Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A pedofíliával megvádolt Theodore McCarrick érsek egy migránssimogató, harcos liberális volt

2018. szeptember 4. 15:08

A Vatikánt megrázó pedofilbotrány főszereplőjéről, Theodore McCarrick érsek személyéről a világ közvéleménye nem sok mindent tudott az elmúlt hetekig, amikor is kirobbant Amerikában a kiskorú gyermekeket érintő szexuális visszaélési botrány.

Pedig igazán érdekes és ellentmondásos életutat mondhat magáénak az észak-amerikai katolikus egyház hajdani prominens vezetője.

Theodore McCarrick érsek

Theodore McCarrick az amerikai katolikusok egyik legharciasabb liberális és baloldali nézeteket valló vezetője volt egészen visszavonulásáig. A pedofíliával megvádolt érsek is azok közé a klerikusok közé tartozott, akik Ferenc pápa amerikai körútja alkalmával megszervezték és elfogadták Soros György 600 ezer dolláros adományát az amerikai katolikus egyház számára. 

A liberális érsek és követői – így egyáltalán nem meglepő módon – elkötelezett hívei Soros György számos "civil" kezdeményezésének. Ez a gyakorlatban olyan együttműködések formájában is tetten érhető, mint például az illegális migrációt támogató amerikai katolikus szervezetek létrehozása, vagy például a Soros által finanszírozott Black Lives Matter nevű, fekete emberi jogi civil szervezettel való együttműködést szolgáló katolikus civil szervezet létrehozása (az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának a rasszizmus ellen létrehozott ad hoc bizottsága). 

Amerikai bíborosok

A sokak által egyszerűen csak liberális érseknek titulált Theodore McCarrick az amerikai katolikus egyházon belül olyan progresszívnak mondott, valójában ultraliberális nézetet vallott és képviselt, amely sok konzervatív hívő szemében megbotránkozást váltott ki. 

Az érsek 2006-ban például a CNN hírtelevízióban amellett érvelt, hogy a katolikus egyháznak el kellene fogadnia az azonos neműek együttélését.

Theodore McCarrick érsek

Szintén 2006-ban pedig az érsek – nyíltan szembemenve Joseph Ratzinger bíboros 2004-es ajánlásával – amellett érvelt az amerikai és kanadai érsekek találkozóján, hogy az abortuszt támogató politikusok számára is kiszolgáltatható lehessen az Oltáriszentség.

Az amerikai sajtó egy része szerint a liberális érsek életvitelével kapcsolatban évtizedek óta nyílt titok volt, hogy homoszexuális kapcsolatokat tartott fenn, és hogy amerikai adománygyűjtő akciói révén hosszú ideje komoly befolyással bírt a Vatikánban is, aminek köszönhetően mindig fedezni tudta romlott életmódját.

Ferenc pápa és Theodore McCarrick érsek

De ha ez így van, akkor mégis miért és hogyan robbanhatott ki az USA-ban egy olyan szexuális bántalmazási botrány, amely McCarrick érseket konkrétan csak 50 évvel ezelőtti bűncselekmények elkövetésével vádolja meg?

Az amerikai sajtó szerint valószínűleg az állhat a botrány kirobbanása mögött, hogy az egyházon belüli csoportok közötti viszony – az egyre nagyobb teológiai és világnézeti különbségek miatt – mára már annyira elmérgesedett, hogy minden eddigi önkorlátozás ellenére is kitört egyfajta polgárháború.

Mint ismeretes, a Vatikán volt amerikai nagykövetségének munkatársa, Carlo Maria Vigano érsek a denveri székhelyű Catholic News Agency című sajtóorgánumnak néhány hete megerősítette, hogy Ferenc pápa tudott Theodore McCarrick volt washingtoni érsek szexuális visszaéléseiről.

A 2016-ban nyugállományba vonult Carlo Maria Vigano érsek korábban – 2011-től öt éven keresztül – a pápai állam nagykövete volt az Egyesült Államokban, és a sajtóhoz eljuttatott közleményében azt állította, hogy a jelenlegi pápának is tudomása volt a visszaélésekről. Vigano érsek 11 oldalas dokumentumban részletezte, hogy érsekek és püspökök – több mint egy évtizeden keresztül – egyaránt tudtak a múlt hónapban lemondott McCarrick által elkövetett bűncselekményekről, sőt, 2009-ben és 2010-ben az akkori egyházfő, XVI. Benedek pápa büntető intézkedéseket szabott ki Theodore McCarrickre. McCarricknek XVI. Benedek megtiltotta állomáshelye elhagyását, valamint a nyilvánosság előtt mondott beszédeket. Carlo Maria Vigano szerint Ferenc pápa nem sokkal a megválasztása után, 2013-ban visszavonta a washingtoni érsekre kirótt szankciókat. "Jóllehet, tudni lehetett, hogy McCarrick kompromittálódott, de a végsőkig védelmezte" – fogalmazott Vigano, aki lemondásra szólította fel a pápát.   

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

Üdv a baloldal legmélyebb bugyrából, Exarheiából!

amerika, london, párizs

Egyre több helyen üti fel a fejét a reakciós baloldal. Mao Ce-tung, Che Guevara, Fidel Castro mentegetése már nem elég a marxisták, a trockisták és az Antifa-szimpatizánsok számára. Mostanra odáig jutottunk, hogy a szélsőbaloldal a "szent cél" érdekében legitimálja az erőszakot. Amerikában, Európában és idehaza is. Képriport a marxisták, az anarchisták és az Antifa poklából, az athéni Exarheiából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére