Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A "rasszista gyűlölet" ellen harcolnának a migránssimogató Zöldek

2017. október 14. 15:58

BÉCS, 15:58

A vasárnapi előrehozott választás előtt több párt már pénteken megtartotta kampányzáróját. Az SPÖ szombatra időzítette a kampány végét, Kurz pedig péntek délután még 36 órás körútra indult, hogy utolsó kísérletet tegyen a választók maga mellé állítására.

Sebastian Kurz

Fotó: AFP

Az ORF televízió péntek esti híradójában is megszólaltatta Sebastian Kurzot, aki egyebek között arról beszélt, hogy kormányra kerülése esetén a párt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az adóterheket csökkentse, és különösen az alacsonyabb jövedelmű rétegek, illetve a középosztálybeliek megélhetése könnyebbé váljon.

A 31 éves Kurz egyik állandó kampánytémája volt a bevándorlás is, a párt azok szorgalmazói közé tartozik, akik szigorúan korlátozni kívánják az országba érkező migránsok számát.

Christian Kern kancellár – akinek pártja a jelenlegi első számú forgatókönyv szerint várhatóan nem lesz kormányon a mostani választás után – óvott a konzervatív ÖVP és a jobboldali FPÖ alkotta kormány alakításától. Bécsi beszédében egyebek között azt hangoztatta, hogy a szociáldemokrácia hozzátartozik a politika „osztrák útjához”, így markánsan jelen kell lennie a kormányzati politikában.

Az FPÖ-t vezető Heinz-Christian Strache péntek este ismét azt ígérte, hogy pártja meglepetést fog okozni a választáson. Hangoztatta, hogy mindent meg kívánnak tenni a jelenlegi kormánykoalíció leváltása érdekében, „meg kívánják menteni Ausztriát”. Strache ismét utalást tett arra, hogy országában a kereszténység a vezető kultúra, és negatív felhanggal említette az „iszlamista párhuzamos társadalmat”. Az FPÖ vezetője kilátásba helyezte a gazdaság és a munkaerőpiac szabadabbá tételét is.

Ulrike Lunacek

Fotó: AFP

A Zöldek már megtartották kampányzárójukat, amelyen meglepetésre megjelent korábbi vezetőjük, Ewa Glawisching, aki májusi visszavonulásáig a párt egyik meghatározó egyénisége volt. Jelen volt vendégként a németországi Zöldek társelnöke, Cem Özdemir is, és mindketten annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a párt vasárnap jobban fog szerepelni a választási prognózisokban mutatkozó számoknál.

Ulrike Lunacek, az osztrák párt jelenlegi listavezetője állást foglalt az emberi méltóság tiszteletben tartása, a női egyenjogúság, az Európai Unió megerősítése, a klímaváltozás elleni harc mellett, továbbá az antiszemitizmus és a rasszista gyűlölet ellen.

Kampányzáró rendezvényt tartott a Zöldekből kivált Pilz Listája is. Ezen az alapító Peter Pilz reményét fejezte ki, hogy átlépik a parlamentbe jutáshoz szükséges, 4 százalékos küszöböt. Mint mondta, meggyőződése szerint a mostani választás új kezdet lehet, egy új politikai alternatíva jelenhet meg, amelyet pártja képvisel – írja az MTI.

A vasárnapi választáson az előrejelzések szerint az eddigi kisebbik koalíciós párt, az Osztrák Néppárt végez az élen, a konzervatív párt támogatottsága 32-34 százalék között mozog, miközben a szociáldemokraták és a szabadságpártiak a második-harmadik helyért versengenek 24-26 százalékkal. A Zöldek pártja, a liberális NEOS és a Pilz Listája szintén nagy eséllyel bekerül a parlamentbe.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Herr Tusk, a hű szolga

Herr Tusk, a hű szolga

piszkostizenkettő

Tusk kiváló példa arra, mit jelenít meg ma Brüsszel: olyan politikusokat, akik a brüsszeli/berlini elitnek tett hűséges szolgálataikért pozíciót kaptak, és akiket árulónak tartanak saját hazájukban.

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

Így hazudik a magyar emberek arcába a balra fordult Jobbik

kétharmad

Az úgynevezett néppártosodás következtében a Jobbik a liberális politikai erők kegyeit kezdte keresni, többek között ezért hirdeti fennhangon az utóbbi időben Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Alig három éve még homlokegyenest ellenkező állásponton volt a Jobbik - felmerül hát ismételten a kérdés: kit akar a kamunéppárt hülyének nézni?

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

Harmincéves lenne a mai Magyarország legkártékonyabb pártja

kinyílott a pitypang

Természetesen a megboldogult SZDSZ-ről van szó! Mondják, hogy halottról vagy jót, vagy semmit: de az SZDSZ szelleme máig kísért, nézzük hát nyolc bűnüket!

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

Kiállsz Orbán Viktor mellett? Azonnal letilt a Facebook

censored

A baloldali, a jobbikos és az indexes maffia jelentgető brigádjai nagy sikert könyvelhettek el a mai napon, ugyanis Megadja Gábor 888-as Facebook-oldalát törölték Zuckerbergék. Az ok egészen szürreális.

Ne vicceljünk már: a gender szakért való sivalkodás nem az oktatás autonómiájáról szól

Szerdán az ELTE TáTK-n és a BTK egyes tanszékein is minden a genderről fog szólni. De miért?

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

Juncker fejest ugrott a hülyeségtengerbe

amerika, london, párizs

A kvótakirály természetesen védelmébe vette az ENSZ migrációs csomagját. Az Európai Bizottság (EB) elnöke szerint azért nem akarnak az országok csatlakozni a migránspaktumhoz, mert nem ismerik annak a tartalmát.

Bulgária is csatlakozott a lázadókhoz: nem írják alá az ENSZ migrációs paktumát

Újabb ország mondott nemet az ENSZ azon paktumára, amely emberi jogként ismerné el a migrációt.

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

Azt tanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

amerika, london, párizs

Újabb hangfelvételek bizonyítják: a magukat humánusnak, szolidárisnak tartó sorosista álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák a határellenőrzést, hogy így segítsenek a migránsoknak a törvények áthágásában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére