Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A romániai magyar pártok elítélik a kabinet döntését

2017. február 3. 09:58

BUKAREST, 09:58

Módosító javaslatokkal enyhítenék a romániai magyar pártok a tiltakozási hullámot, melyet az a sürgősségi rendelet váltott ki, mellyel a politikusok elkerülhetnék a felelősségre vonást.

Bíró Zsolt

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A Magyar Polgári Párt elnöke, Bíró Zsolt a Kossuth Rádióban elmondta, elítélik azt, hogy olyan fontos kérdésben, mint a büntető törvénykönyv, sürgősségi kormányrendelettel, az „éj leple alatt” születik döntés. Elfogadhatatlan, hogy a kabinet a parlamentáris demokráciát mellőzve hozza meg ezeket a döntéseket – jelentette ki Bíró Zsolt, aki hozzátette, hogy az MPP álláspontja megegyezik az ügyben az RMDSZ-ével, a jövő héten pedig módosító indítványokat nyújtanak be.

A magyar politikus felhívta a figyelmet, hogy csupán 2016-ban a büntető törvénykönyv 40 passzusát kellett összhangba hozni az alkotmánybírósági döntésekkel. Romániában sajnos gyakorlata van ennek, az elmúlt 27 esztendőben 156-szor módosították sürgősségi kormányrendelettel a büntető törvénykönyvet.

A tavalyi szakértői kormány is kétszer folyamodott ehhez az eszközhöz. Azon mindenképp érdemes elgondolkodni, hogy a korábbi 155 esetben történt sürgősségi módosítás nem váltott ki ekkora tiltakozási hullámot – jegyezte meg az MPP elnöke.

Bíró Zsolt szerint látni lehet, hogy itt egyfajta hatalmi harc van kibontakozóban. A politikus elmondta, a teendő az, hogy minden egyes passzusban, amit az alkotmánybíróság megfogalmazott, azt be tudjuk emelni a büntető törvénykönyvbe. Ez hozhat megnyugvást, mert azért lássuk be, jogos a felháborodás – hangsúlyozta Bíró.

A politikus elmondta, hogy mivel nem koalíciós partnerek a kormánypártokkal, csupán kívülről támogatják a kabinetet meghatározott kérdésekben. A tegnapi együttes frakcióülésen ugyan felmerült, felmondják az együttműködési megállapodást, de azt látni kell, hogy az a kisebbségi ügyekre és az infrastrukturális fejlesztésekre korlátozódik, és nem terjed ki a büntető törvénykönyv módosítására – utóbbi esetében meg sem kérdezték a magyar pártokat, szögezte le Bíró Zsolt.

Az elmúlt napokban tízezrek vonultak utcára Románia nagyvárosaiban a szociálliberális kormány sürgősségi rendelete miatt, mely úgy módosította a büntető törvénykönyvet és büntető perrendtartást, hogy korrupcióval vádolt politikusok kerülhetik el a felelősségre vonást. A kedvezményezettek között lehet Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke is – írja a Híradó.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

Mesterséges intelligenciával cenzúrázzák a férfiak nyilatkozatait

fehér férfi

High-tech módszert talált a Financial Times, hogy kevesebb férfi nyilatkozzon a cikkeikben.

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

Munkatársunkat megbüntette a Facebook, amiért a homoszexuálisokról mert írni

censored

A jobboldali véleményt tűzzel-vassal üldöző Facebook-cenzúra ismét lecsapott, ezúttal Horváth Zsófia munkatársunkat, a Pszicho sorozatunk arcát tiltotta a Facebook három napra.

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

Orbán: összefogásra van szükség a közép-európai országok között

kétharmad

A magyar kormányfő a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén hangsúlyozta a közép-európai országok együttműködésének fontosságát.

Románia 100 éve alatt Moldva csak még jobban leszakadt Erdélytől

100 év után is még mindig Erdély a legfejlettebb területe Romániának. Sőt, mostanra gazdaságilag még jobban leszakadt Erdélytől Moldva - mondja Lucian Boia román történész, aki szerint bár a területét az elmúlt évszázadban sikeresen megtartotta Románia, most mégis nagy gondban van az ország, mert a lakosai milliószámra költöznek el.

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

Soros György rajongója Svédország új miniszterelnök-jelöltje

amerika, london, párizs

Újabb érdekes állomásához érkezett a svéd kormányalakítási procedúra.

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

Úgy be volt állva Juncker, hogy felemás cipőben ment tárgyalni

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker már olyan súlyos függőségi problémákkal küzd, hogy öltöztetni sem képes önmagát.

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

"Menekült" erőszakolt meg egy hároméves kisfiút Görögországban

amerika, london, párizs

Már az ENSZ által támogatott, migránsokat segítő szervezetek munkatársai is szóvá tették, hogy feltűnően sok Európába igyekvő bevándorló bántalmaz szexuálisan kiskorúakat a görög menekülttáborokban, mégsem történik ez ügyben érdemi változás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére