Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A spanyol baloldal végleg el akarja törölni Franco tábornok emlékét

2018. augusztus 1. 22:00

A kegyeletsértés és a történelemgyalázás mindennapossá vált Spanyolországban, mióta két hónappal ezelőtt szocialista kormány került az ország élére. A legtöbb ilyen incidens a Franco tábornokkal kapcsolatos kegyhelyeket érinti.

A legújabb baloldali aljasság, hogy az északnyugat-spanyolországi Ferrol városának önkormányzata visszaveszi a néhai diktátor, Francisco Franco tábornoknak ajándékozott sírhelyet – közölte a testület döntését a spanyol sajtó.

A galiciai város 1962-ben határozott úgy, hogy nyughelyet adományoz híres szülöttjének az akkor elkészült új, helyi köztemetőben.

Korábban egy Franco tábornokot ábrázoló hatalmas lovasszobor állt Ferrol főterén, de 2010 márciusában eltávolították és egy katonai raktárba szállították, ahol azóta is egy ponyva alatt tárolják.

Az 1975-ben elhunyt tábornok sírja egyelőre a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumban található, ám a két hónapja hatalomra került szocialista kormány egyik első bejelentése az volt, hogy eltávolíttatja onnan a tábornok földi maradványait, ami már önmagában kegyeletsértő.

Eltávolíttatná Franco tábornok földi maradványait az Elesettek Völgyéből az új spanyol kormányfő

Pedro Sánchez új spanyol miniszterelnök hétfőn este megerősítette, kormánya elszánt abban, hogy exhumálja és áthelyezze Francisco Franco tábornok, néhai spanyol diktátor földi maradványait a Madrid melletti Elesettek Völgyében lévő gigantikus mauzóleumból, amelyet a megbékélés és „a fasizmus elleni harc emlékhelyévé" akar változtatni.

Ugyan azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor kerülhet sor az exhumálásra, de a ferroli önkormányzatban felmerült, hogy az örökösök esetleg a szülővárosában kívánják majd végső nyugalomra helyezni az egykori országvezetőt.

Nem szeretnénk egy francóista zarándokhellyé válni"

– indokolta Jorge Juan Suárez Fernández baloldali polgármester a helyi képviselő-testület döntését.

Suárez a helyi Ferrol en Común párt vezetője, amit 2015-ben alapított, és amely országosan az Egyesült Baloldal szövetsége alá tartozik.
Fotó: AFP
Kegyeletsértés a köbön

Ugyanis a sírhely visszavétele egyben azt is jelenti, hogy exhumálni kell Franco apai nagyszüleinek, nagynénjének, illetve egyik lánytestvérének földi maradványait is, akiket ott, Ferrolban temettek el. Kérdés, hogy ha sor kerül az exhumálásokra, hol fog békében nyugodni Franco tábornok és családja?

A baloldali aljasságból kiindulva, a spanyol szociktól kitelik, hogy jelöletlen sírba temessék vagy szétszórják Franco hamvait, hogy ne lehessen nyughelye és az ne szolgálhasson kegyeleti vagy zarándokhelyként.

Spanyolországban máig él egy mondás, "Con Franco vivíamos mejor", ami annyit tesz, hogy "jobban éltünk Franco idején". A tábornoknak a mai napig nagy kultusza van Spanyolországban, amit a balliberális oldal régóta szeretne lerombolni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére