Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
a kutya ugat
 
 
 
 

A Rotschildok menedzselhetik a görög adósságot

2017. február 14. 23:28

Sajtóhírek szerint Athén úgy döntött, hogy a Rothschild Bank tanácsát kéri, hogy találjanak megoldást görög adósságválságra.

A Financial Times (FT) értesülései szerint a görög hatóságok minél hamarabb meg akarnak állapodni a Rothschilddal, lehetőleg az eurózóna pénzügyminisztereinek február 20-i találkozója előtt. Ezt a dátumot szakértők egy végső határidőnek is tekintik, amely előtt meg lehet állapodni egy új pénzügyi mentőcsomagról, mivel hamarosan választások lesznek több nagy EU-tagállamban és a voksolás fogja dominálni az európai politikai napirendet. Valamint az eredménytől is függ, hogy a görögök milyen hozzáállásra számíthatnak az egyes tagállamok részéről.

Fotó: AFP

Az FT által idézett források szerint Athén az államadósság minden aspektusát áttekintetné a Rothschilddal, beleértve a hitelezőkkel való tárgyalások stratégiáit, valamint annak a lehetőségét, hogy az Európai Központi Bank (EKB) vehetne-e görög állampapírokat a havi 80 milliárd eurós keretű állampapír-vásárlási program keretében; emellett annak a feltételeit és esélyeit is megvitatnák a pénzintézet szakértőivel, hogy görög kormány újból állampapírokat értékesíthessen.

A tervezett megállapodás értelmében a bank bónuszt kapna, amennyiben Görögország újból visszanyeri hozzáférését a világ hitelpiacaihoz.

A Rothschild Befektetési Bankot több mint 200 éve alapította Mayer Amschel Rothschild. A bankár 5 fia vitte tovább az üzletet és ma már több mint 3000 alkalmazottuk van 40 országban.

Ahhoz, hogy Rothschildék megkezdhessék a munkát, még miniszteri jóváhagyás szükséges. A híres bank az amerikai Lazard pénzintézetet fogja váltani a poszton, amely 2012 óta próbálta felvenni a harcot a hatalmas adósságállomány kezelésével, ám jelentős sikereket nem ért el. A Lazard jelenleg a görög Energiaügyi Minisztériumnak ad tanácsokat.

Fotó: AFP

Athén és a nemzetközi hitelezők számára kulcsfontosságú kérdés, hogy hozzájut-e – és milyen feltételekkel – Görögország a legújabb, 86 milliárd eurós mentőcsomaghoz, amelyről két éve megállapodtak, és amely a harmadik mentőcsomag 2010 óta.

Görögország adósságállománya jelenleg 323 milliárd euróra rúg, amely a legtöbb az eurózónában. A görög adatok szerint az adósságból 36 milliárd euró magánbefektetőkhöz tartozik, amelyet állampapírok vásárlásával halmoztak fel; a tartozás többi része az IMF és európai intézmények felé áll fenn.

Görögországnak júliusig 7 milliárd eurót kell kicsengetnie hitelezőinek, amelyet nem fog tudni megtenni, amennyiben nem kapja meg az újabb mentőcsomagot.

Érdekesség, hogy legújabb elemzésében már az IMF is azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a görög államadósság egy részét, az ugyanis fenntarthatatlan.

OLVASTAD MÁR?

a kutya ugat
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően

közeleg a tél

Nincs egyetértés az uniós tagországok között a migránsok elosztását illetően, mivel a nyugatiak úgy akarnak megszabadulni az oktalanul beengedett migránsoktól, hogy szét akarják osztani azok között, akik megvédték magukat és nem engedték be őket a saját országunkba, mint például Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, az európai uniós tagállamok kétnapos csúcstalálkozójára érkezve, magyar újságíróknak nyilatkozva.

Terroristákat fogtak Brüsszelben

Négy embert őrizetbe vettek a belga hatóságok a két nappal ezelőtti brüsszeli merényletkísérlettel kapcsolatban.

A nap karikatúrája a 888-on

A nap karikatúrája a 888-on

8)8)8

Holnap előjönnek Lajos emberei

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

A Herzog-örökösök a magyar múzeumokat perelhetik a dollármilliókat érő gyűjteményért

közeleg a tél

A Bloomberg közlése szerint megszületett az amerikai fellebbviteli bírósági ítélete, amely szerint a magyar állam a továbbiakban nem szerepelhet alperesként a Herzog-örökség ügyében. Az amerikai jogértelmezés szerint erre az ügyre nem vonatkozik a joghatósági mentesség az USA bíróságain, így a Herzog-örökösök ezután közvetlenül a gyűjteményt őrző magyarországi múzeumok ellen indíthatnak peres eljárásokat.

Nem tökölnek többet a hollandok a migránsokkal

Októbertől fel kell esküdniük a holland értékekre azoknak a migránsoknak, akik integrációs kurzusokon vesznek részt, illetve állampolgárságot kérelmeznek.

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali

amerika, london, párizs

2016-ban mindössze egyetlenegy jobboldali terrortámadás történt. Baloldalon: huszonhét. Nahát-nahát, a baloldaliak mégsem annyira békés polgári elégedetlenkedők, mint ahogy állítják magukról?

Pert nyert egy magyar a román csendőrök ellen

Egy kicsit jobb lehet ma minden erdélyi magyarnak a hír hallatán, van még remény!

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

Vitás kérdés: szülés után 24 órával hazaküldhetik az anyákat a babákkal

közeleg a tél

Akár már a szülést követően 24 órával elbocsáthatják a kórházból az anyát az újszülött babával egy friss rendeletmódosítás tervezete szerint - tudta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére