Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

2018. június 20. 11:10

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Ahogy arról már mi is írtunk, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi ülésén meghozott döntés szerint két hét időt biztosítanak Angela Merkel kancellárnak a bevándorlók egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére.

Fotó: AFP

A vita ott húzódik a CSU és testvérpártja, a CDU között, hogy míg Merkel szerint előbb egyeztetni kell az európai partnerekkel, és megállapodást kell kötni velük a német határon visszafordított menedékkérők átvételéről, addig a CSU legnagyobb része egyoldalúan vezetné be a szigorításokat.

Merkel abban reménykedik, hogy ezeket a megállapodásokat június 28-án, az EU-csúcson sikerül majd megkötni, Seehofer azonban azt tervezi, hogy júliustól valamennyi szigorítást bevezeti – még akkor is, ha a kancellár által javasolt forgatókönyv nem jön össze.

Márpedig a németek szerint is erősen kérdéses, hogy sikerül-e Merkel elképzelése. A Die Weltben megjelent közvélemény-kutatás szerint a németek egyértelmű többsége szkeptikus a kancellárjával szemben. A válaszadók háromnegyede (74,7 százaléka) úgy véli, Merkel képtelen lesz kielégítő megoldást találni a problémára. Mindössze 18,1 százalék nyilatkozta azt, hogy hisz a tárgyalások sikerességében.

Nógrádi György: Merkel népszerűsége olyan nagyot zuhant, hogy bármi megtörténhet Németországban

Nem növelik Angela Merkel esélyeit a CDU-CSU kormánykoalíció megmentésére, hogy a migránsok okozta válsághelyzet ügyében most két hét al...

Ráadásul úgy tűnik, hogy pártokon átívelő a kancellár törekvésével kapcsolatos pesszimizmus. A legmagasabb szám az AfD-szimpatizánsoknál mutatható ki, 93,5 százalékuk szerint sikertelenek lesznek a tárgyalások. A Zöldeknél ez a szám 63,1 százalék, a CDU/CSU pártszövetségnél 61,3 százalék, de még a szociáldemokratáknál is 59,7 százalék.

A kutatást a Civey szociológiai kutatóintézet június 18-19. között 5038 ember bevonásával végezte el.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

Most akkor hány nem létezik valójában?

Most akkor hány nem létezik valójában?

kétharmad

Liberális körökben az egyik legfelkapottabb téma manapság a gender, vagyis a társadalmi nemek elmélete. A genderhívők nem a biológiai nemekben, vagyis a férfiban és nőben gondolkodnak, hanem tucatnyi társadalmi nemben. A genderszabadságnak az is része lehet, hogy valaki reggel még férfinak érzi magát, de estére már nőként viselkedik. Ezt a "tudományt" a jövőben a magyar kormány nem kívánja államilag finanszírozni a magyar egyetemeken. Mondanom sem kell, a libsi hiszti egyből beindult.

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

Olyan tüntetés várta Merkelt Chemnitzben, amelyre senki sem számított

amerika, london, párizs

Angela Merkel német kancellár Chemnitzbe látogatott. A kelet-németországi város arról vált híressé az elmúlt hónapokban, hogy egy gyilkos migráns miatt nagy tüntetések folytak a városban. Az elmúlt hónapokban egyre csökkent a feszültség, ám Merkel megérkezése kiverte a biztosítékot és a tüntetők újra ellepték az utcákat.

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

The UN migration pact is a crackdown on national sovereignty and here is the reason why

amerika, london, párizs

The "Global Compact for Safe, Orderdly and Regular Migration" is about to be signed in December. However, the tendency we see is that more and more countries are backing out of the agreement. Let us examine the reasons behind this phenomenon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére