Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A nők nagyobb függetlenségéért tüntetnek Szaúd-Arábiában

2016. szeptember 27. 14:28

RIJÁD, 14:28

Szaúd-Arábiában az ellen tüntetnek az emberek, hogy a nők számára a házassághoz, az utazáshoz és az alap tevékenységekhez ne kelljen a férfiak beleegyezését kérni.

Már több ezer szaúdi írta alá azt az online petíciót, ami arra kéri a kormányt, hogy szüntesse meg az ország gyámsági rendszerét, ami megakadályozza a nőket abban, hogy a hétköznapi élet alaptevékenységeit elvégezhessék a férfi hozzátartozójuk beleegyezése nélkül.

A nőkre teljes állampolgárként kell tekinteni. [...] Ez nem csak a nők dolga, ez a helyzet a férfiakra is nagy nyomást gyakorol."

– mondta az aktivista Aziza al-Yousef, aki már egy évtizede harcol azért, hogy megszűnjön a felügyeleti rendszer. Al-Yousef és más aktivisták öt évvel ezelőtt kezdtek el előadásokat tartani és tanulmányokat írni a gyámság és a vallás kapcsolatáról.

A felügyelő személy a legtöbb esetben a nőnek az apja vagy a férje. Ha az asszony özvegy, akkor a fiától kell engedélyt kérnie, ha nem él más férfi rokona a környezetében.

Az elmúlt években több tiltakozó mozgalmat is tartottak azért, hogy a régi szokás megszüntetését követeljék.

Ezen a nyáron a Human Rights Watch is írt egy tanulmányt a felügyeleti rendszerről. A tanulmánynak köszönhetően megszületett az #IAmMyOwnGuardian hashtag, ami nagy népszerűségnek örvend a nők körében életkortól és társadalmi helyzettől függetlenül.

A petíciót már közel 15 000 ember írta alá.

A szaúd-arábiai kormány egyébként már kétszer is ígéretet tett arra, hogy megszünteti a felügyeleti rendszert, egyszer 2009-ben egyszer pedig 2013-ban. Lehet most tényleg megoldás fog születni az ügyben. Az év elején a kormány nyilvánosságra hozta a Vision 2030 gazdasági tervét, ami arról szól, hogy az ország hogyan tudná az olajtól való függetlenségét csökkenteni és ebben pedig nagy szerepet szánnak a nőknek. A jövőben növelni szeretnék a nők munkaerőpiacion történő szerepvállalását, hogy ezzel is csökkenthessék az olajtól való függésüket.

(The Guardian)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

Levélben köszönte meg Orbán Viktor a Magyarország melletti kiállást

kétharmad

A magyar kormányfő azon képviselőknek küldött levelet, akik leszavazták a Soros-Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben.

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

Olaszország is szigorítja a menekültügyi rendszerét

amerika, london, párizs

Az érkezők azonosítási idejének meghosszabbítását, a humanitárius menedékjog kérelmezésének szigorítását, valamint a bűncselekményt elkövető emberek kiutasítását is tartalmazza az olasz kormány új biztonsági és migrációs törvényerejű rendelete, amelyet Giuseppe Conte miniszterelnök és Matteo Salvini belügyminiszter mutatott be hétfőn Rómában.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen.

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

It­ta­san oko­zott bal­ese­tet egy ukrán dip­lo­mata Bu­da­pes­ten

kinyílott a pitypang

Az il­lető bár dip­lo­mata-ko­csi­val köz­le­ke­dett, de nem tudta vagy nem akarta iga­zolni, hogy dip­lo­mata. Szon­dát fújni sem volt haj­landó. A rend­őr­ség a za­var­tan vi­sel­kedő férfit be­vitte a János kór­házba.

Soros alapítványa bíróságon veszi célba a bevándorlás megállításáért felelős törvényt

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult a "Stop Soros" törvénycsomag miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundations) - jelentette be honlapján hétfőn a szervezet.

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

A britek tudják, hogy öngyilkosság kiengedni a terroristákat, mégis erre készülnek

amerika, london, párizs

A túlterhelt titkosszolgálat nem tudja majd nyomon követni azokat az iszlamistákat, akiket a közeljövőben tervez szabadon engedni a szigetország.

Bezáratnák az ukrán nacionalisták a beregszászi magyar külképviseletet

Mintegy másfél tucat ukrán nacionalista tüntetett hétfő délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését, mert szerintük a képviselet "az ukránellenes politika eszközévé vált".

Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére