Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

A Rotschildok menedzselhetik a görög adósságot

2017. február 14. 23:28

Sajtóhírek szerint Athén úgy döntött, hogy a Rothschild Bank tanácsát kéri, hogy találjanak megoldást görög adósságválságra.

A Financial Times (FT) értesülései szerint a görög hatóságok minél hamarabb meg akarnak állapodni a Rothschilddal, lehetőleg az eurózóna pénzügyminisztereinek február 20-i találkozója előtt. Ezt a dátumot szakértők egy végső határidőnek is tekintik, amely előtt meg lehet állapodni egy új pénzügyi mentőcsomagról, mivel hamarosan választások lesznek több nagy EU-tagállamban és a voksolás fogja dominálni az európai politikai napirendet. Valamint az eredménytől is függ, hogy a görögök milyen hozzáállásra számíthatnak az egyes tagállamok részéről.

Fotó: AFP

Az FT által idézett források szerint Athén az államadósság minden aspektusát áttekintetné a Rothschilddal, beleértve a hitelezőkkel való tárgyalások stratégiáit, valamint annak a lehetőségét, hogy az Európai Központi Bank (EKB) vehetne-e görög állampapírokat a havi 80 milliárd eurós keretű állampapír-vásárlási program keretében; emellett annak a feltételeit és esélyeit is megvitatnák a pénzintézet szakértőivel, hogy görög kormány újból állampapírokat értékesíthessen.

A tervezett megállapodás értelmében a bank bónuszt kapna, amennyiben Görögország újból visszanyeri hozzáférését a világ hitelpiacaihoz.

A Rothschild Befektetési Bankot több mint 200 éve alapította Mayer Amschel Rothschild. A bankár 5 fia vitte tovább az üzletet és ma már több mint 3000 alkalmazottuk van 40 országban.

Ahhoz, hogy Rothschildék megkezdhessék a munkát, még miniszteri jóváhagyás szükséges. A híres bank az amerikai Lazard pénzintézetet fogja váltani a poszton, amely 2012 óta próbálta felvenni a harcot a hatalmas adósságállomány kezelésével, ám jelentős sikereket nem ért el. A Lazard jelenleg a görög Energiaügyi Minisztériumnak ad tanácsokat.

Fotó: AFP

Athén és a nemzetközi hitelezők számára kulcsfontosságú kérdés, hogy hozzájut-e – és milyen feltételekkel – Görögország a legújabb, 86 milliárd eurós mentőcsomaghoz, amelyről két éve megállapodtak, és amely a harmadik mentőcsomag 2010 óta.

Görögország adósságállománya jelenleg 323 milliárd euróra rúg, amely a legtöbb az eurózónában. A görög adatok szerint az adósságból 36 milliárd euró magánbefektetőkhöz tartozik, amelyet állampapírok vásárlásával halmoztak fel; a tartozás többi része az IMF és európai intézmények felé áll fenn.

Görögországnak júliusig 7 milliárd eurót kell kicsengetnie hitelezőinek, amelyet nem fog tudni megtenni, amennyiben nem kapja meg az újabb mentőcsomagot.

Érdekesség, hogy legújabb elemzésében már az IMF is azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a görög államadósság egy részét, az ugyanis fenntarthatatlan.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére