Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
bulvár
 
 
 
 

A nézők kiakadtak, mivel a híresen objektív BBC nem közvetítette a manchesteri terrortámadás emlékkoncertjét

2017. szeptember 10. 13:58

Óriási a felháborodás a britek körében, ugyanis a közszolgálati adó nem adta a manchesteri terrortámadás utáni első emlékkoncertet, helyette egy komolyzenei fesztiválról sugároztak.

A májusi, 22 halálos áldozattal járó terrortámadás óta először nyitott ki a Manchester Arena, ahol egy adománykoncertet rendeztek meg. A We Are Manchester nevű előadást azzal a céllal tartották, hogy a befolyt bevételből a túlélők gyógyulását támogassák.

Salman Abedi a támadás előtt pár nappal.

Fotó: AFP

Bár a szervezők egy nagyszabású show-t szerveztek neves fellépőkkel, a brit közszolgálati adó, a BBC úgy döntött, hogy nem sugározza a koncertet. Dühös bejegyzések százai lepték el a csatorna közösségi oldalait, tízezrek nézték volna élőben az emlékkoncertet, amelyre amúgy 14 000 ember vett jegyet.

Egy vicc, hogy a koncertet nem adja a BBC"

– írta egyikük. 

Egy másikuk amiatt háborodott, hogy az emlékkoncert helyett a Proms nevű komolyzenei fesztiválról közvetítettek, amit az utóbbi időkben alig néznek már. 

A manchesteri koncertet Andy Burnham polgármester nyitotta meg azzal, hogy felolvasta a 22 halálos áldozat nevét. Az iszlamista terrortámadás következtében elhunytak rokonai is a lelátókon voltak, akiket a közönség hatalmas ovációval köszöntött. 

A robbantás egyik sérültje.

Május 22-én Ariana Grande koncertje alatt a líbiai Salman Abedi a testére felszerelt robbanószerkezettel a csarnokban felrobbantotta magát. A detonáció következtében a halálos áldozatok mellett több százan sérültek meg. 

Az épületben keletkezett károkat helyreállították. A terrortámadás óta több biztonsági intézkedést is bevezettek a koncertteremben. Azon kívül, hogy bekamerázták az egész arénát, a koncertekre a továbbiakban tilos bevinni hátizsákokat. 

OLVASTAD MÁR?

bulvár
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kisfilm arról, hogy miként árulta el a Jobbik és a baloldal Magyarországot

Simicska Lajos pénze annyira megtetszett Havas Henriknek, Heller Ágnesnek, Magyar Györgynek és a balliberális értelmiség viperafészkeként elkönyvelt Spinoza Ház tagságának, hogy beálltak a sorba és elkezdték tolni a Jobbik szekerét.

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

Az amerikai hadsereg nehezen szabadul az elavult Humvee terepjáróktól

amerika, london, párizs

A Humveek a technikai fejlődés miatt napról napra egyre sebezhetőbbek. Ezért az amerikaiaknak egyre sürgetőbb lenne a több tízezer Humveet egy korszerűbb, új járműre lecserélni. Az amerikai katonai szaksajtó szerint a teljes cserére azonban nincs esély, még a világ legnagyobb és legtöbb pénzből működő hadseregében sem - részben pénzügyi, részben pedig logisztikai okok miatt. A tengerészgyalogsághoz a Humveek helyére 2019-től érkeznek majd új járművek.

Már megvan a Soros-birodalom örököse

Már megvan a Soros-birodalom örököse

közeleg a tél

A világ 29. leggazdagabb emberének számító Soros György már készül az utódlásra, fokozatosan adja át hálózatának működtetését fiának, Alexander Sorosnak. Miután Alexander 2012-ben megtartotta "bemutatkozó partiját" New Yorkban, azonnal belevetette magát apja birodalmának működtetésébe, az elmúlt években már a világ számos befolyásos vezetőjével négyszemközt tárgyalt, és egyedül intézte az Open Society Foundations ügyeit.

Megduplázták a barátnőjét lemészároló sportoló büntetését

Tizenhárom év és öt hónapra, vagyis több mint duplájára növelte a szándékos emberölésért elítélt Oscar Pistorius paralimpiai bajnok futó büntetését a dél-afrikai legfelsőbb fellebbviteli bíróság.

Trump, a konzervatív nacionalista

Trump, a konzervatív nacionalista

amerika, london, párizs

F. H. Buckley amerikai jogászprofesszor arra figyelmeztet, hogy az amerikai történelem fényében Trump populistaként való leírása nemcsak téves, hanem rossz szándékú is, az amerikai elnök ugyanis Benjamin Disraelihez és más - jóléti szociális politikát folytató, minden társadalmi rétegre figyelő - angolszász politikusokhoz hasonlóan konzervatív nacionalista.

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

Az SPD már tárgyalna a nagykoalícióról

amerika, london, párizs

Továbbra sem dőlt el, mi lesz Németországban, de könnyen lehet, hogy semmi újdonságra nem számíthatunk.

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

Szél Bernadett rendesen elhajtotta a lejmoló Vona Gábort

közeleg a tél

"Én nem szeretnék vele koalícióba kerülni" - utalt az egyre hiteltelenebb Vona Gábor vezette Jobbikra tegnap este Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje a Simicska TV esti műsorában.

Fodor Csaba: antiszolidaritás, hogy mindenkit be kell fogadni

A Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint antiszolidarizmus az, hogy minden menedékkérőt be kell fogadni, szolidárisnak a jogrenddel kell lenni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére