Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A republikánusok is Soros pénzéből gazdálkodhattak 2016-ban

Forisek Ádám

2017. február 7. 20:28

WASHINGTON, 20:28

Az amerikai Demokrata Párt és az európai liberális baloldal atyja, Soros György alapítványán keresztül több százezer dollár adománnyal segített olyan republikánus politikusak, akik 2016-ban Donald J. Trump ellen küzdöttek.

Az már mindenki előtt ismeretes, hogy a Soros György nevével fémjelzett Soros Fund Management több millió dollárral támogatta a Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltjét, Hillary Clintont.

Ennél kicsit meglepőbb a Center for Responsive Politics (CPR) nonprofit kutatóintézet felfedezése, miszerint Soros alapítványa (melynek működését immár az örökös, Soros Róbert felügyeli) ún. hedge fundokon, befektetési alapokon keresztül több tízezer dollárral támogatta a Republikánus Párt számos, Trump-ellenes jelöltjét 2016-ban.

A republikánus jelöltek összesen 36.800 dollárnyi (kb. 10 millió forint) összeget kaptak zsebbe Sorostól, aki a jelölteken kívül a kampány finanszírozásában is részt vett. Bár ez az összeg jelentősen eltörpül a Demokrata Párthoz köthető csoportok, jelöltek támogatásától, azonban érdekes tendencia figyelhető meg: a támogatást élvező republikánusok mind Trump-ellenes és szabad kereskedelmet támogató elveket vallottak.

A legnagyobb anyagi támogatást (majdnem 3 millió forintnak megfelelő összeget) Paul Ryan, az USA Kongresszusának elnöke kapta. Ezt a pénzt két részletben kapta meg Ryan 2016. május 2-án, először egy bizonyos David Rogers New York-i lakostól, aki akkor a Soros Alapítványnak dolgozott, azonban rövidesen kilépett. A második részletet Joshua Donfeld folyósította Ryan részére, 2700 dollárt, kiadva a 10.800 dolláros végösszeget.

A Breitbart beszámolója szerint arra a kérdésre, miszerint kapott-e Ryan anyagi támogatást Sorostól, nem válaszolt a politikus szóvivője. Érdekes azonban megfigyelni, hogy Ryan szabad bevándorlással, szabad kereskedelemmel és Trumpot ostorozó véleményével igencsak összecseng Soros György álláspontja.

Soros pénzügyi támogatását a házelnökön kívül több neves republikánus is maga mögött tudhatta: például Marco Rubio szenátor, aki 2700 dollárnyi összeget kapott 2016 januárjában. Szóvivője szerint alaptalan vádaskodás azt állítani, hogy Soros Györgytől kapott volna támogatást a szenátor, igaz, a Breitbart sem ezt állította, tekintetbe véve, hogy befektetési alapokról volt szó.

2700 dollár támogatást kapott továbbá John Kasich, Ohio kormányzója, valamint Jeb Bush is, előbbi 2015 októberében, míg Bush ugyanazon év júliusában. A Breitbart azon kérdésére, miszerint igaz-e, hogy Sorostól is kaptak a politikusok anyagi segítséget, az érintettek szóvivői nem válaszoltak.

Szintén érdemes még kiemelni John McCaint, aki 2008-ban Obamával szemben indult az elnökválasztáson. Ő 2015 szeptemberében 2500 dollárral gazdagodott Soros befektetési alapjából, de a Breitbartnak ő sem nyilatkozott erről.

Lindsey Graham szenátor is maga mögött tudhatta Soros alapítványát. A CPR beszámolója szerint Graham is több részletben kapott pénzbeli támogatásokat Soros szervezetétől: először 3500 dollárt, majd 1500 dollárt, majd két-két, egyenként 1000 dollár értékű hozzájárulást, az egyiket 2015 márciusában, majd ugyanazon év júliusában. Hasonlóan az eddig említett republikánusokhoz, Lindsey Graham szóvivője sem kommentálta az ügyet.

A fenti névsorhoz képest szinte eltörpül azon republikánusok tábora, akik Soros finanszírozása ellenére beálltak Trump mögé a kampány során. A CPR jelentésében mindössze négy ilyen republikánus szerepel, egyértelműen mutatva, milyen hatalmas ellenszélben kellett Donald Trumpnak helyt állnia a 2016-os elnökválasztás során. 

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

Hiába vádolták meg többen is nemi erőszakkal, szabadlábra helyezték a liberálisok kedvenc iszlámszakértőjét

amerika, london, párizs

A párizsi fellebbviteli bíróság csütörtökön elrendelte Tariq Ramadan, az egyik legismertebb iszlámszakértő rendőri felügyelet melletti szabadlábra helyezését. A muzulmán teológus, akit két nő nemi erőszakkal vádolt meg, februárban került előzetes letartóztatásba.

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

Orbán vezetésével nyert a magyar válogatott

hajrá, magyarok!

A magyar labdarúgó-válogatott hozta a kötelezőt Észtország ellen.

A soron következő EP-választásnak minden korábbinál nagyobb hatása lehet

A jövő évi európai parlamenti (EP-) választások nagyobb hatással lehetnek az Európai Unió jövőjének alakulására, mint bármely másik korábbi EP-választás - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban, a V4-ek parlamenti elnökeinek találkozóján.

Iszlamizációellenes programmal állt elő egy svéd város önkormányzata

Többek között betiltják a halal ételeket az iskolai menzákon és az idősek otthonában.

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

Orbán: ez egy olyan este, ami okot ad a magyaroknak a büszkeségre

kétharmad

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök este Milánóban a világhírű magyar zeneszerző, Kurtág György első operájának ősbemutatója előtt nyilatkozott az M5 kulturális csatornának.

A német balosok Trianonnal játszadoznak

A német balosok Trianonnal játszadoznak

kinyílott a pitypang

Ott tart ma a hazai és a nemzetközi baloldal, hogy Nagy-Magyarország feldarabolásáról szerveznek játékot Budapesten. Mindezt német pénzen, az első világháború lezárásának századik évfordulóján, s két évvel a gyalázatos békediktátum centenáriuma előtt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

Román elemző: Csíkszereda Románia szívében van

amerika, london, párizs

Egy befolyásos román szakértő azt kifogásolta bejegyzésében, hogy Magyarország két erdélyi focicsapatot is támogat. Írásának címében Csíkszeredát és Sepsiszentgyörgyöt Románia szívének nevezi.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére