Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A németek elégedetlenek az ország vezetésével

2018. július 6. 12:20

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek 80 százaléka valamennyire, vagy teljesen elégedetlen a kormányzó koalícióval. Ez június óta 15 százalékos emelkedést jelent.

A válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy meg van elégedve az országvezetők munkájával, azaz öt németből csak egy elégedett Merkel vezetésével.

A CSU/CDU közötti konfliktusnak köszönhetően a kancellár népszerűsége 50 százalékról 48-ra csökkent.

A megkérdezettek kétharmada szerint Merkel kezdi elveszíteni a kontrollt a CDU és a CSU felett.

A németek 55 százaléka pozitívan gondolkodik arról, hogy végre valaki fel mert szólalni Angela Merkel migránspolitikája ellen. A válaszadók többsége, 60 százalékuk egyetért a tranzitzónákkal, valamint csak 34 százalékuk ellenzi azt.

Úgy látszik, hogy kicsit túl lett tolva a migránstéma Németországban, más fontos kérdésekkel nem nagyon foglalkoznak. Ezt jelzi az is, hogy a megkérdezettek több mint fele, 56 százalékuk látja úgy, hogy túl sok szó esik a kormányzat migránspolitikájáról.

Ha most lennének választások, Merkel nem lenne kancellár

Ha most vasárnap lennének a választások, a CDU/CSU 30 százalékot kapna, az SPD 18-at. Ez azt jelenti, hogy a pártok hiába kötnének egymással koalíciót, nem lenne meg a többségük és nem tudnának kormányt alakítani. Az AfD 16 százalékon áll, a Zöldek 14-en, a Baloldal 9, a liberálisok 8 százalékon.

Koalíciós kálvária

A tavaly szeptemberi német parlamenti választáson a CDU története egyik legrosszabb eredményét érte el. Testvérpártjával, a bajor Keresztényszociális Unióval (CSU) együtt a szavazatok 33 százalékát tudták megszerezni. A szociáldemokraták 20, a liberálisok 11, a Zöldek pedig 9 százalékot kaptak.

Először úgy volt, hogy az SPD ellenzékbe vonul, Merkelék pedig megpróbálnak megegyezni a liberálisokkal és a Zöldekkel, így egy Jamaica-koalíció jött volna létre. A koalíció a nevét onnan kapta, hogy a német pártok és a szigetország lobogójának színei (zöld-sárga-fekete) megegyeznek. A koalíciós tárgyalások azonban kudarcba fulladtak. Jobb híján az SPD-vel kezdtek tárgyalni. Már az is szóba jött, hogy új választásokat írnak ki, de végül hosszabb huzavona után Merkelnek sikerült megegyeznie a szociáldemokratákkal. A német kormány a szeptemberi választások után 7 hónappal, márciusban alakult meg. Angela Merkel negyedszerre is Németország kancellárja lett.

Fotó: AFP

A migrációs politika egyre inkább előtérbe került és vele párhuzamosan a konfliktusok is kiéleződtek. Mindez odáig fajult, hogy Seehofer, a CSU vezetője belengette a lemondását, ha Merkellel nem sikerül megegyeznie a migrációs politikát illetően. A vita arról szólt, hogyan lehet megtagadni a belépést a német határ állandó ellenőrzés alatt álló részein az EU-ban máshol már regisztrált migránsoktól. Seehofer úgy látta, hogy vissza kell fordítani azokat, akiket már máshol regisztráltak. Merkel viszont úgy gondolta, nem lehet bevezetni egyoldalúan a szigorításokat, először meg kell egyezni az érintett országokkal a menedékkérők visszafogadásáról. Merkel szavaival élve kemény küzdelem árán és nehéz napok után sikerült megegyezniük. A megállapodás szerint úgynevezett tranzitközpontokat építenek ki az EU valamely tagországában már nyilvántartásba vett menedékkérők elhelyezésére, és ezekből a központokból szállítják majd vissza őket a regisztráció szerinti tagállamba, ahol az EU-s szabályok alapján le kell folytatni menekültügyi eljárásukat. Egyben fokozzák az együttműködést az EU-s társországokkal, különösen azokkal, amelyekből a regisztrált menedékkérők Németországba érkeznek. Mindehhez azonban szükség van az SPD támogatására is, azonban jó esély van arra, hogy ez sikerülni fog. Seehofer szerint a tranzitközpontok kiépítésével fordulat kezdődik a német bevándorláspolitikában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

Olasz Testvérek: Magyarországot azért büntetik, mert nem fogad be migránsokat

amerika, london, párizs

Az olasz bevándorlásellenes párt, a Fratelli d'Italia elnöke, Giorgia Meloni adott interjút a magyar köztévének.

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

Lemondták a muszlim rapper koncertjét, aki a Bataclanban akart fellépni

bulvár

A 2015-ös párizsi terrortámadás helyszínén akart koncertet adni a Medine nevű algériai származűsú rapper, azonban a koncertterem törölte a showt, ugyanis tüntetők protestáltak az ellen, hogy fellépjen.

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

Milliókat gombolt le az államról a migráns, aki a grenfelli tűz áldozatának hazudta magát

amerika, london, párizs

A 28 éves illegális migráns azt hazudta, a Grenfell toronyban lakott, amikor feltámadt az épületben a tűz. Több milliós segélyt nyúlt le így az államtól, és most ezért börtönbe fog kerülni.

Baloldali tüntetéskultúra

Baloldali tüntetéskultúra

kétharmad

Azért van annak egy diszkrét bája, amikor Gyurcsány Ferenc hívja tüntetésre az embereket és ő ordibál a tömegnek, hogy "addig nem lehet megnyugodni, amíg lemondásra nem kényszerítik Orbán Viktort."

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

A DK kormányváltásra készül

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

Kövér: Nyugat-Európának szüksége van a magyar és a közép-európai példára és elszántságra

kétharmad

Az Országgyűlés elnöke szombaton Zalaegerszegen, a megyei önkormányzat díszközgyűlésén mondott beszédet, melyben elmondta, hogy nem szabad hagyni azt, hogy a magyar társadalom erkölcsi többségét felmorzsolják és politikai kisebbségbe szorítsák.

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

Dánia kitoloncolhatja a ruandai népirtás egyik elkövetőjét

amerika, london, párizs

A dán legfelsőbb bíróság szerint Wenceslas Twagirayezut nyugodtan ki lehet utasítani és vissza lehet szállítani Ruandába, ahol 1994-ben részt vett a népirtásban.

Ukrajna mondvacsinált problémákkal uszít Magyarország ellen

Grezsa István kormánybiztos szerint Kijev mondvacsinált problémákat fedez fel hirtelen, szerinte a kettős állampolgárság is ilyen, ennek büntethetősége kapcsán fenyegetőzik most Klimkin ukrán külügyminiszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére