Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A svájci kormány szerint a migránsok kilencven százalékáról nem tudni, hogy kicsoda

2017. október 6. 09:58

BERN, 9:58

Gyakorlatilag annyian érkeztek az elmúlt időszakban papírok nélkül az országba, hogy tízből kilenc migránsról semmilyen információja nincs a svájci kormánynak.

A svájci Szövetségi Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium vezetője, Simonetta Sommaruga szerint 2006. január elseje és 2016. december 31-e között összesen 151 300 bevándorló regisztrált az országba hamis személyazonossággal – írja a Basler Zeitung.

Fotó: AFP

A politikus szerint elsődlegesen azzal magyarázható a jelenség, hogy az arab neveket többféleképpen is lehet írni, ám hozzá kell tenni, hogy a svájci törvények semmilyen módon nem büntetik azokat, akik hamis személyazonosságot használnak.

2015-ben, a migrációs válság csúcspontján a migránsok mintegy 77 százaléka papírok nélkül érkezett az országba, 2016-ban ez 81 százalékra ugrott.

A minisztert megkérdezték arról is, hány bevándorlónak sikerült tisztázni a személyazonosságát: Sommaruga szerint 2015-ben 4 091 migránst azonosítottak a 39 523-ból, 2016-ban pedig mindössze 2 706-ot a 27 207-ből. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

Kiderült: jobb, ha félünk a mesterséges intelligenciától

century-on

Amerikai egyetemi kutatók szerint az AI (artificial intelligence) gyors előretörése következtében ugrásszerűen megnőtt annak az esélye, hogy a technológiát rossz célra használják. Ha pedig ez megtörténik, az óriási károkat okozhat.

Próbára tették a dohánylobbit Hollandiában

Nem emelnek vádat emberölés és egyéb bűncselekmények miatt a nagyobb dohánycégek ellen Hollandiában, az ügyészség csütörtöki döntése szerint ugyanis az érintett vállalatok megfelelően tájékoztatták a fogyasztókat az egészségügyi kockázatokról.

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

Túlterheltek a svájci börtönök az észak-afrikai rabok miatt

amerika, london, párizs

Svájc francia többségű régiójában, Romandyban az elítéltek 80 százaléka külföldi. A statisztikák szerint elsősorban a Magreb országokból származók azok, akik ilyen magasra tornázták fel a számokat.

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

Hétéves fiúból próbált dzsihadistát faragni egy szíriai orvostanhallgató

amerika, london, párizs

Bíróság elé került egy 30 éves szíriai orvostanhallgató Németországban, miután radikalizálni próbálta élettársa hétéves gyerekét. A férfi emellett egy berlini zsinagóga ellen tervezett robbantásos merényletet.

A V4-ek mostantól még jobban védelmezik Európát

A visegrádi országok védelmi együttműködésének további erősítéséről írtak alá közös nyilatkozatot Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország képviselői csütörtökön Budapesten az Országházban.

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

Köves Slomó: attól, hogy valaki kritizálja Sorost, nem lesz antiszemita

spring is coming

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija a csütörtökön megjelent interjújában elmondta, hogy fenntartásai vannak a nyílt társadalom koncepciójával kapcsolatban és visszásnak tartja, hogy ha valaki kritizálja Sorost, akkor az már rögtön antiszemita.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére