Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A német választásokon is nagyot ment a függetlenobjektív média

Megadja Gábor

2017. szeptember 25. 19:28

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így.

Bár erősen remélték, hogy a német választások eredményeképpen megalakul a Negyedik Birodalom, Merkel pedig bevonul hozzánk is – közvetlenül azután, hogy az osztrákok újra feljönnek a pincéikből és leborulnak előtte Bécs macskakövein –, hozza magával a Wehrmachtot, és lesz nemulass, az örömbe némi keserűséget csempészett az AfD 13 százaléka. Németország népességének tükrében az a 13 százalék bizony nem elhanyagolható.

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért hülye a Zorbán, és miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így. Óvatosan fogalmaznak mostanában haladókáim, 13 százaléknyi németet mégsem lehet egykönnyen lenácizni, azt maximum off-record hangsúlyozzák, hogy valójában erről van szó.

A haladó újságíró arról ismerszik meg, hogy babatápként a felvilágosodás zanzásított mítoszát fogyasztja. És néha le is eszi magát vele.

Figyeljünk a fordulatokra: „Az AfD kétségtelenül felkavarta a német politika állóvizét, miután nagyon is fontos kérdésekre nagyon is leegyszerűsítő válaszokat ad“. Persze kérdés, hogy a „leegyszerűsítő válaszok“ (az egyik legkedveltebb haladár fordulat a fékellensúlyozás mellett) helyett az újságíró, vagy értelmiségi milyen válaszokat szokott adni? Bonyolítókat?

A problémák többsége az emberek életében egyszerű, hacsak nem valóban bonyolult kvantummechanikai feladványok vagy metafizikai kérdések megfejtésével töltik idejüket. Az emberek többsége a buborékon kívül él, és le is éli az életét anélkül, hogy a haladó újságírói vagy értelmiségi kioktató tanácsaira rászorulna. Az emberek jelentős része még a haladó Nyugaton is érzékeli, hogy probléma van az európai bevándorláspolitikával, hogy a Közel-Keletről és Afrikából Európába áramló tömegek integrálhatatlanok, hiszen a velük kapcsolatos eddigi tapasztalatok is ezt igazolják. A haladó újságíró és értelmiségi szerint ezek „leegyszerűsítő válaszok“, hiszen sokak tapasztalatán alapulnak, és az a probléma, hogy az egyszerű emberek nem művelték ki magukat mohamedán teológiából meg interkulturális tanulmányokból, mert akkor tudnák, hogyan is néz ki valójában a világ. Vagy hogyan kellene kinéznie.

Végső soron kimondja a haladó azt, ami a szívét nyomja: „Elemzések szerint jellegzetes választójuk a német egység vesztesének számító, jellemzően az egykori keletnémet tartományokban élő, alacsonyabb iskolázottságú ember“. Magyarul a lúzer prolik. Ugyanazok, akik az Egyesült Államokban Trumpra, Nagy-Britanniában a Brexitre szavaztak, idehaza meg Orbánra szavaznak. Szakértők szerint disznóól a lakhelyük és moslékot fogyasztanak. Az „alacsonyabb iskolázottságú“ emberek adnak leegyszerűsítő válaszokat, mert nem ismerik mind az 52 gendert (ha el nem számoltam).

Ha a haladó médiamunkás és értelmiségi valóban bölcs lenne, nem szaladna bele ennyire kiszámíthatóan mindig ugyanabba a lóbránerbe, mint azok az EP-képviselők, akik rendre vitanapot szerveznek a magyar miniszterelnökkel, hogy aztán hosszú tömött sorokban letérdelhessenek. Ugyanezt az „alacsony iskolázottságú“ dumát tolták Trump megválasztása és a Brexit után is. A New York Times és az Economist szerkesztőségeiben döbbenten csodálkoztak rá arra a fejleményre, hogy New Yorkon és Londonon kívül is élnek emberek, véleményük is van, és szavaznak is.

A haladók bonyolító válaszaival tele a padlás. Idehaza is ismerjük őket, volt olyan, amikor a szakértelem kormányzott, virágzott is tőle az ország.

Ja, nem.

A bonyolító haladárok akarták eladni nekünk azt is, hogy nincs is menekültválság, illetve amikor ezt már nem tudták, a tömegesen Európába tartó mohamedán agysebész-hordákkal kábították a jónépet. Minden problémát sikerült addig bonyolítaniuk, amíg semmi előremutató nem jött ki belőle eredményként. Sosem késő felnőtté válni: annyi kell hozzá, hogy az ember önként kilábaljon a felvilágosodás okozta kiskorúságból.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Először fog négyszemközt tárgyalóasztalhoz ülni Putyin és Trump

Először fog négyszemközt tárgyalóasztalhoz ülni Putyin és Trump

amerika, london, párizs

Hétfőn a finn fővárosban tartják az amerikai-orosz csúcstalálkozót, az elemzők és a nagyvilág igen kíváncsian várják az eseményt. Lássuk, mit lehet tudni, illetve mit lehet még csak sejteni a találkozóval kapcsolatban!

A vébédöntő mellett időközi választások miatt is lehet izgulni vasárnap

Július 15-én vasárnap összesen 6 településen tartottak időközi választást. Veszprémben, Miskolcon és Sopronban egy-egy önkormányzati képviselőt választhatnak meg a szavazók. Ágon és Vaspörben polgármestert választottak. A legnagyobb hype talán a miskolci önkormányzati képviselő-választás körül volt, az ellenzék ugyanis Rokker Zsoltit indította nagy reményekkel. Vajon a miskolci 12-es az új Hódmezővásárhely?

Orbán Viktor: Magyarország nem vesz részt a migránsok szétosztásában

Orbán Viktor: Magyarország nem vesz részt a migránsok szétosztásában

kétharmad

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát, amely új migrációs politikájával megvédi Európa külső határait - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

A franciák a világbajnokságot, a horvátok viszont a nézők szívét nyerték meg

A franciák a világbajnokságot, a horvátok viszont a nézők szívét nyerték meg

focivébé

A mai napon, július 15-én, vasárnap került sor a várva várt világbajnoki döntőre Franciaország és Horvátország között. Igen tempós, fordulatos meccset láthattunk, nyugodt szívvel kijelenthetjük: a horvátok mindent megtettek, amit csak lehetett ezen a döntőn.

Beszólt a lemondott miniszter Theresa May-nek

David Davis szerint nagy baj lehet, ha maradéktalanul megvalósul Theresa May elképzelése.

Kiderült, hogy Sadiq Khan teljesen önkényesen áll a szólásszabadsághoz

Kiderült, hogy Sadiq Khan teljesen önkényesen áll a szólásszabadsághoz

amerika, london, párizs

Trump londoni látogatása során egy Brexit-párti csoport az amerikai nagykövetségnél szeretett volna felvonulni és kifejezni támogatásukat az amerikai elnök iránt, ám ebben a Sadiq Khan alá tartozó londoni rendőrség megakadályozta őket. A csavar a történetben az, hogy Khan viszont a Trump-ellenes tüntetésre gond nélkül rábólintott, "szólásszabadságra" hivatkozva.

Női mezőnye is van a mai VB-döntőnek: ők a legszebb futballistafeleségek

A focistáknak rendszerint gyönyörű barátnőik/feleségeik vannak, meg is néztük, hogy a mai VB-döntőn kik szurkolnak majd leginkább a pályán lévőknek.

Az algériai kormány a sivatagba toloncolt ki migránsokat, többen belehaltak

Az algériai kormány a sivatagba toloncolt ki migránsokat, többen belehaltak

amerika, london, párizs

Algéria - miután egy időre felhagyott azzal a gyakorlatával, hogy erőszakkal kitoloncolja a szaharai határán át azokat a migránsokat, akik illegálisan léptek be az országba ezen a határszakaszon - ismét visszaszállított illegális migránsokat a sivatagba, amely lényegében a kínhalált jelenti számukra. Az ország indokolatlanul kegyetlen gyakorlatával ismét bebizonyította, hiába próbál az európai irányelvekhez igazodni a politikai és anyagi hasznok reményében, legnagyobb gátjuk ebben a középkori mentalitásuk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére