Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A "sorosozás" védelmében

Olvasói vélemény | szerző: Exe Géza

2018. március 1. 10:58

A '80-as években a Coca-Cola piaci részesedése csökkenésnek indult. A szakembereik úgy gondolták, hogy a márka kicsit elöregedett, különösen az édesebb ízű és fiatalosabb hangulatú Pepsihez képest (New Generation). Így hát kitalálták, hogy megváltoztatják a Coca-Cola receptjét és 1985-ben piacra dobták a megújult ízű Coca-Colát a trendi „New Coke" néven.

A New Coke minden idők legnagyobb bukásának bizonyult a Coca-Cola történetében. A Coca-Cola rengeteg hibát követett el. Például nem elemezték kellő alapossággal az értékesítési és márkaproblémát. A felületes elemzés természetesen felületes megoldásra vezetett: ész nélkül megpróbálták lemásolni a konkurenst, és ebbe a cég végül majdnem belebukott. 3 hónap múlva vissza kellett hozni az eredeti Coca-Colát és még évekig kellett küszködniük a márkát csaknem földig romboló New Coke-kal, mire 1992-ben végre ki tudták vezetni a piacról.

Ma, amikor elnézem az elbukott hódmezővásárhelyi polgármester-választásra adott némelyik konzervatív reakciót, úgy érzem, az amúgy jogos aggodalom elvette egyesek józan ítélőképességét. Ahelyett, hogy megpróbálnának higgadtan és alaposan értékelni, inkább vödörrel öntik be a kommunikációs térbe az összecsapott, felszínes magyarázatokat és a hasonlóan „alapos" megoldási javaslatokat.

Az egyik ilyen, hogy Hódmezővásárhelyen a Fidesz a túlzásba vitt „sorosozás" miatt bukta el az időközi polgármester-választást. És hogy erre mi a bizonyíték? Leginkább az, hogy az ellenzék hónapok óta támadja a sorosozást, és ugyanez az ellenzék most a sorosozást jelöli meg a bukás egyik legfőbb okának.

Hónapok óta tart a Soros György felforgató tevékenységét végre nyíltan tárgyaló kampány, és persze ugyanennyi ideje tart a kampány ellenkampánya is, ami minden létező módon megpróbálja megsemmisíteni ezt a kommunikációt.

Vajon miért?

Már külön szitokszó is van rá: sorosozás. Alig van olyan ellenzéki publicisztika, ami ne próbálná valamilyen becsmérlő jelzővel illetni a Sorost pellengérre állító kampányt és leszólni azokat, akik hajlandóak elgondolkodni a kampány üzenetein.

Vajon miért?

Van bárki, aki komolyan gondolja, hogy az ellenzéknek a Soros-kampánnyal valamiféle elvi, erkölcsi vagy esztétikai problémája van? És nem az bajuk, hogy a kampány feltárja és közbeszéd tárgyává teszi a Soros-hálózat eddig háttérben folytatott, tökéletesen antidemokratikus, demokráciahekkelő tevékenységét és ezzel komoly csapást mér a Sorostól anyagilag függő ellenzéki politikusok hitelességére?

Ha ez a Soros-kampány valóban olyan kontraproduktív, mint amilyennek mondják, akkor az ellenzéknek nem a kampány leállítását, hanem a folytatását, sőt, annak további erősítését kellene forszíroznia. Mert hát ugye ez a Fidesz bukásához vezet.

Vagy mégsem?

Fogalmam sincs, hogy a Fidesz pontosan miért vesztett Hódmezővásárhelyen. Vannak ötleteim, vannak hipotéziseim, de nem vagyok hódmezővásárhelyi. Azt viszont tudom, hogy ha valaki (mondjuk a Fidesz vezérkara) tényleg meg akarja érteni az ottani bukta okát, akkor most odaküldenek valakit, aki nem helyi ember és főleg nem a helyi Fideszhez tartozik, és megkérdezik azokat, akik a Fidesz-jelölt ellen szavaztak, hogy mi a bajuk. Ha elég embert kérdeznek meg és a válaszokról levakarják a kötelező ellenzéki médiapaneleket, akkor meg fogják tudni, hogy mi történt, és akkor, de csak akkor fognak tudni megfelelő választ adni a problémára.

Végül egy gondolat erejéig visszatérve a Coca-Colára. A cég emberei 1985-ben rengeteg hibát követtek el, de odáig azért ők sem merészkedtek a hülyeségben, hogy a Pepsitől kérjenek tanácsot, hogy hogyan küzdhetnének a Pepsi ellen. Fizikailag fáj, de ezt most kénytelen vagyok leírni: azért nem kértek tanácsot a Pepsitől, mert tudták, hogy a Pepsi nem érdekelt abban, hogy jobban csinálják.

Éppen annyira nem érdekelt, amennyire az ellenzék sem érdekelt abban, hogy a Fidesz jobban kommunikáljon, jobb, hitelesebb, relevánsabb üzenetekkel álljon a választópolgárok elé. És az ellenzék (nagy valószínűséggel) nem azért jelöli meg a „sorosozást" a bukta okaként, mert tudnák, hogy valóban ez volt a bukta oka, vagy mert ki szeretnék javítani a Fidesz-kommunikáció hibáit, hanem csak azért, hogy még egy bőrt lehúzzanak a hódmezővásárhelyi eredményről, hátha a megrendült önbizalmú Fidesz beveszi és leáll az ellenzéki érdekeket súlyosan sértő Soros-kampánnyal.

Nem szabad leállni vele. Módosítani szabad. Cizellálni szabad. Változatosabbá tenni vagy bővíteni egyéb üzenetekkel szabad. (Sőt ajánlott.)

De leállni vele stratégiai hiba lenne. Szerintem.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

kétharmad

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten - ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére