Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A pedofíliával megvádolt Theodore McCarrick érsek egy migránssimogató, harcos liberális volt

2018. szeptember 4. 15:08

A Vatikánt megrázó pedofilbotrány főszereplőjéről, Theodore McCarrick érsek személyéről a világ közvéleménye nem sok mindent tudott az elmúlt hetekig, amikor is kirobbant Amerikában a kiskorú gyermekeket érintő szexuális visszaélési botrány.

Pedig igazán érdekes és ellentmondásos életutat mondhat magáénak az észak-amerikai katolikus egyház hajdani prominens vezetője.

Theodore McCarrick érsek

Theodore McCarrick az amerikai katolikusok egyik legharciasabb liberális és baloldali nézeteket valló vezetője volt egészen visszavonulásáig. A pedofíliával megvádolt érsek is azok közé a klerikusok közé tartozott, akik Ferenc pápa amerikai körútja alkalmával megszervezték és elfogadták Soros György 600 ezer dolláros adományát az amerikai katolikus egyház számára. 

A liberális érsek és követői – így egyáltalán nem meglepő módon – elkötelezett hívei Soros György számos "civil" kezdeményezésének. Ez a gyakorlatban olyan együttműködések formájában is tetten érhető, mint például az illegális migrációt támogató amerikai katolikus szervezetek létrehozása, vagy például a Soros által finanszírozott Black Lives Matter nevű, fekete emberi jogi civil szervezettel való együttműködést szolgáló katolikus civil szervezet létrehozása (az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciájának a rasszizmus ellen létrehozott ad hoc bizottsága). 

Amerikai bíborosok

A sokak által egyszerűen csak liberális érseknek titulált Theodore McCarrick az amerikai katolikus egyházon belül olyan progresszívnak mondott, valójában ultraliberális nézetet vallott és képviselt, amely sok konzervatív hívő szemében megbotránkozást váltott ki. 

Az érsek 2006-ban például a CNN hírtelevízióban amellett érvelt, hogy a katolikus egyháznak el kellene fogadnia az azonos neműek együttélését.

Theodore McCarrick érsek

Szintén 2006-ban pedig az érsek – nyíltan szembemenve Joseph Ratzinger bíboros 2004-es ajánlásával – amellett érvelt az amerikai és kanadai érsekek találkozóján, hogy az abortuszt támogató politikusok számára is kiszolgáltatható lehessen az Oltáriszentség.

Az amerikai sajtó egy része szerint a liberális érsek életvitelével kapcsolatban évtizedek óta nyílt titok volt, hogy homoszexuális kapcsolatokat tartott fenn, és hogy amerikai adománygyűjtő akciói révén hosszú ideje komoly befolyással bírt a Vatikánban is, aminek köszönhetően mindig fedezni tudta romlott életmódját.

Ferenc pápa és Theodore McCarrick érsek

De ha ez így van, akkor mégis miért és hogyan robbanhatott ki az USA-ban egy olyan szexuális bántalmazási botrány, amely McCarrick érseket konkrétan csak 50 évvel ezelőtti bűncselekmények elkövetésével vádolja meg?

Az amerikai sajtó szerint valószínűleg az állhat a botrány kirobbanása mögött, hogy az egyházon belüli csoportok közötti viszony – az egyre nagyobb teológiai és világnézeti különbségek miatt – mára már annyira elmérgesedett, hogy minden eddigi önkorlátozás ellenére is kitört egyfajta polgárháború.

Mint ismeretes, a Vatikán volt amerikai nagykövetségének munkatársa, Carlo Maria Vigano érsek a denveri székhelyű Catholic News Agency című sajtóorgánumnak néhány hete megerősítette, hogy Ferenc pápa tudott Theodore McCarrick volt washingtoni érsek szexuális visszaéléseiről.

A 2016-ban nyugállományba vonult Carlo Maria Vigano érsek korábban – 2011-től öt éven keresztül – a pápai állam nagykövete volt az Egyesült Államokban, és a sajtóhoz eljuttatott közleményében azt állította, hogy a jelenlegi pápának is tudomása volt a visszaélésekről. Vigano érsek 11 oldalas dokumentumban részletezte, hogy érsekek és püspökök – több mint egy évtizeden keresztül – egyaránt tudtak a múlt hónapban lemondott McCarrick által elkövetett bűncselekményekről, sőt, 2009-ben és 2010-ben az akkori egyházfő, XVI. Benedek pápa büntető intézkedéseket szabott ki Theodore McCarrickre. McCarricknek XVI. Benedek megtiltotta állomáshelye elhagyását, valamint a nyilvánosság előtt mondott beszédeket. Carlo Maria Vigano szerint Ferenc pápa nem sokkal a megválasztása után, 2013-ban visszavonta a washingtoni érsekre kirótt szankciókat. "Jóllehet, tudni lehetett, hogy McCarrick kompromittálódott, de a végsőkig védelmezte" – fogalmazott Vigano, aki lemondásra szólította fel a pápát.   

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

A CDU egyik tartományi szervezete is elutasította az ENSZ migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Elutasította a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) Szász-Anhalt tartományi szervezete az ENSZ globális migrációs csomagját a hét végi kongresszusán, és felszólította a szövetségi kormányt, hogy ne csatlakozzon a tervezett megállapodáshoz.

Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

Ezentúl nem viselhetnek drága kabátot a diákok egy brit középiskolában, mert az kirekesztő

amerika, london, párizs

Az igazgató szerint azok a tanulók, akiknek a szüleik nem engedhetik meg az értékesebb ruhadarabok beszerzését, megbélyegezettnek és kirekesztettnek érzik magukat.

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

Felfegyverkezett antifa horda támadt meg egy idős bácsit, azt hitték, hogy AfD-tag

amerika, london, párizs

A 62 éves, ártatlan férfi valószínűleg a bevándorlásellenes jobboldali párt kongresszusán vehetett részt a szászországi városban.

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

Szervezett politikai akció zajlik a migránskártyákkal

kétharmad

A migránsoknak osztogatott anonim bankkártyák egy újabb olyan eszközt jelentenek, amelynek valódi célja, hogy meggyorsítsa az emberek beszállítását az Európai Unióba - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című adásában.

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

Autista gyermekeket vesznek rá arra, hogy nemet váltsanak Nagy-Britanniában

bulvár

Egy nevét elhallgató iskolai tanár - akinek intézményében már 17 gyermek jelentkezett nemváltásra - arra hívta fel a figyelmét a brit sajtónak, hogy drámai mértékben nő az olyan autista gyermekek száma, akiket úgynevezett "nemi diszfóriával" félrekezelnek.

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

Öt járásban választhat a magyar kisebbség Szlovéniában

amerika, london, párizs

Megkezdődtek a helyhatósági választások vasárnap Szlovéniában. Reggel hét órakor nyíltak meg a szavazóhelyiségek, ahova valamivel több mint 1,7 millió szavazásra jogosult állampolgárt várnak este hét óráig.

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

Brenzovics László: Ha az EU akarná, rákényszeríthetné Ukrajnát a magyarellenes támadások leállítására

csak neked, csak most

Ukrajnában eddig senkit sem ítéltek el a kárpátaljai magyarokat ért súlyos támadások miatt, pedig ismertek az elkövetők - mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, a KMKSZ elnöke. A kárpátaljai magyar politikus szerint a magyar ügyekben kettős mércét alkalmazó EU véget vethetne az ukrajnai magyarok elleni durva támadásoknak, ha rákényszerítené az európai értékek betartására Ukrajnát.

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére