Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A ramadán miatt nem akarnak vizsgázni a berlini muszlimok

2018. május 21. 17:07

Egyre több muszlim szülő panaszkodik nemcsak Berlinben, hanem már egész Németországban amiatt, hogy a ramadáni böjt idején a tanárok nem mentik fel gyermekeiket az iskolában a szokásosnál megterhelőbb mentális kihívások, például vizsgák alól.

A 2015-ös migrációs válság óta egyre több németnek kell megszoknia az iszlám böjttel, azaz a ramadánnal összefüggő kérések, de sok esetben ultimátumok előretörését nemcsak a közéletben, hanem már az oktatásban is. Berlini sajtóértesülések szerint ugyanis a Német Tanszövetség elnöke, Heinz-Peter Meidinger arról tett említést, hogy

egyre több kihívással kell szembenézniük, amióta a ramadánt már a kiskorú diákok körében is betartatják otthon, ezáltal pedig az iskolákban is."

Iraki lányok tanulmányozzák a Koránt

Mivel leginkább Berlinben koncentrálódik a legtöbb migrációs hátterű diák, így elsőként ott jelentek meg nagy számban az olyan muszlim szülőktől származó kérések, miszerint

gyereküket a ramadán idején ne tegyék ki megterhelő mentális kihívásnak, mert a szervezetük ilyenkor napközben le van gyengülve."

Arra vonatkozóan egyelőre nincsenek információk, hogy ezek a kérések milyen számban kerültek elfogadásra vagy elutasításra. Ugyanakkor számos politikus hevesen bírálta, hogy a testre amúgy komoly megterhelést gyakorló iszlám böjt már a kiskorúak körében is terjedőben van. Franziska Giffey családügyi miniszter szerint a gyermekeknek rendszeres táplálék- és folyadékbevitelre van szükségük, különben dekoncentrálttá válnak.

A ramadán keretében a hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát. Felmentést csak a 14 éven aluli gyermekek, az utazók, a terhes és szoptatós anyák, a csatában harcolók és a betegek kaphatnak. Mivel a böjt a nap járásától függ, északabbra fekvő országokban akár hajnali három órától este kilencig is érvényesek lehetnek a tilalmak.

Érdemes megjegyezni, Hollandiában is gondot okoz a ramadán, elsősorban szintén az oktatásban. Nemrég osztályfényképet akartak készíteni egy iskolában éppen a böjt idején, ám az osztályból két muszlim lány – a böjti időszakra való tekintettel – nem volt jelen. Miután a két lányt lehagyták a fotóról, a szülők diszkrimináció miatt beperelték az iskolát, és nyertek is, fejenként 500 euró kártérítést.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére