Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
bulvár
 
 
 
 

A nézők kiakadtak, mivel a híresen objektív BBC nem közvetítette a manchesteri terrortámadás emlékkoncertjét

2017. szeptember 10. 13:58

Óriási a felháborodás a britek körében, ugyanis a közszolgálati adó nem adta a manchesteri terrortámadás utáni első emlékkoncertet, helyette egy komolyzenei fesztiválról sugároztak.

A májusi, 22 halálos áldozattal járó terrortámadás óta először nyitott ki a Manchester Arena, ahol egy adománykoncertet rendeztek meg. A We Are Manchester nevű előadást azzal a céllal tartották, hogy a befolyt bevételből a túlélők gyógyulását támogassák.

Salman Abedi a támadás előtt pár nappal.

Fotó: AFP

Bár a szervezők egy nagyszabású show-t szerveztek neves fellépőkkel, a brit közszolgálati adó, a BBC úgy döntött, hogy nem sugározza a koncertet. Dühös bejegyzések százai lepték el a csatorna közösségi oldalait, tízezrek nézték volna élőben az emlékkoncertet, amelyre amúgy 14 000 ember vett jegyet.

Egy vicc, hogy a koncertet nem adja a BBC"

– írta egyikük. 

Egy másikuk amiatt háborodott, hogy az emlékkoncert helyett a Proms nevű komolyzenei fesztiválról közvetítettek, amit az utóbbi időkben alig néznek már. 

A manchesteri koncertet Andy Burnham polgármester nyitotta meg azzal, hogy felolvasta a 22 halálos áldozat nevét. Az iszlamista terrortámadás következtében elhunytak rokonai is a lelátókon voltak, akiket a közönség hatalmas ovációval köszöntött. 

A robbantás egyik sérültje.

Május 22-én Ariana Grande koncertje alatt a líbiai Salman Abedi a testére felszerelt robbanószerkezettel a csarnokban felrobbantotta magát. A detonáció következtében a halálos áldozatok mellett több százan sérültek meg. 

Az épületben keletkezett károkat helyreállították. A terrortámadás óta több biztonsági intézkedést is bevezettek a koncertteremben. Azon kívül, hogy bekamerázták az egész arénát, a koncertekre a továbbiakban tilos bevinni hátizsákokat. 

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nemsokára kezdetét veheti a lézerforradalom Szegeden

Megérkeztek az első lézerberendezések a szegedi ELI-ALPS kutatóközpontba, az eszközök összeszerelése és beállítása után néhány hónap múlva a helyszínen is elkezdődnek a kísérletek - közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

Nem jött be az egyetemi migránssimogatás

amerika, london, párizs

Ahogy arról kedden beszámoltunk, pár túlbuzgó migránssimogató diák úgy gondolta, hogy illegális bevándorlókat telepít az egyetem campusára. Az "akció" olyannyira sikeres volt, hogy a tanárok egy napig kénytelenek voltak beszüntetni az oktatást az intézményben.

Migránsokat fogtak a Dunán

Migránsokat fogtak a Dunán

amerika, london, párizs

A bolgár embercsempész épp motorcsónakkal próbálta átszállítani a Dunán a migránsokat, de a román határrendészek észrevették őket.

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

Hollandia: nem vagyunk felelősek a srebrenicai mészárlásért

amerika, london, párizs

A holland kormány fellebbez a legfelsőbb bíróságon, hogy helyezzék hatályon kívül azt a korábbi ítéletet, miszerint Hága is felelős a srebrenicai mészárlásért.

A pillanat, amikor Asszad és Putyin haragja egyszerre csapott le a terroristákra

Moszkvai jelentések szerint az orosz és a szíriai légierő közös akciójában 850 dzsihadistát sikerült likvidálni a polgárháború sújtotta közel-keleti országban.

Atomra atom a helyes válasz?

Atomra atom a helyes válasz?

amerika, london, párizs

Mintegy ötven ország kezdte meg szerdán az ENSZ-ben az atomfegyverek betiltásáról szóló egyezmény aláírását, amely azonban csak jelképes jelentőségű, mert a nukleáris nagyhatalmak nem vesznek részt benne. Nehéz kérdés továbbá ez ügyben, hogy mi lesz az immáron elképesztően veszélyessé váló Észak-Korea ügyével.

Alinda színháza

Alinda színháza

piszkostizenkettő

Simicska az első sorban bravózik.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Szijjártó: a magyar külpolitika kiáll a magyar érdekekért és a határon túli magyarokért; Egy zöldpárti politikus szerint unalmas lenne Németország az iszlám nélkül; Egyre elviselhetetlenebb a migránsáradat, ezért nagyobb kerítést építenek a spanyolok. Az este legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére