Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
szabad vasárnap
 
 
 
 

A Placebo mindenhogy jól szól

2015. december 12. 18:44

Akusztikusan is.

A brit zenekar 2016-ban ünnepli első albumuk, a Placebo kiadásának 20. évfordulóját. Ennek örömére a zenekar már 2015 februárjában ünnepi évet hirdetett, melynek keretében augusztusban akusztikus koncertet adtak az MTV-n, leghíresebb számaik válogatásából.

Valami rendkívülit akartunk csinálni, valami olyat, ami számunkra is kihívást jelent. Az előkészületek és a megvalósítás is nagyon érdekes volt, hiszen olyat csináltunk, amit még soha. Valójában egy teljesen egyedi produkciót kreáltunk a színpadon azzal, hogy újat alkottunk, miközben a régi számainkat játszottuk. Rengeteg volt az improvizáció, az újítás. Újraértelmeztük régi önmagunkat is"

- nyilatkozta Brian Molko, a Placebo frontembere.

Az akusztikus koncertet rögzítették, és november 27-én ki is adták MTV Unplugged néven. A hangfelvételt egy DVD kiadása követi, melyet a zenekar hivatalos oldalán már meg is lehet rendelni, de hivatalosan csak december 18-án dobják piacra.

Belehallgatva, a 17 számot felsorakoztató album valóban gyönyörűen foglalja össze a zenekar több mint 20 évét a rockzene élmezőnyében. Teljesen új testet és hangzást adva a daloknak, valóban újraértelmezték a Placebo melankóliáját. A lemez már jól ismert számai az eddigieknél is mélyebb érzéseket közölnek.

Bár a formáció az év elején elbúcsúzott fiatal dobosától, a Placebo magját alkotó Brian Molko és Stefan Olsdal tovább folytatják pszichedelikus és érzelemdús alkotásukat, megrengetve és lelki betevőt szolgáltatva hallgatóságuknak.

A zenekar hivatalos közleménye szerint 2016-ban még a retrospektív és akusztikus zenélésé lesz a főszerep. Legutóbbi albumuk, a Loud like Love 2013-ban jelent meg, 2014-ben pedig a Sziget fesztiválon léptek fel legutoljára a magyar közönség előtt. Szóval lassan várjuk a folytatást. Reméljük 2016 az akusztikus szólamok mellett új "placebós" melankóliát is tartogat majd a rajongók számára.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Ez kell ahhoz, hogy az USA szóba álljon Észak-Koreával

Ez kell ahhoz, hogy az USA szóba álljon Észak-Koreával

amerika, london, párizs

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) miniszteri tanácskozásán beszélt az észak-koreai válságról.

Letartóztatták az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét

Simonka Csabát zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe.

Az Iszlám Állam rengeteg fegyvert szerzett az Európai Unióból

Az Iszlám Állam rengeteg fegyvert szerzett az Európai Unióból

amerika, london, párizs

A dzsihadisták Irakban és Szíriában az Európai Unióból származó fegyverekkel és lőszerekkel harcolnak.

Tárgyalásokba kezd Merkel és Schulz

Tárgyalásokba kezd Merkel és Schulz

amerika, london, párizs

Pénteken eldőlt, hogy a német szociáldemokraták tárgyalást kezdenek a kormányalakításról a CDU/CSU pártszövetséggel.

Ausztriában létrejött a koalíciós megállapodás

Ausztriában létrejött a koalíciós megállapodás

amerika, london, párizs

Ahogyan tervezték, még karácsony előtt megvan az új kormány Ausztriában.

Jöhet a Brexit-tárgyalások második sorozata

Jöhet a Brexit-tárgyalások második sorozata

amerika, london, párizs

Hosszas huzavona után az Európai Unió végül beleegyezett a második fázisba. Ezek a tárgyalások az átmeneti időszak hosszáról és a jövőbeli kereskedelmi megállapodásokról fognak szólni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére