Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A norvég bevándorlásügyi miniszternő ízelítőt kapott a migránsok kultúrájából

2017. szeptember 7. 12:58

OSLO, 12:58

Nem túl szerencsésen indult az egyik norvég tv-csatorna vitaműsora, ahol az egyik legradikálisabb helyi szunnita vallási vezetőt hozták össze a bevándorlást és a migránsokat támogató Norvégia migrációügyi miniszternőjével. A stúdióban történtek alapján az állapítható meg, hogy Norvégiában a muszlim bevándorlók fogják a saját kultúrájukba integrálni az őslakos európai és keresztény lakosságot.

Fahad Qureshi, az egyik legellentmondásosabb tevékenységű norvégiai szélsőséges iszlám szervezet alapítója és vezetője, azért volt vendége a norvég VGTV csatornának, hogy egy vitaműsorban Norvégia migrációs és integrációs miniszterével, Sylvi Listhaug asszonnyal találkozzon.

Azonban a beszélgetés meglehetősen rosszul indult, mivel a norvég szunnita muzulmán szervezet vezetője nem volt hajlandó kezet fogni a miniszter asszonnyal a televíziós műsor elején.

Fahad Qureshi nem az a fajta bevándorló, aki kezet fogna egy nővel. Ennek ellenére a norvég integrációügyi miniszternő hajlandó volt belekezdeni a stúdióbeszélgetésbe.

Úgy látszik, hogy a norvég politikusnőt nem zavarta, hogy a Norvégia-szerte iszlamista csoportokat működtető Qureshi úr messzemenően nem ért egyet a nők egyenjogúságának európai gondolatával. 

Nem a norvég Progress párt vezetője, Sylvi Listhaug volt az első nő, akit a szunnita muzulmán vallási vezető lekezelő bánásmódban részesített. Közismert tény, hogy iszlamista szervezetének nyilvános rendezvényein a nők csak a férfiaktól elkülönítve vehetnek részt. 

Qureshi és szélsőséges szunnita iszlamista mozgalma, az Iszlám Hálózat egyébként Norvégiában és más európai országokban is sok esetben felháborodást, de minimum vitákat szított.

A szervezet elsősorban a diákokat célozza meg annak érdekében, hogy a köreikben az iszlámot népszerűsítse, illetve hogy úgymond  megoldja a "félreértéseket".

Az Iszlám Hálózat vezetője – egyik hírhedtté vált korábbi botránya alkalmával – teátrálisan széttépte a francia Charlie Hebdo című magazin egy példányát. Qureshi ezt azért tette a lap szerkesztőségét ért gyilkos terrortámadás után, mert bár ő elítéli a támadást, de ugyanakkor úgy véli, hogy az újságírók megsértették Mohamed prófétát azzal, hogy kigúnyolták.

Qureshi szélsőséges nézeteivel kapcsolatosan érdekes ismeretekre tehet szert az, aki megtekinti az iszlámról szóló videóanyagait, amelyekben például többek között amellett érvel (Norvégiában), hogy a házasságtörést elkövető nők megkövezés útján való megölése helyénvaló és követendő vallási előírás. 

Nem csak Norvégiában okoz gondot, hogy az iszlámhívő bevándorlók nem akarnak – a kézfogás által szimbolizált – európai civilizációba integrálódni. Svájcban a bázeli kanton hatóságai bírságot róttak ki azoknak a muzulmán tanulóknak a szüleire, akik vallási okokból megtagadták a kézfogást a női pedagógusokkal. A bírság kiszabását a következőkkel indokolták: "a közérdek a férfiak és nők közötti egyenlősége és a külföldiek beilleszkedése szempontjából jelentősen meghaladja a diákok lelkiismereti szabadságát (vallásszabadság)".  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: A migráció az egységet támadja meg

Orbán: A migráció az egységet támadja meg

kétharmad

Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján mondott beszédet.

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

kétharmad

Az Echo TV Informátor című műsora korábbi adásában bemutatta, hogy a jobbikos Varga-Damm Andreának a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején köze lehetett a lakásmaffiához. Sőt, személy szerint ő jegyzett ellen egy olyan szerződést, amely azt eredményezte, hogy egy idős nőnek el kellett hagynia a saját otthonát. Az oknyomozó műsor újabb gyanús szerződést talált.

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

amerika, london, párizs

Új sorozatot indított a 888. Célkeresztbe az Európai Unió (EU), a 2019-es európai parlamenti választások kerültek. Két héttel ezelőtt azzal foglalkoztunk, mit érdemes tudni az EP-voksolásról; az előző és a mostani részben pedig az EU történetét taglaljuk.

Elfoglalták az Iszlám Állam utolsó bástyáját

Győzelmet hirdetett szombaton az Iszlám Állam felett Kelet-Szíriában a kurd-arab fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők, miután elfoglalták a dzsihadisták utolsó bástyáját.

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

szabad vasárnap

Interjú egy fiatal lengyel vloggerrel, Olga Groszekkal, aki magyar nyelven készíti videóit, mert Magyarországért való rajongása mellett missziójának érzi, hogy tovább mélyítse a lengyel-magyar barátságot.

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére