Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek rengeteg pénzt vennének el az egyik legnagyobb iszlamista szervezettől

2017. október 5. 21:28

BERLIN, 21:28

Kezd megjönni a németek esze. Azt tervezik, hogy a DITIB-től, a török-iszlám szervezettől megvonják a források egy jelentős részét.

A DITIB Németország legnagyobb iszlamista szervezete. Körülbelül 800 ezer fős tagsággal rendelkeznek és 900 mecsetet üzemeltetnek. A szervezet 2017-ben 1,47 millió eurót kapott Berlintől, 2016-ban pedig 3,27 millió euró járt nekik. A német kormány viszont azt tervezi, hogy 2018-ban csak valamivel több mint 297 ezer eurót ad majd a DITIB-nek. Ez azt jelenti, hogy a német államtól kapott bevételi forrásaik 80 százalékától elesnének – írja a DW.

A DITIB-et már többször vádolták azzal, hogy túl szoros kapcsolatot ápol a török kormánnyal, habár függetlennek vallják magukat. Mindennek ellenére a szervezet imámjai állítólag a saját közösségeikben kémkedtek, mivel arra voltak kíváncsiak, hogy van -e olyan illető közöttük, aki Fetullah Gülen híve. A török kormány szerint Gülen áll a tavaly nyári puccs mögött.

Fotó: AFP

A szervezet imámjait Ankarában képzik ki és a török kormány köztisztviselőiként tartják őket számon.

Volker Beck, a Zöldek vallási ügyekért felelős szóvivője a Kölner Stadt-Anzeiger újságnak azt nyilatkozta, hogy a német kormány jobban tenné, ha felülvizsgálná, melyik szervezetekkel működik együtt. Azaz újra kellene gondolni a német állam és a DITIB, a Muszlimok Központi Tanácsa és a Mili Görüs szervezet között kialakult kapcsolatot. Beck szerint erre azért van szükség, mert rengeteg pénz tűnik el és sok a fals beruházás, projekt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szájer: sorsdöntő választásra készülünk

Szájer: sorsdöntő választásra készülünk

spring is coming

Összeköt bennünket, hogy magyarok vagyunk, hogy ehhez a földhöz kötődünk, ezt a hazát szeretjük, és azt szeretnénk, ha ez a haza ilyen is maradna, ezért április 8-án sorsdöntő választásra készülünk - jelentette ki Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap a Bács-Kiskun megyei Solton.

"Olaszországban a migránsok elhelyezését szolgáló pénz egy része a maffiához kerül"

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint folyamatosan változik a migráció megítélése az európai országokban.

Nyugi, nem lesz atomháború

Nyugi, nem lesz atomháború

amerika, london, párizs

Kim Dzsongun megígérte, nincs tehát miért aggódni.

Ilyen, ha a szegedi metál és az MMA összefog

Szeged legmeghatározóbb modern metál zenekara, a Handout rendhagyó projektbe vágott bele. Legújabb klipjükben a Magyarországon egyre kedveltebb ketrecharcot népszerűsítik. Az új projektről Tari Balázst, a zenekar frontemberét kérdeztem.

Putyin nyert, negyedszer is elnök lehet

Putyin nyert, negyedszer is elnök lehet

amerika, london, párizs

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő nyerte meg a vasárnapi orosz elnökválasztást a moszkvai Központi Választási Bizottság előzetes adatai szerint, megszerezve 4. elnöki mandátumát.

Szijjártó: hivatalosan is kérni fogja a kormány a németeknél lobbizó Soros-szervezettel kapcsolatos hangfelvételt

Szijjártó: hivatalosan is kérni fogja a kormány a németeknél lobbizó Soros-szervezettel kapcsolatos hangfelvételt

spring is coming

A magyar kormány hétfőn, a tel-avivi nagykövetségen keresztül hivatalosan fogja kérni a The Jerusalem Post főszerkesztőjétől azt a hangfelvételt, amely bizonyítja, hogy a Soros-hálózat berlini szervezete azért lobbizik, hogy a német kormány magyarországi német cégeken keresztül gyakoroljon nyomást Magyarországra - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Dunakeszin.

Németországba továbbra is özönlenek a migránsok

Németországba továbbra is özönlenek a migránsok

amerika, london, párizs

A migránsáradatnak továbbra sincs vége, csak a kerítésnek hála mi nem észleljük annyira. Németországban viszont nem ilyen jó a helyzet.

"Ma Orbán Viktort tekintik a szellemi vezetőnek Európában"

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Sepsiszentgyörgyön beszélt erről, amikor Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából millenniumi zászlót adott át a Gyöngyvirág utcai református templom gyülekezetének. A Gyöngyvirág utcai egyike annak az öt erdélyi református templomnak, amelyet a közelmúltban avattak fel, és amely felépítéséhez a magyar állam is támogatást nyújtott.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére