Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
889
 
 
 
 

A reálpolitika visszavág

Olvasói vélemény | szerző: P. Sz.

2018. november 2. 12:00

Avagy "the chickens come home to roost".

Angela Merkel politikai vesszőfutása lassan véget ér, amelynek újabb állomása a múlt heti hesseni Landtag-választás volt. Ugyan az általa vezetett CDU győzött, de ez a győzelem tipikus pirruszi – vagy már azon is túlmutató, a teljes politikai megsemmisülést elhozó – győzelem volt.

A címbéli angol közmondás magyarra nehezen fordítható, talán az addig jár a korsó a kútra, amíg eltörik népi bölcsesség a legközelebbi megfelelője, de az eredeti frappánsabban adja vissza a múltban elkövetett hiba miatti bűnhődés elkerülhetetlenségét: a tyúkok végül úgyis hazajönnek megpihenni.

Merkel tyúkjai már a tyúkól előtt tipegnek, az elkerülhetetlen vég kézzelfogható közelségbe ért.Hogy mire fogunk emlékezni Angela Merkel négy cikluson átívelő kancellári pályafutásából? „Wir schaffen das!” Megcsináljuk! Egyértelmű, hogy minden mást elhomályosít ez a rövid mondat, ha a kancellár asszony politikai örökségéről van szó. Az illegális migrációra adott kancellári válasz az, ami örökre megmarad. A válasz azonban hibás volt. Ugyanis nem a reálpolitikából, hanem a nyugat-európai politikai elitet legalább két évtizede csapdában tartó ideologikus – liberálisnak nevezett, valójában dogmatikus neomarxista, egalitárius – politizálásból eredt.

Merkel 2015 szeptemberében nyíltan sutba vágta a racionalitás politikáját és egy egész országot állított kizárólagosan elvi meggyőződésből kényszerpályára az illegális migráció „kezelésének” új, német módjával. És Németország európai nagyhatalmi pozíciója miatt az Európai Unió is ennek a kényszerpályának a fogja a mai napig.A válasz hibás volt, mivel mára nyilvánvaló, hogy nem tudták a derék német bürgerek megoldani a válságot, sőt. Mostanra kiderült, hogy nem is akarják a kancellár asszony receptjét kipróbálni a megoldásra és sűrű, tömött sorokban hagyják ott nem csak a CDU, hanem az SPD sorait is a választópolgárok és állnak be eddigi kis pártok mögé.

Márpedig választók nélkül nehéz egy tömegdemokráciában hatalmon maradni. Ez a reálpolitika egyik alapvetése: ha végrehajtó hatalmat akarunk szerezni és megtartani, ahhoz olyan politika kell, amely találkozik a választók többségének akaratával.

A Merkel által vitt politika a migrációs válságig tökéletesen megfelelt a németek többségének, az ország gazdaságilag prosperált, a világgazdasági válságból még erősebben került ki (nota bene, más eurozóna tagállamok kárára), a politika pedig annyira volt izgalmas, mint a vasárnapi ebéd. Látszólag semmi észszerű indoka nem volt és most sem látszik a megcsináljuk-politikának, semmiféle racionális kényszer nem nehezedett a német szövetségi kormányzatra annak érdekében, hogy megtegyék azt a végzetes lépést. Hacsak nem tekintjük kényszernek a nyugati elitek feje felett lebegő, a neomarxista, egalitárius ideológiát tűzzel-vassal propagáló médiát és csatolt részeiket, a mindenféle „civil” szervezeteket. De ezt a kényszert ez a politikai elit önként vállalta. Vagy abban a tévképzetben voltak, hogy a világnak valóban az az egy, igaz olvasata létezik, melyet az ideologikus média a nap 24 órájában hirdetett.

Mindkét lehetőség azt mutatja, a német mainstream politikai elit elszakadt a tömegbázisától, képtelenné vált az önreflexióra, saját univerzumába zárkózva egyfajta l’art pour l’art kormányzati tevékenységet végzett, amely csak a kanonizált liberálisnak mondott ideológiának akart megfelelni. És a választói akaratot ezzel párhuzamosan semmibe vette.

Minden, magát demokratának tartó, szabad választásokon indulni és ott győzni akaró politikus előtt intő példaként fog tornyosulni Merkel kancellár asszony sorsa: szürke eminenciásból lett színtelen-szagtalan, ámde hatékony „szakértői” kormányzást végző vezető, aki hatalma csúcsán elfelejtkezett arról a tényről, hogy őt nem a szélsőségesen „liberális” média és NGO-k, hanem a német polgárok választják. És ha a választók úgy látják, a vezető nem az ő érdekük mentén kormányoz, akkor ők nem fognak rá szavazni a következő választáson. Az ilyen vezető napjai meg vannak számlálva, a tyúkjai elindultak hazafelé. Ugyanis a reálpolitika kegyetlen.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére