Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek papolnak, miközben ők tartják be a legkevésbé a szabályokat

2018. február 8. 17:28

BERLIN, 17:28

Miközben az Angela Merkel vezette német kormány folyamatosan osztja az észt a közép-kelet-európai tagállamoknak az uniós értékekről, Németország tartja be legkevésbé a szabályokat.

A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy Németország ellen indult a legtöbb kötelezettségszegési eljárás az EU-ban, összesen 74 eljárás folyik az uniós irányelvek és jogszabályok nem megfelelő átvétele miatt – írja az Express. (Ha ehhez hozzávesszük a jogszabályok késedelmes átültetése miatt indult eljárásokat, akkor a teljes szám 91).

Fotó: AFP
Kötelezettségszegési eljárás: az uniós szerződések értelmében az Európai Bizottság jogi lépéseket tehet – kötelezettségszegési eljárást indíthat – azok ellen az EU-tagországok ellen, amelyek nem hajtják végre az uniós jogot. A Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé utalhatja a vélelmezett jogsértés ügyét, amely egyes esetekben az általa hozott elmarasztaló ítéletben pénzbüntetést szabhat ki.

Az ügyben a Handelsblatt című német lapnak nyilatkozó Markus Tressel, a Zöldek képviselője azt mondta:

Már nem mi vagyunk az éltanulók – az osztály utolsói lettünk. A német kormánynak főként a közlekedés és a környezetvédelem területén okoz problémát a hazai jogszabályok összeegyeztetése az uniós joggal és irányelvekkel"

– mondta Tressel.

A német Közlekedésügyi Minisztérium döntései miatt 20 kötelezettségszegési eljárás folyik, ők az elsők a listán, a második helyen a környezetvédelmi tárca, a harmadik helyen pedig a pénzügyi tárca áll.

A németeknek megéri a közösen hozott szabályok áthágása, hiszen ezek miatt is szárnyal a gazdaság, és az utóbbi években soha nem látott többlet mutatkozik az exportban.

A folyamatban levő eljárások végén, mint azt a fentebbi, keretes írásunkban feltüntettük, az Európai Unió Bírósága hozza meg a végső döntést, hogy a németeknek kell-e, és ha igen, akkor mennyit kell fizetnie.

Mindez elsősorban azért érdekes, mert ha a szabályok betartásáról, szolidaritásról és korrektségről van szó, akkor Németország igyekszik magát a többiek fölé helyezni. Merkel kancellár és a szocdemek vezetője, a leendő német külügyminiszter, Martin Schulz is szereti hangoztatni Németország erkölcsi fölényét. Eközben jól látható, hogy a vezető német politikusok bort isznak, és közben vizet prédikálnak.

Fotó: AFP

Wolfgang Schauble volt német pénzügyminiszter 2010 után többször is felszólította a görögöket, hogy pénzügyi politikájukat hozzák összhangba az EU-s iránymutatásokkal. A németek azonban maguk sem tartottak be számos előírást, inkább vállalták a kötelezettségszegési eljárásokat – mivel ez megérte nekik.

Barbara Hendricks német környezetvédelmi miniszter többször is összetűzésbe került a belga kormánnyal, követelve, hogy erősítsék meg atomerőműveik biztonságát. Eközben a német minisztérium ellen számos kötelezettségszegési eljárás indult, mivel nem tartott és tartatott be számos uniós előírást.

A kötelezettségszegési eljárásokat összesítő lista tetején Németország és Spanyolország helyezkedik el. Mögöttük Belgium, Portugália, Görögország és Franciaország áll, Magyarország a középmezőnyben található.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

Német rendőri vezető: a bevándorlók körében jellemző a súlyos bűncselekmények magas aránya

amerika, london, párizs

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

Kényszerzubbonyt az ellenzéknek?

pszicho

Az áprilisi veszteséget meggyászolták, most a téveszméik kerítik csapdába őket.

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

Feministák miatt írták át a francia nyelvtant

kinyílott a pitypang

Átírta a nyelvtant a francia tudományos akadémia. A csak hímnemű foglalkozásneveknek kitaláltak egy nőnemű változatot is a nyelvészek, hogy ne legyen gond a genderkompatibilitással.

A németek döntő többsége aggódik a bevándorlás miatt

A németek több mint 70 százaléka aggódik a bevándorlás miatt egy friss felmérés szerint.

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

Jézus halálán viccelődött Ausztriában egy zöldpárti képviselő

amerika, london, párizs

Nyugati szomszédunknál azon megy a vita, hogy nagypéntek csak részben legyen munkanap. A Zöldek egyik képviselője botrányos megjegyzéssel hívta fel magára a figyelmet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére