Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek papolnak, miközben ők tartják be a legkevésbé a szabályokat

2018. február 8. 17:28

BERLIN, 17:28

Miközben az Angela Merkel vezette német kormány folyamatosan osztja az észt a közép-kelet-európai tagállamoknak az uniós értékekről, Németország tartja be legkevésbé a szabályokat.

A nyilvánosan elérhető adatokból kiderül, hogy Németország ellen indult a legtöbb kötelezettségszegési eljárás az EU-ban, összesen 74 eljárás folyik az uniós irányelvek és jogszabályok nem megfelelő átvétele miatt – írja az Express. (Ha ehhez hozzávesszük a jogszabályok késedelmes átültetése miatt indult eljárásokat, akkor a teljes szám 91).

Fotó: AFP
Kötelezettségszegési eljárás: az uniós szerződések értelmében az Európai Bizottság jogi lépéseket tehet – kötelezettségszegési eljárást indíthat – azok ellen az EU-tagországok ellen, amelyek nem hajtják végre az uniós jogot. A Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé utalhatja a vélelmezett jogsértés ügyét, amely egyes esetekben az általa hozott elmarasztaló ítéletben pénzbüntetést szabhat ki.

Az ügyben a Handelsblatt című német lapnak nyilatkozó Markus Tressel, a Zöldek képviselője azt mondta:

Már nem mi vagyunk az éltanulók – az osztály utolsói lettünk. A német kormánynak főként a közlekedés és a környezetvédelem területén okoz problémát a hazai jogszabályok összeegyeztetése az uniós joggal és irányelvekkel"

– mondta Tressel.

A német Közlekedésügyi Minisztérium döntései miatt 20 kötelezettségszegési eljárás folyik, ők az elsők a listán, a második helyen a környezetvédelmi tárca, a harmadik helyen pedig a pénzügyi tárca áll.

A németeknek megéri a közösen hozott szabályok áthágása, hiszen ezek miatt is szárnyal a gazdaság, és az utóbbi években soha nem látott többlet mutatkozik az exportban.

A folyamatban levő eljárások végén, mint azt a fentebbi, keretes írásunkban feltüntettük, az Európai Unió Bírósága hozza meg a végső döntést, hogy a németeknek kell-e, és ha igen, akkor mennyit kell fizetnie.

Mindez elsősorban azért érdekes, mert ha a szabályok betartásáról, szolidaritásról és korrektségről van szó, akkor Németország igyekszik magát a többiek fölé helyezni. Merkel kancellár és a szocdemek vezetője, a leendő német külügyminiszter, Martin Schulz is szereti hangoztatni Németország erkölcsi fölényét. Eközben jól látható, hogy a vezető német politikusok bort isznak, és közben vizet prédikálnak.

Fotó: AFP

Wolfgang Schauble volt német pénzügyminiszter 2010 után többször is felszólította a görögöket, hogy pénzügyi politikájukat hozzák összhangba az EU-s iránymutatásokkal. A németek azonban maguk sem tartottak be számos előírást, inkább vállalták a kötelezettségszegési eljárásokat – mivel ez megérte nekik.

Barbara Hendricks német környezetvédelmi miniszter többször is összetűzésbe került a belga kormánnyal, követelve, hogy erősítsék meg atomerőműveik biztonságát. Eközben a német minisztérium ellen számos kötelezettségszegési eljárás indult, mivel nem tartott és tartatott be számos uniós előírást.

A kötelezettségszegési eljárásokat összesítő lista tetején Németország és Spanyolország helyezkedik el. Mögöttük Belgium, Portugália, Görögország és Franciaország áll, Magyarország a középmezőnyben található.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, meg a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük majd magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére