Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A republikánusok is Soros pénzéből gazdálkodhattak 2016-ban

Forisek Ádám

2017. február 7. 20:28

WASHINGTON, 20:28

Az amerikai Demokrata Párt és az európai liberális baloldal atyja, Soros György alapítványán keresztül több százezer dollár adománnyal segített olyan republikánus politikusak, akik 2016-ban Donald J. Trump ellen küzdöttek.

Az már mindenki előtt ismeretes, hogy a Soros György nevével fémjelzett Soros Fund Management több millió dollárral támogatta a Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltjét, Hillary Clintont.

Ennél kicsit meglepőbb a Center for Responsive Politics (CPR) nonprofit kutatóintézet felfedezése, miszerint Soros alapítványa (melynek működését immár az örökös, Soros Róbert felügyeli) ún. hedge fundokon, befektetési alapokon keresztül több tízezer dollárral támogatta a Republikánus Párt számos, Trump-ellenes jelöltjét 2016-ban.

A republikánus jelöltek összesen 36.800 dollárnyi (kb. 10 millió forint) összeget kaptak zsebbe Sorostól, aki a jelölteken kívül a kampány finanszírozásában is részt vett. Bár ez az összeg jelentősen eltörpül a Demokrata Párthoz köthető csoportok, jelöltek támogatásától, azonban érdekes tendencia figyelhető meg: a támogatást élvező republikánusok mind Trump-ellenes és szabad kereskedelmet támogató elveket vallottak.

A legnagyobb anyagi támogatást (majdnem 3 millió forintnak megfelelő összeget) Paul Ryan, az USA Kongresszusának elnöke kapta. Ezt a pénzt két részletben kapta meg Ryan 2016. május 2-án, először egy bizonyos David Rogers New York-i lakostól, aki akkor a Soros Alapítványnak dolgozott, azonban rövidesen kilépett. A második részletet Joshua Donfeld folyósította Ryan részére, 2700 dollárt, kiadva a 10.800 dolláros végösszeget.

A Breitbart beszámolója szerint arra a kérdésre, miszerint kapott-e Ryan anyagi támogatást Sorostól, nem válaszolt a politikus szóvivője. Érdekes azonban megfigyelni, hogy Ryan szabad bevándorlással, szabad kereskedelemmel és Trumpot ostorozó véleményével igencsak összecseng Soros György álláspontja.

Soros pénzügyi támogatását a házelnökön kívül több neves republikánus is maga mögött tudhatta: például Marco Rubio szenátor, aki 2700 dollárnyi összeget kapott 2016 januárjában. Szóvivője szerint alaptalan vádaskodás azt állítani, hogy Soros Györgytől kapott volna támogatást a szenátor, igaz, a Breitbart sem ezt állította, tekintetbe véve, hogy befektetési alapokról volt szó.

2700 dollár támogatást kapott továbbá John Kasich, Ohio kormányzója, valamint Jeb Bush is, előbbi 2015 októberében, míg Bush ugyanazon év júliusában. A Breitbart azon kérdésére, miszerint igaz-e, hogy Sorostól is kaptak a politikusok anyagi segítséget, az érintettek szóvivői nem válaszoltak.

Szintén érdemes még kiemelni John McCaint, aki 2008-ban Obamával szemben indult az elnökválasztáson. Ő 2015 szeptemberében 2500 dollárral gazdagodott Soros befektetési alapjából, de a Breitbartnak ő sem nyilatkozott erről.

Lindsey Graham szenátor is maga mögött tudhatta Soros alapítványát. A CPR beszámolója szerint Graham is több részletben kapott pénzbeli támogatásokat Soros szervezetétől: először 3500 dollárt, majd 1500 dollárt, majd két-két, egyenként 1000 dollár értékű hozzájárulást, az egyiket 2015 márciusában, majd ugyanazon év júliusában. Hasonlóan az eddig említett republikánusokhoz, Lindsey Graham szóvivője sem kommentálta az ügyet.

A fenti névsorhoz képest szinte eltörpül azon republikánusok tábora, akik Soros finanszírozása ellenére beálltak Trump mögé a kampány során. A CPR jelentésében mindössze négy ilyen republikánus szerepel, egyértelműen mutatva, milyen hatalmas ellenszélben kellett Donald Trumpnak helyt állnia a 2016-os elnökválasztás során. 

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére