Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

A reálpolitika visszavág

Olvasói vélemény | szerző: P. Sz.

2018. november 2. 12:00

Avagy "the chickens come home to roost".

Angela Merkel politikai vesszőfutása lassan véget ér, amelynek újabb állomása a múlt heti hesseni Landtag-választás volt. Ugyan az általa vezetett CDU győzött, de ez a győzelem tipikus pirruszi – vagy már azon is túlmutató, a teljes politikai megsemmisülést elhozó – győzelem volt.

A címbéli angol közmondás magyarra nehezen fordítható, talán az addig jár a korsó a kútra, amíg eltörik népi bölcsesség a legközelebbi megfelelője, de az eredeti frappánsabban adja vissza a múltban elkövetett hiba miatti bűnhődés elkerülhetetlenségét: a tyúkok végül úgyis hazajönnek megpihenni.

Merkel tyúkjai már a tyúkól előtt tipegnek, az elkerülhetetlen vég kézzelfogható közelségbe ért.Hogy mire fogunk emlékezni Angela Merkel négy cikluson átívelő kancellári pályafutásából? „Wir schaffen das!” Megcsináljuk! Egyértelmű, hogy minden mást elhomályosít ez a rövid mondat, ha a kancellár asszony politikai örökségéről van szó. Az illegális migrációra adott kancellári válasz az, ami örökre megmarad. A válasz azonban hibás volt. Ugyanis nem a reálpolitikából, hanem a nyugat-európai politikai elitet legalább két évtizede csapdában tartó ideologikus – liberálisnak nevezett, valójában dogmatikus neomarxista, egalitárius – politizálásból eredt.

Merkel 2015 szeptemberében nyíltan sutba vágta a racionalitás politikáját és egy egész országot állított kizárólagosan elvi meggyőződésből kényszerpályára az illegális migráció „kezelésének” új, német módjával. És Németország európai nagyhatalmi pozíciója miatt az Európai Unió is ennek a kényszerpályának a fogja a mai napig.A válasz hibás volt, mivel mára nyilvánvaló, hogy nem tudták a derék német bürgerek megoldani a válságot, sőt. Mostanra kiderült, hogy nem is akarják a kancellár asszony receptjét kipróbálni a megoldásra és sűrű, tömött sorokban hagyják ott nem csak a CDU, hanem az SPD sorait is a választópolgárok és állnak be eddigi kis pártok mögé.

Márpedig választók nélkül nehéz egy tömegdemokráciában hatalmon maradni. Ez a reálpolitika egyik alapvetése: ha végrehajtó hatalmat akarunk szerezni és megtartani, ahhoz olyan politika kell, amely találkozik a választók többségének akaratával.

A Merkel által vitt politika a migrációs válságig tökéletesen megfelelt a németek többségének, az ország gazdaságilag prosperált, a világgazdasági válságból még erősebben került ki (nota bene, más eurozóna tagállamok kárára), a politika pedig annyira volt izgalmas, mint a vasárnapi ebéd. Látszólag semmi észszerű indoka nem volt és most sem látszik a megcsináljuk-politikának, semmiféle racionális kényszer nem nehezedett a német szövetségi kormányzatra annak érdekében, hogy megtegyék azt a végzetes lépést. Hacsak nem tekintjük kényszernek a nyugati elitek feje felett lebegő, a neomarxista, egalitárius ideológiát tűzzel-vassal propagáló médiát és csatolt részeiket, a mindenféle „civil” szervezeteket. De ezt a kényszert ez a politikai elit önként vállalta. Vagy abban a tévképzetben voltak, hogy a világnak valóban az az egy, igaz olvasata létezik, melyet az ideologikus média a nap 24 órájában hirdetett.

Mindkét lehetőség azt mutatja, a német mainstream politikai elit elszakadt a tömegbázisától, képtelenné vált az önreflexióra, saját univerzumába zárkózva egyfajta l’art pour l’art kormányzati tevékenységet végzett, amely csak a kanonizált liberálisnak mondott ideológiának akart megfelelni. És a választói akaratot ezzel párhuzamosan semmibe vette.

Minden, magát demokratának tartó, szabad választásokon indulni és ott győzni akaró politikus előtt intő példaként fog tornyosulni Merkel kancellár asszony sorsa: szürke eminenciásból lett színtelen-szagtalan, ámde hatékony „szakértői” kormányzást végző vezető, aki hatalma csúcsán elfelejtkezett arról a tényről, hogy őt nem a szélsőségesen „liberális” média és NGO-k, hanem a német polgárok választják. És ha a választók úgy látják, a vezető nem az ő érdekük mentén kormányoz, akkor ők nem fognak rá szavazni a következő választáson. Az ilyen vezető napjai meg vannak számlálva, a tyúkjai elindultak hazafelé. Ugyanis a reálpolitika kegyetlen.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament (EP).

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

kétharmad

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban - derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

Egy újabb migránskaraván indult útnak Amerika felé, máris könnygázzal kellett megfékezni őket

Egy újabb migránskaraván indult útnak Amerika felé, máris könnygázzal kellett megfékezni őket

amerika, london, párizs

A Hondurasból érkező, újonnan szerveződött migránskaraván tagjai ellen a guatemalai rendőröknek könnygázt kellett bevetniük, mivel a csoport erőszakkal próbált belépni az ország területére.

Tovább bomlik a Jobbik: most alapító tagok távoztak Veszprémből

A baloldali fordulat miatt hagyták el a pártot az önkormányzati képviselők.

Tranzitzónákat hozna létre az osztrák belügyminiszter a bűnöző migránsok számára

Tranzitzónákat hozna létre az osztrák belügyminiszter a bűnöző migránsok számára

amerika, london, párizs

Herbert Kickl szerint szemmel kell tartani az erőszakos migránsokat és a visszaeső bűnözőket, mégpedig elkülönített tranzitzónákban.

Róma, Budapest és Varsó Európa új tengelye

Róma, Budapest és Varsó Európa új tengelye

amerika, london, párizs

Manapság már szinte nincs olyan állam Európában, ahol ne lenne téma az illegális bevándorlás. A közelgő EP-választások miatt egyre több politikus keresi szövetségeseit, Róma és Varsó között egyre szorosabb a viszony. Szakértők szerint a politikusok szeretnék egyértelművé tenni, hogy ki az, aki támogatja, illetve ki az, aki ellenzi az illegális bevándorlást.

Már a NATO is törölte Demeter Márta tagságát

Már a NATO is törölte Demeter Márta tagságát

kétharmad

A NATO Parlamenti Közgyűlésének hivatalos honlapján is törölték a delegáltak sorából Demeter Mártát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére