Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek rengeteg pénzt vennének el az egyik legnagyobb iszlamista szervezettől

2017. október 5. 21:28

BERLIN, 21:28

Kezd megjönni a németek esze. Azt tervezik, hogy a DITIB-től, a török-iszlám szervezettől megvonják a források egy jelentős részét.

A DITIB Németország legnagyobb iszlamista szervezete. Körülbelül 800 ezer fős tagsággal rendelkeznek és 900 mecsetet üzemeltetnek. A szervezet 2017-ben 1,47 millió eurót kapott Berlintől, 2016-ban pedig 3,27 millió euró járt nekik. A német kormány viszont azt tervezi, hogy 2018-ban csak valamivel több mint 297 ezer eurót ad majd a DITIB-nek. Ez azt jelenti, hogy a német államtól kapott bevételi forrásaik 80 százalékától elesnének – írja a DW.

A DITIB-et már többször vádolták azzal, hogy túl szoros kapcsolatot ápol a török kormánnyal, habár függetlennek vallják magukat. Mindennek ellenére a szervezet imámjai állítólag a saját közösségeikben kémkedtek, mivel arra voltak kíváncsiak, hogy van -e olyan illető közöttük, aki Fetullah Gülen híve. A török kormány szerint Gülen áll a tavaly nyári puccs mögött.

Fotó: AFP

A szervezet imámjait Ankarában képzik ki és a török kormány köztisztviselőiként tartják őket számon.

Volker Beck, a Zöldek vallási ügyekért felelős szóvivője a Kölner Stadt-Anzeiger újságnak azt nyilatkozta, hogy a német kormány jobban tenné, ha felülvizsgálná, melyik szervezetekkel működik együtt. Azaz újra kellene gondolni a német állam és a DITIB, a Muszlimok Központi Tanácsa és a Mili Görüs szervezet között kialakult kapcsolatot. Beck szerint erre azért van szükség, mert rengeteg pénz tűnik el és sok a fals beruházás, projekt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Az Iszlám Állam is beszállt a Jeruzsálemről szóló vitába

Az Iszlám Állam terrortámadásokkal fenyegette meg az Egyesült Államokat csütörtökön amiatt, hogy Donald Trump amerikai elnök kormánya elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

Juncker is fejet hajtott a V4-ek előtt

amerika, london, párizs

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön, a visegrádi országok vezetőivel közösen tartott brüsszeli megbeszélést követően kijelentette: az uniós határvédelem erősítését szolgáló, jelentős összegű felajánlás bizonyíték arra, hogy a visegrádi négyek szolidaritást mutatnak, és kiállnak Olaszország és más országok mellett.

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

EP-képviselő: a migránsokat még a kérelmük elbírálása előtt szétosztanák

amerika, london, párizs

A dublini rendszer reformjáról szóló európai parlamenti (EP) javaslat szerint az Európai Unióba (EU) érkező illegális bevándorlókat még azelőtt szétosztanák a tagállamok között, hogy a menekültkérelmüket elbírálnák - mondta el Jean Lambert brit zöldpárti EP-képviselő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére

Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

A csehek 80 százaléka nem kér a brüsszeli kvótákból

amerika, london, párizs

A cseh állampolgárok négyötöde, 80 százaléka ellenzi, hogy Csehország elfogadja a Brüsszel által megállapított migrációs kvótákat - derült ki abból az országos felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozták nyilvánosságra Prágában.

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

A svéd kormányfő csak most jött rá, az antiszemitizmus is a migráció velejárója

amerika, london, párizs

Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek néhány év Svédországot megcélzó, masszív migrációs hullámokra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön, a Közel-Keletről nemcsak bevándorlók érkeznek, hanem velük együtt az antiszemitizmus is.

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

Brüsszel nem tolhat ki a magyar gazdákkal

közeleg a tél

Az Európai Unió Bírósága csütörtöki döntésében részben megsemmisítette azt az EB-határozatot, amely a magyar gazdák támogatását több millió euróval kurtította volna meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére