Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

A Rotschildok menedzselhetik a görög adósságot

2017. február 14. 23:28

Sajtóhírek szerint Athén úgy döntött, hogy a Rothschild Bank tanácsát kéri, hogy találjanak megoldást görög adósságválságra.

A Financial Times (FT) értesülései szerint a görög hatóságok minél hamarabb meg akarnak állapodni a Rothschilddal, lehetőleg az eurózóna pénzügyminisztereinek február 20-i találkozója előtt. Ezt a dátumot szakértők egy végső határidőnek is tekintik, amely előtt meg lehet állapodni egy új pénzügyi mentőcsomagról, mivel hamarosan választások lesznek több nagy EU-tagállamban és a voksolás fogja dominálni az európai politikai napirendet. Valamint az eredménytől is függ, hogy a görögök milyen hozzáállásra számíthatnak az egyes tagállamok részéről.

Fotó: AFP

Az FT által idézett források szerint Athén az államadósság minden aspektusát áttekintetné a Rothschilddal, beleértve a hitelezőkkel való tárgyalások stratégiáit, valamint annak a lehetőségét, hogy az Európai Központi Bank (EKB) vehetne-e görög állampapírokat a havi 80 milliárd eurós keretű állampapír-vásárlási program keretében; emellett annak a feltételeit és esélyeit is megvitatnák a pénzintézet szakértőivel, hogy görög kormány újból állampapírokat értékesíthessen.

A tervezett megállapodás értelmében a bank bónuszt kapna, amennyiben Görögország újból visszanyeri hozzáférését a világ hitelpiacaihoz.

A Rothschild Befektetési Bankot több mint 200 éve alapította Mayer Amschel Rothschild. A bankár 5 fia vitte tovább az üzletet és ma már több mint 3000 alkalmazottuk van 40 országban.

Ahhoz, hogy Rothschildék megkezdhessék a munkát, még miniszteri jóváhagyás szükséges. A híres bank az amerikai Lazard pénzintézetet fogja váltani a poszton, amely 2012 óta próbálta felvenni a harcot a hatalmas adósságállomány kezelésével, ám jelentős sikereket nem ért el. A Lazard jelenleg a görög Energiaügyi Minisztériumnak ad tanácsokat.

Fotó: AFP

Athén és a nemzetközi hitelezők számára kulcsfontosságú kérdés, hogy hozzájut-e – és milyen feltételekkel – Görögország a legújabb, 86 milliárd eurós mentőcsomaghoz, amelyről két éve megállapodtak, és amely a harmadik mentőcsomag 2010 óta.

Görögország adósságállománya jelenleg 323 milliárd euróra rúg, amely a legtöbb az eurózónában. A görög adatok szerint az adósságból 36 milliárd euró magánbefektetőkhöz tartozik, amelyet állampapírok vásárlásával halmoztak fel; a tartozás többi része az IMF és európai intézmények felé áll fenn.

Görögországnak júliusig 7 milliárd eurót kell kicsengetnie hitelezőinek, amelyet nem fog tudni megtenni, amennyiben nem kapja meg az újabb mentőcsomagot.

Érdekesség, hogy legújabb elemzésében már az IMF is azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a görög államadósság egy részét, az ugyanis fenntarthatatlan.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Egy hatalmas villanás szelte át az űr sötétjét

Két neutroncsillag ütközése során keletkezett gravitációs hullámokat figyeltek meg a LIGO-Virgo tudományos együttműködés kutatói. A legújabb felfedezéssel a gravitációs hullámok mellett már optikailag megfigyelhető jeleket is sikerült detektálni, ami a "többcsatornás csillagászat" megszületéséhez vezetett.

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

Újabb mozgolódás a balkáni migránsútvonalon

amerika, london, párizs

Növekedett a migránsok száma Bosznia-Hercegovinában.

Így búcsúzott Bernd Storck

Így búcsúzott Bernd Storck

hajrá, magyarok!

A labdarúgó-válogatott volt edzője búcsúzóul elmondta, hogy a fejlődés már elindult a magyar labdarúgásban, és további alázatos munkával fenn is tartható.

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

Vajon a liberális kanadai kormány engedi majd, hogy Québec betiltsa a burkát?

amerika, london, párizs

Bár nagyon kicsi az esély arra, hogy engedélyezzék a teljes testet elfedő, a muszlim nők számára kötelezően hordandó ruhadarab betiltását, Québec mégis szigorítana.

Afrikában legyenek a hotspotok, ne Európában!

A Migrációkutató Intézet szerint afrikai hotspotok létrehozása jelentősen csökkentené a Földközi-tengernél tapasztalható migrációs nyomást, orvosolná a katasztrofális líbiai humanitárius helyzetet, és apasztaná az embercsempész és dzsihadista csoportok bevételeit.

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

A rendőrök hétvégén és ünnepnapokon nem figyelték meg Anis Amrit, a berlini terroristát

amerika, london, párizs

Bruno Jost különleges nyomozó lezárta a berlini terrortámadással kapcsolatos vizsgálatát. Az eredményekből kiderült, hogy a rendőröknek lehetősége volt még időben elkapni Amrit.

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

Bannon: a lázadás tovább folytatódik 2018-ban

amerika, london, párizs

Steve Bannon, Donald Trump elnök egykori tanácsadója és a Breitbart News ügyvezető elnöke arra figyelmeztetett, hogy hiba megbízni a Szilícium-völgy uraiban és a washingtoni elitben.

Szabadon bűnözhetsz két hétig Budapesten

Van egy felfestett buszsáv, amit büntetlenül lehet használni, csak épp senki sem tud róla.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére