Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
szabad vasárnap
 
 
 
 

A Placebo mindenhogy jól szól

2015. december 12. 18:44

Akusztikusan is.

A brit zenekar 2016-ban ünnepli első albumuk, a Placebo kiadásának 20. évfordulóját. Ennek örömére a zenekar már 2015 februárjában ünnepi évet hirdetett, melynek keretében augusztusban akusztikus koncertet adtak az MTV-n, leghíresebb számaik válogatásából.

Valami rendkívülit akartunk csinálni, valami olyat, ami számunkra is kihívást jelent. Az előkészületek és a megvalósítás is nagyon érdekes volt, hiszen olyat csináltunk, amit még soha. Valójában egy teljesen egyedi produkciót kreáltunk a színpadon azzal, hogy újat alkottunk, miközben a régi számainkat játszottuk. Rengeteg volt az improvizáció, az újítás. Újraértelmeztük régi önmagunkat is"

- nyilatkozta Brian Molko, a Placebo frontembere.

Az akusztikus koncertet rögzítették, és november 27-én ki is adták MTV Unplugged néven. A hangfelvételt egy DVD kiadása követi, melyet a zenekar hivatalos oldalán már meg is lehet rendelni, de hivatalosan csak december 18-án dobják piacra.

Belehallgatva, a 17 számot felsorakoztató album valóban gyönyörűen foglalja össze a zenekar több mint 20 évét a rockzene élmezőnyében. Teljesen új testet és hangzást adva a daloknak, valóban újraértelmezték a Placebo melankóliáját. A lemez már jól ismert számai az eddigieknél is mélyebb érzéseket közölnek.

Bár a formáció az év elején elbúcsúzott fiatal dobosától, a Placebo magját alkotó Brian Molko és Stefan Olsdal tovább folytatják pszichedelikus és érzelemdús alkotásukat, megrengetve és lelki betevőt szolgáltatva hallgatóságuknak.

A zenekar hivatalos közleménye szerint 2016-ban még a retrospektív és akusztikus zenélésé lesz a főszerep. Legutóbbi albumuk, a Loud like Love 2013-ban jelent meg, 2014-ben pedig a Sziget fesztiválon léptek fel legutoljára a magyar közönség előtt. Szóval lassan várjuk a folytatást. Reméljük 2016 az akusztikus szólamok mellett új "placebós" melankóliát is tartogat majd a rajongók számára.

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

Behozták a problémáikat: a közel-keleti polgárháború miatt balhéznak Németországban

amerika, london, párizs

Amióta Ankara betette a lábát szíriai Kurdisztán területére, rendszeresek a balhék Németországban.

Idén is folytatódhat a bérek emelkedése

A minimálbérek emelése és a szakemberhiány következtében a várakozásokat meghaladó januári béremelkedésről számolt be a KSH.

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére