Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A ramadán miatt nem akarnak vizsgázni a berlini muszlimok

2018. május 21. 17:07

Egyre több muszlim szülő panaszkodik nemcsak Berlinben, hanem már egész Németországban amiatt, hogy a ramadáni böjt idején a tanárok nem mentik fel gyermekeiket az iskolában a szokásosnál megterhelőbb mentális kihívások, például vizsgák alól.

A 2015-ös migrációs válság óta egyre több németnek kell megszoknia az iszlám böjttel, azaz a ramadánnal összefüggő kérések, de sok esetben ultimátumok előretörését nemcsak a közéletben, hanem már az oktatásban is. Berlini sajtóértesülések szerint ugyanis a Német Tanszövetség elnöke, Heinz-Peter Meidinger arról tett említést, hogy

egyre több kihívással kell szembenézniük, amióta a ramadánt már a kiskorú diákok körében is betartatják otthon, ezáltal pedig az iskolákban is."

Iraki lányok tanulmányozzák a Koránt

Mivel leginkább Berlinben koncentrálódik a legtöbb migrációs hátterű diák, így elsőként ott jelentek meg nagy számban az olyan muszlim szülőktől származó kérések, miszerint

gyereküket a ramadán idején ne tegyék ki megterhelő mentális kihívásnak, mert a szervezetük ilyenkor napközben le van gyengülve."

Arra vonatkozóan egyelőre nincsenek információk, hogy ezek a kérések milyen számban kerültek elfogadásra vagy elutasításra. Ugyanakkor számos politikus hevesen bírálta, hogy a testre amúgy komoly megterhelést gyakorló iszlám böjt már a kiskorúak körében is terjedőben van. Franziska Giffey családügyi miniszter szerint a gyermekeknek rendszeres táplálék- és folyadékbevitelre van szükségük, különben dekoncentrálttá válnak.

A ramadán keretében a hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát. Felmentést csak a 14 éven aluli gyermekek, az utazók, a terhes és szoptatós anyák, a csatában harcolók és a betegek kaphatnak. Mivel a böjt a nap járásától függ, északabbra fekvő országokban akár hajnali három órától este kilencig is érvényesek lehetnek a tilalmak.

Érdemes megjegyezni, Hollandiában is gondot okoz a ramadán, elsősorban szintén az oktatásban. Nemrég osztályfényképet akartak készíteni egy iskolában éppen a böjt idején, ám az osztályból két muszlim lány – a böjti időszakra való tekintettel – nem volt jelen. Miután a két lányt lehagyták a fotóról, a szülők diszkrimináció miatt beperelték az iskolát, és nyertek is, fejenként 500 euró kártérítést.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

Ismét választás lehet a briteknél, hogy megmentsék a Brexitet

amerika, london, párizs

Brüsszel addig keverte a lapokat, míg a sajtóhírek szerint Theresa May azt tervezi, hogy újabb választásokat ír ki Nagy-Britanniában.

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

Újabb svájci kantonban tiltották be a burkát

amerika, london, párizs

Mától Sankt Gallen kanton területén sem lehet közterületen burkát, nikábot és egyéb, az egész arcot eltakaró öltözéket viselni.

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

Észt belügyminiszter: Orbán Viktor megvédte Európát és Észtország is igyekszik követni őt ebben

amerika, london, párizs

Andres Anvelt, észt belügyminiszter bejelentette, hogy nem hajlandó bevándorlókat betelepíteni és teljesen egyetért a magyar miniszterelnökkel abban, hogy le kell zárni a határokat, hogy megakadályozzák a harmadik világbeli bevándorlók áradatát.

Javarészt bevándorlók lakta dél-francia település lett Európa legveszélyesebb városa

A legveszélyesebb városok listájának első tíz helyén csak nyugat-európai városokat találni.

Elfogtak egy brit ISIS-terroristát Szíriában

A bevándorlókkal teli Birminghamből négy éve költözött Szíriába az a férfi, akinek az elfogásáról készült felvételt vasárnap hozták nyilvánosságra.

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

Megint át kell rajzolni Európa térképét?

amerika, london, párizs

Svájcban van egy kis olasz exklávé. Úgy hívják: Campione d'Italia. A kaszinóváros eddig Olaszországhoz tartozott, ám nemrég csődöt jelentett a kaszinó, emiatt pedig felmerült, hogy csatlakoznának Svájchoz.

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

Ujhelyi István saját magát hazaárulózta le 2015-ös nyilatkozata alapján

kinyílott a pitypang

A szocialista politikus a Soros-Sargentini-jelentés kapcsán azt hangoztatta, "hazafias" kötelességből védte meg a magyar embereket Orbánnal szemben, és ezért szavazta meg a jelentést. Fura, hogy 2015-ben még teljesen mást mondott, olyannyira, hogy három évvel ezelőtti nyilatkozatai alapján ma Ujhelyi István is hazaárulónak gondolná Ujhelyi Istvánt.

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

Durva lejtmenetben Merkelék hitelessége

amerika, london, párizs

Már megbánhatták a kormánykoalíció vezetői, hogy kipaterolták Hans-Georg Maassent, a német belügyi hírszerzés (BfV) vezetőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére