Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A német városban elfajultak a migránsok és a helyi lakosok közötti konfliktusok

2018. január 26. 22:00

COTTBUS, 22:00

Cottbusba túl sok migráns érkezett rövid idő alatt, akiket nem tudtak integrálni. A konfliktus folyamatos volt a helyi lakosok és az illegális bevándorlók között.

Az elmúlt hetekben két eset is nagy felháborodást váltott ki. Kiskorú migránsok megkéselték egy német pár férfi tagját a Blechen-Carré bevásárlóközpontnál, múlt héten pedig szíriai fiatalok kerültek konfliktusba német tinédzserekkel, annak is késelés lett a vége. A fiatal migránsokról kiderült, hogy már korábban is követtek el bűncselekményeket.

A Berlintől 120 kilométerre fekvő városban hétköznapi jelenséggé váltak a migránsok és a helyi lakosok közötti konfliktusok. A város hiába kérte már korábban, hogy ne küldjenek több illegális bevándorlót hozzájuk, szavaik süket fülekre találtak. Mindeddig. Hiszen az egymást követő támadásoknak köszönhetően végül Karl-Heinz Schröter belügyminiszter bejelentette, hogy Brandenburg tartomány belügyminisztériuma nem küld több migránst Cottbusba.

A város polgármestere segítséget kér a helyzet megoldásához. Holger Kelch megjegyezte, hogy Cottbusban két év alatt megháromszorozódott a migránsok száma és ez a tendencia nem mutat csökkenést.

A szülők a nyelvi nehézségek miatt sokszor azt sem tudják, mi folyik az iskolában. A gyerekeket nem járatják bölcsődébe. A migránsok gyerekeinek 80 százaléka nem jár óvodába sem, ezért fordulhat elő az, hogy amikor iskolába mennek, többségük nem beszél németül – panaszkodott Kelch.

Egyes családok be sem engedik a szociális munkásokat az otthonaikba és/vagy nem veszik komolyan a hozzájuk kiérkező nőket – folytatta. A polgármester azt szeretné, hogy ilyen többé ne fordulhasson elő.

Fotó: AFP

Túl sok változás történt, túl gyorsan"

– jegyezte meg Jens Glossmann, az önkormányzat szóvivője.

Szerinte a probléma megoldásához pénzre lenne szükség. Több pénzre van szükségünk ahhoz, hogy helyi szinnten megoldjuk a problémát vagy szövetségi szintű lépésekre van szükség. Az embereknek tudniuk kell, hogy a városuk értük van – folytatta.

A helyzet rosszabb lett, mióta megérkeztek a migránsok. Nem érzem magam többé biztonságban, főleg nem éjszaka – mesélte a 32 éves Stefanie.

A közbiztonság növelése érdekében több rendőrt fognak küldeni az utcákra, és növelni fogják a szociális munkások létszámát.

Egy helyi lakos, Christina szerint azonban ez nem megoldás. A migránsokat vissza kellene küldeni oda, ahonnan jöttek, főleg ha bűnözők – mesélte.

Habár a városban egy százalékkal csökkent a munkanélküliség tavalyhoz képest, így 6,9 százalékos, az országos átlaghoz képest 1,4 százalékkal magasabb. A város vezetősége a továbbiakban azon fog dolgozni, hogy a helyi lakosok és a migránsok között is növekedjen a munkavállalók száma, hogy az integrációt még inkább elősegítsék, és csökkenjen a bűncselekmények száma.

(Der Tagesspiegel, Epoch Times, DW)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

Beépített ukrán határőr készítette a felvételt az állampolgári eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson

amerika, london, párizs

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója szerint egy beépített ukrán határőr készítette azt a felvételt, amely az elsődleges muníciót szolgáltatta a kárpátaljai magyarok ellen zajló boszorkányüldözéshez.

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

Októberben szavazhat az Országgyűlés a Soros-Sargentini-jelentésről

kétharmad

Október második hetében már az Országgyűlés plenáris ülése elé kerülhet a Soros-Sargentini-jelentést elutasító kormánypárti határozati javaslat. Orbán Viktor személyes levélben köszönte meg azoknak az EP-képviselőknek a támogatását, akik kiálltak Magyarország mellett.

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

Az ENSZ épp nem ér rá, mert a migránsok szétosztásával van elfoglalva

amerika, london, párizs

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök felszólította kedden az ENSZ-t, hogy találjon megoldásokat az arab világ konfliktusaira, mert a világszervezet hiányosságai ártanak a belé vetett bizalomnak. Az ENSZ azonban a valódi konfliktusok megoldása helyett a bevándorlás megszervezésével van elfoglalva.

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére