Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#sport
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A spanyol kormányt ostorozzák a civil szervezetek a migránsok miatt

2017. november 23. 16:58

MADRID, 16:58

A spanyol kormány kénytelen volt a hirtelen érkezett ezer migráns közül többeket az újonnan épített, használatlan börtönben elhelyezni, ami miatt a civil szervezetek egyből kiakadtak, azt hangoztatván, hogy igazságtalanul kriminalizálják a migránsokat.

Fotó: AFP

November 17-19-e között közel ezer migráns ért partot Spanyolországnál. Az illegális bevándorlókat általában először őrizetbe veszik, és csak utána küldik őket ki a migránsközpontokba, ahol addig tartózkodnak, amíg elbírálják a menekültkérelmüket.

Mivel nem volt elég hely a központokban, a hatóságok 500, többségükben algériai migránst az újonnan épített börtönkomplexumba küldtek Archidonába – írja az RT. A börtönkomplexumban sok terem, betegszoba, sportpályák, fodrászat, edzőterem, különböző műhelyek, szabadidős szobák, zuhanyzók ás légkondicionáló is van. 

Úgy gondoljuk, jobb, ha a migránsokat központokba tereljük, amelyek a legújabb technikával vannak felszerelve – ahol van fűtés, ágyak, zuhanyzók, mosdó és sportolási lehetőség –, ahelyett, hogy táborokban helyeznénk el őket, mint más országok – mondta a belügyminiszter, Juan Ignacio Zoido az Onda Cero rádiónak.

Mindennek ellenére a döntést több emberi jogi és migránssimogató civil szervezet ellenezte.

A civilek ezzel kapcsolatosan egy közleményt is kiadtak, amit 22 szervezet írt alá, köztük az emberi jogokért küzdő APDHA, az SOS Racism Federation és a Doctors of the World. A szervezetek egységesen illegálisnak nevezték a lépést és azzal vádolták a kormányt, hogy így kriminalizálja a migránsokat. Kiemelték, hogy a spanyol törvények szerint, a börtönök nem minősülhetnek migránsközpontnak, ezért arra szólították fel a belügyminisztert, hogy azonnal orvosolja  a helyzetet. Jesuit Migration Service is kritizálta a döntést. Szerintük ezzel megsértik a migránsok jogait és alkotmányos garanciáit, valamint igazságtalanul kriminalizálják őket.

A civilek egyből ki is látogattak ügyvédekkel karöltve a helyszínre. Kifogásolták, hogy az illegális bevándorlók nem telefonálhatnak a családjuknak, ezért nem tudják informálni őket a hollétükről. Azt is kifogásolták, hogy a személyzet olyan ruhát visel, amit a börtönőrök szoktak, nem pedig olyat, amilyeneket a migránsközpontokban dolgozó személyzet hord.

Görögország és Olaszország után Spanyolországon keresztül érkezik a legtöbb migráns Európába. Az adatokból kiderül, hogy az elmúlt évben megháromszorozódott a tengeren keresztül Spanyolországba érkező illegális bevándorlók száma, így az közel 18 ezer főre duzzadt, a tavaly ugyanezen időszakban mért 5 445 főhöz képest.

Idén eddig 160 ezer migráns választotta a tengeren keresztül Európa felé vezető utat a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

Jól halad a német behódolás: egyre több az iszlám előírásoknak megfelelő húskészítmény

amerika, london, párizs

A német Evangélikus Hírügynökség beszámolója szerint Németország vezető hús-termelő és húsfeldolgozó válallatai ma már jelentős részben az iszlám vallási törvényeknek megfelelő, úgynevezett halal termékeket állítanak elő.

Minden Salviniről szól Olaszországban

Minden Salviniről szól Olaszországban

amerika, london, párizs

Elképesztő energiákat fordítanak arra a balliberális politikai erők, migránssimogató "álcivilek", hogy befeketítsék az ország bevándorlásellenes belügyminiszterét, Matteo Salvinit.

Roma cserkészek Esterházy könyveivel etették meg a menekülteket

Roma cserkészek Esterházy könyveivel etették meg a menekülteket

8)8)8

Ti olvastátok, hogy lelkes önkéntesek kitakarítanák a teljes kórházat? Tudtátok, hogy balos aktivisták börtönbe is kerülhetnek ha etetik a migránsokat? Azt hallottátok, hogy Békés Márton szerint Esterházy rossz író? A baloldali álhírgyártás nem ismer határokat, szinte alig akad olyan cikkük, amely kiállná a racionalitás és a tényszerűség próbáját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

"Mi a fa888om az a Sevilla?"

"Mi a fa888om az a Sevilla?"

hajrá, magyarok!

Nem hiszem el még most sem, hogy az Újpest tényleg a Sevilla ellen fog játszani a jövő héten az Európa-ligában...

Nagyon sok fontos ügyben döntött a parlament a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján

Nagyon sok fontos ügyben döntött a parlament a nyári szünet előtti utolsó ülésnapján

kétharmad

A nyári szünet előtti utolsó, rendkívüli ülésnapján a magyar Országgyűlés a jövő évi köütségvetés mellet többek között elfogadta a hajléktalanok közterületi tartózkodásáról, a kútfúrásról, a btk buszozással kapcsolatos szigorításáról, az új gyülekezési törvényről és a magánélet védelméről, illetve a bevándorlási adóról, és az adózási változásokról szóló törvényeket is.

Egy "menekültbuli" megrendezését kérte az LMP afgán tanácsadója

Egy "menekültbuli" megrendezését kérte az LMP afgán tanácsadója

kétharmad

Az LMP afgán származású tanácsadója, Mirwais Janan azt kérte a Morrison's nevű budapesti szórakozóhely üzemeltetőjétől, hogy rendezzen egy "menekültbulit", ahová ingyenes lesz a belépés, miután a bíróság az ő javára döntött egy diszkriminációs perben.

Orbán Viktor úgy el van szigetelődve, hogy mindenki vele akar találkozni

Orbán Viktor úgy el van szigetelődve, hogy mindenki vele akar találkozni

kétharmad

A baloldali politikusok helyébe lépő liberális álhírgyárak napról-napra megírják, hogy Orbán Viktort már senki sem látja szívesen.
Szeretnénk felhívni a liberális újságírók figyelmét, arra, hogy Orbán Viktor két hét alatt találkozott a világelittel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére