdeményezés hivatalosan a magyar kormány Juncker-plakátjai miatt történt, ám mindkét párt korábban tárt karokkal várta a migránsokat és bőven maradtak olyanok, akik még mindig így gondolják. Így a bevándorlás kérdése is szerepet játszhatott a Fidesz ellen meghozott döntésben. A magyar kormánypárt kizárására tett kísérlet valószínűleg elbukik.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

Nógrádi György: Rengeteg terrorista járkál Európában, akikről semmit sem tudunk

csak neked, csak most

Villáminterjú Nógrádi György kül- és biztonságpolitikai szakértővel a terrorizmusról és az elmúlt hét ezzel kapcsolatos történéseiről.

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

kétharmad

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

Václav Klaus: Brüsszel durvább propagandát tol, mint a szovjetek

amerika, london, párizs

Václav Klaus volt cseh államfő a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben kifejtette, hogy az Európai Parlament az EU hivatalos propagandaszerve, amely az integrációt támogatja. Szocialisták és kereszténydemokraták együtt küzdenek az ellen, aki bírálni meri ezt a hivatalos európai álláspontot.

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

A kereszténység a jelenünk és a jövőnk

kétharmad

Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány elnöke, Juhász Hajnalka miniszteri biztos, Gyorgyovich Miklós, a Századvég Alapítvány vezető kutatója és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője voltak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére