Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
century-on
 
 
 
 

A nők odavannak a "szexista" férfiakért

2018. július 10. 21:00

Újabb tabudöntögető tudományos írás látott napvilágot nemrég, amit a feministák nagy valószínűséggel nem tesznek zsebre.

Egy friss tanulmány szerint a gyengébbik nem tagjai inkább azokhoz a férfiakhoz vonzódnak, akikre manapság ráaggatják a „szexista” jelzőt, semmint azokhoz, akik egyenlő félként kezelik őket.

A magyarázat viszonylag egyszerű: a nők szerint a „szexistának” titulált férfiak megvédik őket, jövőt biztosítanak számukra, és elkötelezettek a kapcsolatban. Vagyis immár tudományos ténnyé „vált” – amit mi, istenfélő férfiak már a világ teremtése óta tudunk –, hogy a nők nem igazán szeretik a teszetosza, bumburnyák fiúcskákat, inkább azok a „seggfejek” jönnek be nekik, akik szerint a gyengébbik nemről bizony gondoskodni kell.

A Kenti Egyetem (University of Kent) és az Iowai Állami Egyetem (Iowa State University) koprodukciójában készült kutatásban szereplő „jóindulatú szexisták” (benevolent sexists) azokat a férfiakat jelöli, akiket a nők évszázadokon keresztül „védelmező lovagoknak” tartottak, akik biztosítják gyermekeik jövőjét, s akiket manapság a femináci haramiák „nőgyűlölő szemétládának” tartanak – mondván: a nőknek semmiféle védelemre sincs szükségük.

A tanulmány megjegyzi: a nők akkor is a „szexista” társakat választják, ha tisztában vannak azzal, hogy a kapcsolatban esetleg a férfiak lenézik őket, „nem kezelik őket egyenlően”. És újabb bukta a feminácik számára, hogy a magukat feministáknak valló válaszadók is inkább a „szexista” férfiak mellett tették le a garast.

„A bizonyítékok azt mutatják, hogy sok nő – még azok is, akik az »egyenrangú« kapcsolatban hisznek – olyan férfit szeretne, aki lovagként viselkedik. […] Továbbá, még az eltökélt és a kevésbé elkötelezett feministák is vonzóbbnak találták az ún. szexista férfiakat, annak ellenére, hogy tisztában vannak az ilyenfajta kapcsolatok káros hatásaival. […] Mindez azt sugallja, hogy nemcsak a hagyományos nemi szerepeket támogató nők gondolják úgy, hogy szükség van ilyen társakra az életben, hanem majdnem minden nő”

– írja Pelin Gul és Tom Kupfer (a tanulmány két szerzője) a Personality and Social Psychology Bulletin című tudományos lapban közölt kutatásukban.

OLVASTAD MÁR?

century-on
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére