Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

A Soros-hívők a Bibliába is belelátják a nyílt társadalom eszméjét

2019. március 4. 14:08

Simon András, az ATV műsorvezetője szerint Balog Zoltán református lelkésznek nincs joga azt mondani, hogy veszélyesnek tartja Soros György nyílt társadalom elméletét. Ugyanis a "teológussá" változott Simon szerint Soros nézetei a Bibliában is megtalálhatóak.

Az ATV A nap híre című műsorának március 1-ei pénteki adásában Simon András műsorvezető azzal az egészen hajmeresztő eszmefuttatással állt elő, miszerint Soros György nyílt társadalom elmélete csak olyan célokat akar megvalósítani, amelyek egyébként a Bibliában is szerepelnek.

A nem mindennapi eszmefuttatás kiindulópontjaként az szolgált, hogy a családok támogatása ügyében megszervezett Századvég-konferencia kapcsán az ATV műsorvezetőjének nem tetszett az, hogy Balog Zoltán veszélyesnek nevezte a Soros György által Európára erőltetni akart nyílt társadalom eszméjét.

Fotó: AFP

A hirtelen a kereszténység szakértőjévé változott – de egyébként minden megnyilvánulásában harcosan ateista – Simon András cinikusan azzal a felütéssel kezdte a mondókáját, hogy mindenki olvasta a Bibliát, ugye?

Mert bár ő nem teológus, de olvasta, és neki az jutott az eszébe, hogy ő nem érti Balog Zoltánt, miért támadja a nyílt társadalom eszméjét, amikor:

a nyílt társadalom egy csomó eszméje az le van írva a Bibliában. Szolidáris, megvédi a sajátjait és az elesetteket és így tovább...”

A bibliai eszmefuttatást Simon András még azzal is megtoldotta, hogy szerinte az egész Európai Uniónak a nyílt társadalom eszméje az alapja. A nem kicsit balliberális nézeteket valló „függetlenobjektív” műsorvezető szerint ezen az alapon elfogadhatatlan, ha valaki nem helyesli a bevándorlás támogatását, mivel aki a nyílt társadalom alapeszméjét támadja, az egyben az EU létalapját is támadja.

Simon Andrásnak ezek szerint nagyon messzire gurult a gyógyszere, hiszen Sorosnak a csak az idegenek szép ideológiáját hirdető, tömeges migránsbetelepítést szorgalmazó nyílt társadalom elméletébe sikerült a saját polgároknak meg az elesetteknek a megvédését is belevizionálnia.

Persze az is rendkívül érdekes, hogy a Soros iránt a végsőkig elkötelezett műsorvezető a Biblia mellett már az Európai Szén- és Acélközösségből a második világháború után létrehozott európai gazdasági közösséget, az EU-t létrehozó eszmeiségbe is képes volt belelátni a nyílt társadalom eszméjét, amit egyébként az Európai Unió alapjainak a létrehozásakor Soros György még ki sem dolgozott. Simon András és vendégei természetesen most is elismételték a Soros-féle bevándorlástámogató hitvilág kötelezően mantrázandó alaptételét, miszerint:

csak a sokszínűség viszi előre a társadalmakat.”

De arról persze nem szóltak egy mukkot sem, hogy az idegenek betelepítéséből létrehozott sokszínűség miért is képvisel eleve nagyobb értéket, miért is jobb vagy több, mint az eredetileg itt élők saját maguk, vagy mint az, amit a homogén összetételű társadalmuk képvisel.

Slusszpoénként Simon és baloldali vendégei – Tüttő Kata MSZP-s elnökségi tag, Závecz Tibor, a Závecz Research igazgatója, valamint Dávid Ferenc, a VOSZ korábbi főtitkára – negédes egyház- és vallásellenes hangulatban még elcsevegtek arról is, hogy egyébként pedig nekik alapvetően egyáltalán nem tetszik, hogy Balog Zoltán lelkészként bármilyen politikai kérdésben véleményt mer nyilvánítani. Mert a ballib megszólalók szerint egy egyházi képviselő jobb, ha nem szól hozzá a politikai ügyekhez. 

Ezek szerint a balliberálisok számára a "nyílt társadalom" eszméje a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak annak és csak olyan véleménye lehet, amit ők megengednek és jónak látnak.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

Beismerte a gyilkosságokat a Brazíliában elfogott olasz kommunista gerilla

amerika, london, párizs

A Brazíliában elfogott Cesare Battisti olasz szélsőbaloldali szökevény elismerte azt a négy gyilkosságot, ami miatt 37 éven át szökésben volt.

A jogsértő ellenzék már az Állami Számvevőszék függetlensége ellen folytat támadást

Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke megelégelte az ÁSZ-t érő ellenzéki támadásokat, ezért levélben arra kérte Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét, hogy a tegyen lépéseket a jogállamiságot képviselő független szervezet elleni képviselői támadások megakadályozására.

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

Muszlimok miatt utasított el egy keresztény menedékkérőt a brit kormány

amerika, london, párizs

Még csak nem is tudta a belügy egyenesen megmondani az iráni menekültnek, hogy miért utasították el kérelmét. Helyette megkérdőjelezték, hogy őszinte volt-e megtérése a keresztény vallásba, és veszekedni kezdtek vele.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

Macron rendőrei pénzbüntetést szabnak ki arra, aki a sárgamellényeseket támogatja

amerika, london, párizs

Súlyos pénzbüntetést kapott egy párizsi házaspár a hétvégén, miután olyan ruházatban jelentek meg a közterületen, amelyen a sárgamellényesek egyik politikai javaslata szerepelt.

A muszlim imavezetők 90 százaléka külföldről érkezik Németországba

Az imámok közel 90 százaléka külföldről, elsősorban Törökországból és Észak-Afrikából érkezik a németországi mecsetekbe - derült ki a Konrad Adenauer Stiftung tanulmányából.

Németország európai FBI-t hozna létre a jelenlegi Europolból

A CDU/CSU európai uniós választási programja a közös hadsereg mellett már egy európai rendőri nyomozóhatóság, egy európai FBI létrehozását is a német jobbközép pártok uniós céljai között nevesít.

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

Rágcsát és sört bekészíteni, élvezzük a haladó hisztériát

piszkostizenkettő

Az amerikai demokraták - és csatolt globalista testvéreik szerte a világon - a 2016-os elnökválasztás óta nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy Trump elnök lett. Ezért azóta fölvették azt a pózt, ami legjobban illeszkedik lényegükhöz: a toporzékoló, hisztériás kisgyerekét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére