Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A német választásokon is nagyot ment a függetlenobjektív média

Megadja Gábor

2017. szeptember 25. 19:28

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így.

Bár erősen remélték, hogy a német választások eredményeképpen megalakul a Negyedik Birodalom, Merkel pedig bevonul hozzánk is – közvetlenül azután, hogy az osztrákok újra feljönnek a pincéikből és leborulnak előtte Bécs macskakövein –, hozza magával a Wehrmachtot, és lesz nemulass, az örömbe némi keserűséget csempészett az AfD 13 százaléka. Németország népességének tükrében az a 13 százalék bizony nem elhanyagolható.

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért hülye a Zorbán, és miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így. Óvatosan fogalmaznak mostanában haladókáim, 13 százaléknyi németet mégsem lehet egykönnyen lenácizni, azt maximum off-record hangsúlyozzák, hogy valójában erről van szó.

A haladó újságíró arról ismerszik meg, hogy babatápként a felvilágosodás zanzásított mítoszát fogyasztja. És néha le is eszi magát vele.

Figyeljünk a fordulatokra: „Az AfD kétségtelenül felkavarta a német politika állóvizét, miután nagyon is fontos kérdésekre nagyon is leegyszerűsítő válaszokat ad“. Persze kérdés, hogy a „leegyszerűsítő válaszok“ (az egyik legkedveltebb haladár fordulat a fékellensúlyozás mellett) helyett az újságíró, vagy értelmiségi milyen válaszokat szokott adni? Bonyolítókat?

A problémák többsége az emberek életében egyszerű, hacsak nem valóban bonyolult kvantummechanikai feladványok vagy metafizikai kérdések megfejtésével töltik idejüket. Az emberek többsége a buborékon kívül él, és le is éli az életét anélkül, hogy a haladó újságírói vagy értelmiségi kioktató tanácsaira rászorulna. Az emberek jelentős része még a haladó Nyugaton is érzékeli, hogy probléma van az európai bevándorláspolitikával, hogy a Közel-Keletről és Afrikából Európába áramló tömegek integrálhatatlanok, hiszen a velük kapcsolatos eddigi tapasztalatok is ezt igazolják. A haladó újságíró és értelmiségi szerint ezek „leegyszerűsítő válaszok“, hiszen sokak tapasztalatán alapulnak, és az a probléma, hogy az egyszerű emberek nem művelték ki magukat mohamedán teológiából meg interkulturális tanulmányokból, mert akkor tudnák, hogyan is néz ki valójában a világ. Vagy hogyan kellene kinéznie.

Végső soron kimondja a haladó azt, ami a szívét nyomja: „Elemzések szerint jellegzetes választójuk a német egység vesztesének számító, jellemzően az egykori keletnémet tartományokban élő, alacsonyabb iskolázottságú ember“. Magyarul a lúzer prolik. Ugyanazok, akik az Egyesült Államokban Trumpra, Nagy-Britanniában a Brexitre szavaztak, idehaza meg Orbánra szavaznak. Szakértők szerint disznóól a lakhelyük és moslékot fogyasztanak. Az „alacsonyabb iskolázottságú“ emberek adnak leegyszerűsítő válaszokat, mert nem ismerik mind az 52 gendert (ha el nem számoltam).

Ha a haladó médiamunkás és értelmiségi valóban bölcs lenne, nem szaladna bele ennyire kiszámíthatóan mindig ugyanabba a lóbránerbe, mint azok az EP-képviselők, akik rendre vitanapot szerveznek a magyar miniszterelnökkel, hogy aztán hosszú tömött sorokban letérdelhessenek. Ugyanezt az „alacsony iskolázottságú“ dumát tolták Trump megválasztása és a Brexit után is. A New York Times és az Economist szerkesztőségeiben döbbenten csodálkoztak rá arra a fejleményre, hogy New Yorkon és Londonon kívül is élnek emberek, véleményük is van, és szavaznak is.

A haladók bonyolító válaszaival tele a padlás. Idehaza is ismerjük őket, volt olyan, amikor a szakértelem kormányzott, virágzott is tőle az ország.

Ja, nem.

A bonyolító haladárok akarták eladni nekünk azt is, hogy nincs is menekültválság, illetve amikor ezt már nem tudták, a tömegesen Európába tartó mohamedán agysebész-hordákkal kábították a jónépet. Minden problémát sikerült addig bonyolítaniuk, amíg semmi előremutató nem jött ki belőle eredményként. Sosem késő felnőtté válni: annyi kell hozzá, hogy az ember önként kilábaljon a felvilágosodás okozta kiskorúságból.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

Schulz: ha a szocdemek kormányra lépnek, annyi bevándorló jöhet, amennyi csak akar

amerika, london, párizs

Nincs felső határ Németországban a menekültek befogadásában, ha az SPD ismét kormányra lép a CDU-val és a CSU-val.

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

Eddig soha nem ítéltek halálra európai nőt Irakban - most viszont ki fognak végezni egyet

amerika, london, párizs

Halálra ítélt vasárnap a bagdadi központi büntetőbíróság egy marokkói származású német nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz.

A szlovákok is észhez tértek: Fico kevesebb gimnazistát akar, szakmunkások kellenek

Robert Fico a középiskolai oktatási rendszer átalakítását sürgeti.

Likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét

Megölték az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjét Tunéziában, az algériai származású Bilel Kobi a nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnya (AQIM) vezetőjének segédje volt.

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

A rossz idő ellenére is több ezren tüntetek Romániában

amerika, london, párizs

Az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése ellen kezdődött ellenzéki tüntetés szombat délután Bukarestben és Románia más városaiban.

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

Ezt mondta Roger Federer Fucsovics Mártonról

hajrá, magyarok!

A svájci legenda elismerően nyilatkozott a magyar sportolóról.

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

Kim Dzsongun zenekara, az észak-koreai 'Spice Girls' is fel fog lépni a téli olimpián

bulvár

A phenjani vezetés vasárnap delegációt küldött Dél-Koreába, hogy előkészítse az észak-koreai előadóművészek fellépését.

Háborús időkre szóló útmutatót ad a svéd kormány minden családnak

Háborús időkre szóló útmutatót ad a svéd kormány minden családnak

amerika, london, párizs

Először a negyvenes évek elején adtak ki a svéd hatóságok egy olyan brossurát, amelyben a háború kitörése estén szükséges tennivalókat gyűjtötték össze.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére