Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A német választásokon is nagyot ment a függetlenobjektív média

Megadja Gábor

2017. szeptember 25. 19:28

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így.

Bár erősen remélték, hogy a német választások eredményeképpen megalakul a Negyedik Birodalom, Merkel pedig bevonul hozzánk is – közvetlenül azután, hogy az osztrákok újra feljönnek a pincéikből és leborulnak előtte Bécs macskakövein –, hozza magával a Wehrmachtot, és lesz nemulass, az örömbe némi keserűséget csempészett az AfD 13 százaléka. Németország népességének tükrében az a 13 százalék bizony nem elhanyagolható.

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért hülye a Zorbán, és miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így. Óvatosan fogalmaznak mostanában haladókáim, 13 százaléknyi németet mégsem lehet egykönnyen lenácizni, azt maximum off-record hangsúlyozzák, hogy valójában erről van szó.

A haladó újságíró arról ismerszik meg, hogy babatápként a felvilágosodás zanzásított mítoszát fogyasztja. És néha le is eszi magát vele.

Figyeljünk a fordulatokra: „Az AfD kétségtelenül felkavarta a német politika állóvizét, miután nagyon is fontos kérdésekre nagyon is leegyszerűsítő válaszokat ad“. Persze kérdés, hogy a „leegyszerűsítő válaszok“ (az egyik legkedveltebb haladár fordulat a fékellensúlyozás mellett) helyett az újságíró, vagy értelmiségi milyen válaszokat szokott adni? Bonyolítókat?

A problémák többsége az emberek életében egyszerű, hacsak nem valóban bonyolult kvantummechanikai feladványok vagy metafizikai kérdések megfejtésével töltik idejüket. Az emberek többsége a buborékon kívül él, és le is éli az életét anélkül, hogy a haladó újságírói vagy értelmiségi kioktató tanácsaira rászorulna. Az emberek jelentős része még a haladó Nyugaton is érzékeli, hogy probléma van az európai bevándorláspolitikával, hogy a Közel-Keletről és Afrikából Európába áramló tömegek integrálhatatlanok, hiszen a velük kapcsolatos eddigi tapasztalatok is ezt igazolják. A haladó újságíró és értelmiségi szerint ezek „leegyszerűsítő válaszok“, hiszen sokak tapasztalatán alapulnak, és az a probléma, hogy az egyszerű emberek nem művelték ki magukat mohamedán teológiából meg interkulturális tanulmányokból, mert akkor tudnák, hogyan is néz ki valójában a világ. Vagy hogyan kellene kinéznie.

Végső soron kimondja a haladó azt, ami a szívét nyomja: „Elemzések szerint jellegzetes választójuk a német egység vesztesének számító, jellemzően az egykori keletnémet tartományokban élő, alacsonyabb iskolázottságú ember“. Magyarul a lúzer prolik. Ugyanazok, akik az Egyesült Államokban Trumpra, Nagy-Britanniában a Brexitre szavaztak, idehaza meg Orbánra szavaznak. Szakértők szerint disznóól a lakhelyük és moslékot fogyasztanak. Az „alacsonyabb iskolázottságú“ emberek adnak leegyszerűsítő válaszokat, mert nem ismerik mind az 52 gendert (ha el nem számoltam).

Ha a haladó médiamunkás és értelmiségi valóban bölcs lenne, nem szaladna bele ennyire kiszámíthatóan mindig ugyanabba a lóbránerbe, mint azok az EP-képviselők, akik rendre vitanapot szerveznek a magyar miniszterelnökkel, hogy aztán hosszú tömött sorokban letérdelhessenek. Ugyanezt az „alacsony iskolázottságú“ dumát tolták Trump megválasztása és a Brexit után is. A New York Times és az Economist szerkesztőségeiben döbbenten csodálkoztak rá arra a fejleményre, hogy New Yorkon és Londonon kívül is élnek emberek, véleményük is van, és szavaznak is.

A haladók bonyolító válaszaival tele a padlás. Idehaza is ismerjük őket, volt olyan, amikor a szakértelem kormányzott, virágzott is tőle az ország.

Ja, nem.

A bonyolító haladárok akarták eladni nekünk azt is, hogy nincs is menekültválság, illetve amikor ezt már nem tudták, a tömegesen Európába tartó mohamedán agysebész-hordákkal kábították a jónépet. Minden problémát sikerült addig bonyolítaniuk, amíg semmi előremutató nem jött ki belőle eredményként. Sosem késő felnőtté válni: annyi kell hozzá, hogy az ember önként kilábaljon a felvilágosodás okozta kiskorúságból.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

Sok múlik a Stop Soros törvény elfogadásán

kétharmad

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány csak azt követően dönt a távozásról, hogy az Országgyűlés jóváhagyja-e az NGO-kra vonatkozó Stop Soros törvényt.

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

Beszéljünk a "gyűlöletpropagandáról"!

piszkostizenkettő

Lassan tényleg a végére érünk a "Mi miatt vesztett az ellenzék?" című tragikomédiának.

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

Minority SafePack: remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek

kétharmad

A kezdeményezésről tartott pénteki tanácskozáson Kövér László házelnök mondott beszédet.

Feloszlatja magát az ETA baszk terrorszervezet

Elismerte felelősségét és bocsánatot kért az "okozott károkért" a feloszlatására készülő Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet pénteki közleményében, amelyet baszk újságoknak juttatott el.

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

Így tiltakoztak Marosvásárhelyen az egyetemegyesítés ellen

kétharmad

Az egyetem hallgatói szerint nem tájékoztatta őket érdemben az intézmény vezetősége a készülő döntésről, ami ellen csendes gyertyagyújtással tiltakoztak. Magyarországi szervezet is megszólalt az ügyben.

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

Szombaton újabb ellenzékváltó tüntetés lesz

piszkostizenkettő

Kormányváltónak hirdetik, de valójában ellenzékváltó lesz az a szombati tüntetés, amely civil helyett csak álcivil lesz. A szoci szervezőapparátus által lebonyolított és a Soros-hálózat által finanszírozott tüntikézés sztárja az a függetlennek hazudott Márki-Zay Péter lesz, aki valójában sok minden, csak nem független. Úgy látszik, már Sorosnak is elege van a magyar balliberális ellenzéki pártokból.

A svédek megelégelték, hogy állandóan lövöldöznek az utcákon

Csatatérré váltak a nagyvárosok utcái, ezért szigorítják az illegális fegyvertartásért és a fegyveres visszaélésért kiszabható büntetési tételeket.

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

Gyárfás Tamás lakhelyelhagyási tilalmat kapott

kétharmad

A bíróság ma arról döntött, hogy Gyárfás Tamás maradhat-e a házi őrizetben vagy rács mögé kell vonulnia. A Magyar Úszó Szövetség egykori elnökét azzal gyanúsítják, hogy ő volt a felbujtó Fenyő János médiamogul egykori meggyilkolásának ügyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére