Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

2017. november 23. 16:58

MADRID, 16:58

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

Fotó: AFP

November 17-19-e között közel ezer migráns ért partot Spanyolországnál. Az illegális bevándorlókat általában először őrizetbe veszik, és csak utána küldik őket ki a migránsközpontokba, ahol addig tartózkodnak, amíg elbírálják a menekültkérelmüket.

Mivel nem volt elég hely a központokban, a hatóságok 500, többségükben algériai migránst az újonnan épített börtönkomplexumba küldtek Archidonába – írja az RT. A börtönkomplexumban sok terem, betegszoba, sportpályák, fodrászat, edzőterem, különböző műhelyek, szabadidős szobák, zuhanyzók ás légkondicionáló is van. 

Úgy gondoljuk, jobb, ha a migránsokat központokba tereljük, amelyek a legújabb technikával vannak felszerelve – ahol van fűtés, ágyak, zuhanyzók, mosdó és sportolási lehetőség –, ahelyett, hogy táborokban helyeznénk el őket, mint más országok – mondta a belügyminiszter, Juan Ignacio Zoido az Onda Cero rádiónak.

Mindennek ellenére a döntést több emberi jogi és migránssimogató civil szervezet ellenezte.

A civilek ezzel kapcsolatosan egy közleményt is kiadtak, amit 22 szervezet írt alá, köztük az emberi jogokért küzdő APDHA, az SOS Racism Federation és a Doctors of the World. A szervezetek egységesen illegálisnak nevezték a lépést és azzal vádolták a kormányt, hogy így kriminalizálja a migránsokat. Kiemelték, hogy a spanyol törvények szerint, a börtönök nem minősülhetnek migránsközpontnak, ezért arra szólították fel a belügyminisztert, hogy azonnal orvosolja  a helyzetet. Jesuit Migration Service is kritizálta a döntést. Szerintük ezzel megsértik a migránsok jogait és alkotmányos garanciáit, valamint igazságtalanul kriminalizálják őket.

A civilek egyből ki is látogattak ügyvédekkel karöltve a helyszínre. Kifogásolták, hogy az illegális bevándorlók nem telefonálhatnak a családjuknak, ezért nem tudják informálni őket a hollétükről. Azt is kifogásolták, hogy a személyzet olyan ruhát visel, amit a börtönőrök szoktak, nem pedig olyat, amilyeneket a migránsközpontokban dolgozó személyzet hord.

Görögország és Olaszország után Spanyolországon keresztül érkezik a legtöbb migráns Európába. Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt évben megháromszorozódott a tengeren keresztül Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma, így az közel 18 ezer főre duzzadt, a tavaly ugyanezen időszakban mért 5 445 főhöz képest.

Idén eddig 160 ezer migráns választotta a tengeren keresztül Európa felé vezető utat a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kim Dzsongun megígérte, hogy leszereli atomfegyvereit, amelyek Európát is elérhetik

Kim Dzsongun megígérte, hogy leszereli atomfegyvereit, amelyek Európát is elérhetik

amerika, london, párizs

Az észak-koreai diktátor a szavát adta, hogy kész leszerelni atomfegyvereit - állítja a dél-koreai külügyminiszter, Kang Kjungva.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

A hétvége legfontosabb hírei.

Az olaszok lefoglalták az egyik Soros-hajót

Az olaszok lefoglalták az egyik Soros-hajót

amerika, london, párizs

Az olasz hatóságok ügyészi utasítás alapján lefoglalták az egyik spanyol civil szervezet migránsokat szállító hajóját, miután az nem volt hajlandó utasait átadni a líbiai hatóságoknak.

Trump nem hátrál: leszámol a drogokkal

Trump nem hátrál: leszámol a drogokkal

amerika, london, párizs

Az elnök hétfőn terjeszti elő kormányzata tervét az opiáttartalmú kábítószerek és gyógyszerek okozta válság leküzdésére, ha hinni lehet a sajtóértesüléseknek, akkor Trump a kábítószer-kereskedőkre halálbüntetés kiszabását szorgalmazza.

Szájer: sorsdöntő választásra készülünk

Szájer: sorsdöntő választásra készülünk

spring is coming

Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk - jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap a Bács-Kiskun megyei Solton.

"Olaszországban a migránsok elhelyezését szolgáló pénz egy része a maffiához kerül"

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint folyamatosan változik a migráció megítélése az európai országokban.

Nyugi, nem lesz atomháború

Nyugi, nem lesz atomháború

amerika, london, párizs

Kim Dzsongun megígérte, nincs tehát miért aggódni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére