Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A norvég bevándorlásügyi miniszternő ízelítőt kapott a migránsok kultúrájából

2017. szeptember 7. 12:58

OSLO, 12:58

Nem túl szerencsésen indult az egyik norvég tv-csatorna vitaműsora, ahol az egyik legradikálisabb helyi szunnita vallási vezetőt hozták össze a bevándorlást és a migránsokat támogató Norvégia migrációügyi miniszternőjével. A stúdióban történtek alapján az állapítható meg, hogy Norvégiában a muszlim bevándorlók fogják a saját kultúrájukba integrálni az őslakos európai és keresztény lakosságot.

Fahad Qureshi, az egyik legellentmondásosabb tevékenységű norvégiai szélsőséges iszlám szervezet alapítója és vezetője, azért volt vendége a norvég VGTV csatornának, hogy egy vitaműsorban Norvégia migrációs és integrációs miniszterével, Sylvi Listhaug asszonnyal találkozzon.

Azonban a beszélgetés meglehetősen rosszul indult, mivel a norvég szunnita muzulmán szervezet vezetője nem volt hajlandó kezet fogni a miniszter asszonnyal a televíziós műsor elején.

Fahad Qureshi nem az a fajta bevándorló, aki kezet fogna egy nővel. Ennek ellenére a norvég integrációügyi miniszternő hajlandó volt belekezdeni a stúdióbeszélgetésbe.

Úgy látszik, hogy a norvég politikusnőt nem zavarta, hogy a Norvégia-szerte iszlamista csoportokat működtető Qureshi úr messzemenően nem ért egyet a nők egyenjogúságának európai gondolatával. 

Nem a norvég Progress párt vezetője, Sylvi Listhaug volt az első nő, akit a szunnita muzulmán vallási vezető lekezelő bánásmódban részesített. Közismert tény, hogy iszlamista szervezetének nyilvános rendezvényein a nők csak a férfiaktól elkülönítve vehetnek részt. 

Qureshi és szélsőséges szunnita iszlamista mozgalma, az Iszlám Hálózat egyébként Norvégiában és más európai országokban is sok esetben felháborodást, de minimum vitákat szított.

A szervezet elsősorban a diákokat célozza meg annak érdekében, hogy a köreikben az iszlámot népszerűsítse, illetve hogy úgymond  megoldja a "félreértéseket".

Az Iszlám Hálózat vezetője – egyik hírhedtté vált korábbi botránya alkalmával – teátrálisan széttépte a francia Charlie Hebdo című magazin egy példányát. Qureshi ezt azért tette a lap szerkesztőségét ért gyilkos terrortámadás után, mert bár ő elítéli a támadást, de ugyanakkor úgy véli, hogy az újságírók megsértették Mohamed prófétát azzal, hogy kigúnyolták.

Qureshi szélsőséges nézeteivel kapcsolatosan érdekes ismeretekre tehet szert az, aki megtekinti az iszlámról szóló videóanyagait, amelyekben például többek között amellett érvel (Norvégiában), hogy a házasságtörést elkövető nők megkövezés útján való megölése helyénvaló és követendő vallási előírás. 

Nem csak Norvégiában okoz gondot, hogy az iszlámhívő bevándorlók nem akarnak – a kézfogás által szimbolizált – európai civilizációba integrálódni. Svájcban a bázeli kanton hatóságai bírságot róttak ki azoknak a muzulmán tanulóknak a szüleire, akik vallási okokból megtagadták a kézfogást a női pedagógusokkal. A bírság kiszabását a következőkkel indokolták: "a közérdek a férfiak és nők közötti egyenlősége és a külföldiek beilleszkedése szempontjából jelentősen meghaladja a diákok lelkiismereti szabadságát (vallásszabadság)".  

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Egy oktatóval és két előadással nagyon komoly tudományos oktatás zajlik az ELTE gender szakán

Egy oktatóval és két előadással nagyon komoly tudományos oktatás zajlik az ELTE gender szakán

kinyílott a pitypang

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kara (ELTE TáTK) megpróbálja elhitetni az adófizetőkkel és a magyar közvéleménnyel azt, hogy a gender szakon komoly, előremutató tudományos kutatás és oktatás folyik.

Milliárdos adócsalás miatt csaphatnak le a lengyel hatóságok a jobbikos Staudt Gáborra

Milliárdos adócsalás miatt csaphatnak le a lengyel hatóságok a jobbikos Staudt Gáborra

kétharmad

Több mint két és fél milliárd forint értékű költségvetési csalás gyanúja miatt született feljelentés a lengyel ügyészségen a Jobbik politikusa, Staudt Gábor ellen.

Adalék a gendervitához

Adalék a gendervitához

piszkostizenkettő

Bolhából elefántot. Leginkább ezzel lehetne jellemezni a jelenlegi vitát - vagy inkább hisztit - arról, hogy megszűnik a gender szak. Nincs valódi ügy, összesen húsz embert érdekel valójában a történet, és ők sivalkodnak.

Autó hajtott a járdára Londonban: sok a sérült

Egyelőre még nem tudni pontosan, hogy mi történt a brit fővárosban, a rendőrök ellepték a parlament környékét, az autó sofőrjét letartóztatták.

Az olaszok még mindig nem engedik kikötni az Aquariust, ezért Macron sivalkodásba kezdett

Az olaszok még mindig nem engedik kikötni az Aquariust, ezért Macron sivalkodásba kezdett

amerika, london, párizs

A francia hatóságok hétfőn Olaszországot bírálták, mert ismét nem engedték kikötni az Aquarius mentőhajót, amely arra vár, hogy partra tehesse a múlt héten a tengerből kimentett 141 embert.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Svéd mindennapok: 88 autót gyújtottak fel egy éjszaka leforgása alatt

Fiatalok többtucatnyi autót gyújtottak fel két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták a rendőröket - jelentette hétfő este a helyi média.

Nem elég jó a Himnusz a volt SZDSZ-es államtitkárnak

Csepeli György nevére nem sokan emlékeznek, pedig a Gyurcsány-, de még a Bajnai-kormányban is dolgozott államtitkárként. Továbbá MTA-doktor. Két nappal ezelőtti interjújában pedig csak azt hozta, amit egy balliberálistól elvárhatunk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére