Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek papolnak, miközben ők tartják be a legkevésbé a szabályokat

2018. február 8. 17:28

BERLIN, 17:28

Miközben az Angela Merkel vezette német kormány folyamatosan osztja az észt a közép-kelet-európai tagállamoknak az uniós értékekről, Németország tartja be legkevésbé a szabályokat.

A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy Németország ellen indult a legtöbb kötelezettségszegési eljárás az EU-ban, összesen 74 eljárás folyik az uniós irányelvek és jogszabályok nem megfelelő átvétele miatt – írja az Express. (Ha ehhez hozzávesszük a jogszabályok késedelmes átültetése miatt indult eljárásokat, akkor a teljes szám 91).

Fotó: AFP
Kötelezettségszegési eljárás: az uniós szerződések értelmében az Európai Bizottság jogi lépéseket tehet – kötelezettségszegési eljárást indíthat – azok ellen az EU-tagországok ellen, amelyek nem hajtják végre az uniós jogot. A Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé utalhatja a vélelmezett jogsértés ügyét, amely egyes esetekben az általa hozott elmarasztaló ítéletben pénzbüntetést szabhat ki.

Az ügyben a Handelsblatt című német lapnak nyilatkozó Markus Tressel, a Zöldek képviselője azt mondta:

Már nem mi vagyunk az éltanulók – az osztály utolsói lettünk. A német kormánynak főként a közlekedés és a környezetvédelem területén okoz problémát a hazai jogszabályok összeegyeztetése az uniós joggal és irányelvekkel"

– mondta Tressel.

A német Közlekedésügyi Minisztérium döntései miatt 20 kötelezettségszegési eljárás folyik, ők az elsők a listán, a második helyen a környezetvédelmi tárca, a harmadik helyen pedig a pénzügyi tárca áll.

A németeknek megéri a közösen hozott szabályok áthágása, hiszen ezek miatt is szárnyal a gazdaság, és az utóbbi években soha nem látott többlet mutatkozik az exportban.

A folyamatban levő eljárások végén, mint azt a fentebbi, keretes írásunkban feltüntettük, az Európai Unió Bírósága hozza meg a végső döntést, hogy a németeknek kell-e, és ha igen, akkor mennyit kell fizetnie.

Mindez elsősorban azért érdekes, mert ha a szabályok betartásáról, szolidaritásról és korrektségről van szó, akkor Németország igyekszik magát a többiek fölé helyezni. Merkel kancellár és a szocdemek vezetője, a leendő német külügyminiszter, Martin Schulz is szereti hangoztatni Németország erkölcsi fölényét. Eközben jól látható, hogy a vezető német politikusok bort isznak, és közben vizet prédikálnak.

Fotó: AFP

Wolfgang Schauble volt német pénzügyminiszter 2010 után többször is felszólította a görögöket, hogy pénzügyi politikájukat hozzák összhangba az EU-s iránymutatásokkal. A németek azonban maguk sem tartottak be számos előírást, inkább vállalták a kötelezettségszegési eljárásokat – mivel ez megérte nekik.

Barbara Hendricks német környezetvédelmi miniszter többször is összetűzésbe került a belga kormánnyal, követelve, hogy erősítsék meg atomerőműveik biztonságát. Eközben a német minisztérium ellen számos kötelezettségszegési eljárás indult, mivel nem tartott és tartatott be számos uniós előírást.

A kötelezettségszegési eljárásokat összesítő lista tetején Németország és Spanyolország helyezkedik el. Mögöttük Belgium, Portugália, Görögország és Franciaország áll, Magyarország a középmezőnyben található.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére