Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek elégedetlenek az ország vezetésével

2018. július 6. 12:20

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 80 százaléka valamennyire, vagy teljesen elégedetlen a kormányzó koalícióval. Ez június óta 15 százalékos emelkedést jelent.

A válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy meg van elégedve az országvezetők munkájával, azaz öt németből csak egy elégedett Merkel vezetésével.

A CSU/CDU közötti konfliktusnak köszönhetően a kancellár népszerűsége 50 százalékról 48-ra csökkent.

A megkérdezettek kétharmada szerint Merkel kezdi elveszíteni a kontrollt a CDU és a CSU felett.

A németek 55 százaléka pozitívan gondolkodik arról, hogy végre valaki fel mert szólalni Angela Merkel migránspolitikája ellen. A válaszadók többsége, 60 százalékuk egyetért a tranzitzónákkal, valamint csak 34 százalékuk ellenzi azt.

Úgy látszik, hogy kicsit túl lett tolva a migránstéma Németországban, más fontos kérdésekkel nem nagyon foglalkoznak. Ezt jelzi az is, hogy a megkérdezettek több mint fele, 56 százalékuk látja úgy, hogy túl sok szó esik a kormányzat migránspolitikájáról.

Ha most lennének választások, Merkel nem lenne kancellár

Ha most vasárnap lennének a választások, a CDU/CSU 30 százalékot kapna, az SPD 18-at. Ez azt jelenti, hogy a pártok hiába kötnének egymással koalíciót, nem lenne meg a többségük és nem tudnának kormányt alakítani. Az AfD 16 százalékon áll, a Zöldek 14-en, a Baloldal 9, a liberálisok 8 százalékon.

Koalíciós kálvária

A tavaly szeptemberi német parlamenti választáson a CDU története egyik legrosszabb eredményét érte el. Testvérpártjával, a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt a szavazatok 33 százalékát tudták megszerezni. A szociáldemokraták 20, a liberálisok 11, a Zöldek pedig 9 százalékot kaptak.

Először úgy volt, hogy az SPD ellenzékbe vonul, Merkelék pedig megpróbálnak megegyezni a liberálisokkal és a Zöldekkel, így egy Jamaica-koalíció jött volna létre. A koalíció a nevét onnan kapta, hogy a német pártok és a szigetország lobogójának színei (zöld-sárga-fekete) megegyeznek. A koalíciós tárgyalások azonban kudarcba fulladtak. Jobb híján az SPD-vel kezdtek tárgyalni. Már az is szóba jött, hogy új választásokat írnak ki, de végül hosszabb huzavona után Merkelnek sikerült megegyeznie a szociáldemokratákkal. A német kormány a szeptemberi választások után 7 hónappal, márciusban alakult meg. Angela Merkel negyedszerre is Németország kancellárja lett.

Fotó: AFP

A migrációs politika egyre inkább előtérbe került és vele párhuzamosan a konfliktusok is kiéleződtek. Mindez odáig fajult, hogy Seehofer, a CSU vezetője belengette a lemondását, ha Merkellel nem sikerül megegyeznie a migrációs politikát illetően. A vita arról szólt, hogyan lehet megtagadni a belépést a német határ állandó ellenőrzés alatt álló részein az EU-ban máshol már regisztrált migránsoktól. Seehofer úgy látta, hogy vissza kell fordítani azokat, akiket már máshol regisztráltak. Merkel viszont úgy gondolta, nem lehet bevezetni egyoldalúan a szigorításokat, először meg kell egyezni az érintett országokkal a menedékkérők visszafogadásáról. Merkel szavaival élve kemény küzdelem árán és nehéz napok után sikerült megegyezniük. A megállapodás szerint úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az EU valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők elhelyezésére, és ezekből a központokból szállítják majd vissza őket a regisztráció szerinti tagállamba, ahol az EU-s szabályok alapján le kell folytatni menekültügyi eljárásukat. Egyben fokozzák az együttműködést az EU-s társországokkal, különösen azokkal, amelyekből a regisztrált menedékkérők Németországba érkeznek. Mindehhez azonban szükség van az SPD támogatására is, azonban jó esély van arra, hogy ez sikerülni fog. Seehofer szerint a tranzitközpontok kiépítésével fordulat kezdődik a német bevándorláspolitikában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Homoszexuális kihívója lehet Trumpnak

A 37 éves Pete Buttigieg személyében újabb demokrata párti politikus jelentkezett be az elnökjelöltségért.

Csurom véresen ébredt fel a nő, miután elkábították és megerőszakolták a migránsok

Alig öt óra alatt meghozták az ítéletet az erőszakos migránsok ügyében, életfogytiglant kaptak.

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

A Fehér Házba is meghívták a fake news média áldozatául esett diákokat

amerika, london, párizs

A fiatal gimnazistákat aljas módon próbálták megszégyeníteni a Trump-ellenes liberálisok, azonban ez nem sikerült nekik. Most pedig Donald Trump meghívta őket a Fehér Házba.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Súlyos vereséggel a tizedik helyen zárta a kézilabda-világbajnokságot Magyarország

Sajnos nem volt remény a helyosztóra, Norvégia sokkal jobban játszott, sokkal hatékonyabban használta ki a helyzeteit, mint Magyarország.

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

Századvég: nem sérthették meg a már 2016-ban elítélt Ahmed H. jó hírnevét a Nemzeti Konzultációban

kétharmad

A Századvég elemzése szerint Ahmed H. jó hírnevét nem is sérthette meg a bíróság.

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

Nem érti a liberálisokat? Itt egy szótár hozzájuk

pszicho

Ha beszélgetésbe elegyedne egy libsivel, feltétlenül használja.

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

A libsik szerint ilyen az igazi köztévé

amerika, london, párizs

Egy csöppet túltolták a dolgot Olaszországban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére