Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
piszkostizenkettő
 
 
 
 

A német választásokon is nagyot ment a függetlenobjektív média

Megadja Gábor

2017. szeptember 25. 19:28

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így.

Bár erősen remélték, hogy a német választások eredményeképpen megalakul a Negyedik Birodalom, Merkel pedig bevonul hozzánk is – közvetlenül azután, hogy az osztrákok újra feljönnek a pincéikből és leborulnak előtte Bécs macskakövein –, hozza magával a Wehrmachtot, és lesz nemulass, az örömbe némi keserűséget csempészett az AfD 13 százaléka. Németország népességének tükrében az a 13 százalék bizony nem elhanyagolható.

Bár igyekeznek minden egyes alkalommal hangsúlyozni, miért hülye a Zorbán, és miért nem lesz a lázadás éve 2017, néhány kellemetlen apró adalék mégiscsak ahhoz járul hozzá. Különösen fájdalmas lehet számukra, hogy mindez Németországban, a haladó világ központjában, a fénylő üstökösként világító morális imperializmus epicentrumában történhetett így. Óvatosan fogalmaznak mostanában haladókáim, 13 százaléknyi németet mégsem lehet egykönnyen lenácizni, azt maximum off-record hangsúlyozzák, hogy valójában erről van szó.

A haladó újságíró arról ismerszik meg, hogy babatápként a felvilágosodás zanzásított mítoszát fogyasztja. És néha le is eszi magát vele.

Figyeljünk a fordulatokra: „Az AfD kétségtelenül felkavarta a német politika állóvizét, miután nagyon is fontos kérdésekre nagyon is leegyszerűsítő válaszokat ad“. Persze kérdés, hogy a „leegyszerűsítő válaszok“ (az egyik legkedveltebb haladár fordulat a fékellensúlyozás mellett) helyett az újságíró, vagy értelmiségi milyen válaszokat szokott adni? Bonyolítókat?

A problémák többsége az emberek életében egyszerű, hacsak nem valóban bonyolult kvantummechanikai feladványok vagy metafizikai kérdések megfejtésével töltik idejüket. Az emberek többsége a buborékon kívül él, és le is éli az életét anélkül, hogy a haladó újságírói vagy értelmiségi kioktató tanácsaira rászorulna. Az emberek jelentős része még a haladó Nyugaton is érzékeli, hogy probléma van az európai bevándorláspolitikával, hogy a Közel-Keletről és Afrikából Európába áramló tömegek integrálhatatlanok, hiszen a velük kapcsolatos eddigi tapasztalatok is ezt igazolják. A haladó újságíró és értelmiségi szerint ezek „leegyszerűsítő válaszok“, hiszen sokak tapasztalatán alapulnak, és az a probléma, hogy az egyszerű emberek nem művelték ki magukat mohamedán teológiából meg interkulturális tanulmányokból, mert akkor tudnák, hogyan is néz ki valójában a világ. Vagy hogyan kellene kinéznie.

Végső soron kimondja a haladó azt, ami a szívét nyomja: „Elemzések szerint jellegzetes választójuk a német egység vesztesének számító, jellemzően az egykori keletnémet tartományokban élő, alacsonyabb iskolázottságú ember“. Magyarul a lúzer prolik. Ugyanazok, akik az Egyesült Államokban Trumpra, Nagy-Britanniában a Brexitre szavaztak, idehaza meg Orbánra szavaznak. Szakértők szerint disznóól a lakhelyük és moslékot fogyasztanak. Az „alacsonyabb iskolázottságú“ emberek adnak leegyszerűsítő válaszokat, mert nem ismerik mind az 52 gendert (ha el nem számoltam).

Ha a haladó médiamunkás és értelmiségi valóban bölcs lenne, nem szaladna bele ennyire kiszámíthatóan mindig ugyanabba a lóbránerbe, mint azok az EP-képviselők, akik rendre vitanapot szerveznek a magyar miniszterelnökkel, hogy aztán hosszú tömött sorokban letérdelhessenek. Ugyanezt az „alacsony iskolázottságú“ dumát tolták Trump megválasztása és a Brexit után is. A New York Times és az Economist szerkesztőségeiben döbbenten csodálkoztak rá arra a fejleményre, hogy New Yorkon és Londonon kívül is élnek emberek, véleményük is van, és szavaznak is.

A haladók bonyolító válaszaival tele a padlás. Idehaza is ismerjük őket, volt olyan, amikor a szakértelem kormányzott, virágzott is tőle az ország.

Ja, nem.

A bonyolító haladárok akarták eladni nekünk azt is, hogy nincs is menekültválság, illetve amikor ezt már nem tudták, a tömegesen Európába tartó mohamedán agysebész-hordákkal kábították a jónépet. Minden problémát sikerült addig bonyolítaniuk, amíg semmi előremutató nem jött ki belőle eredményként. Sosem késő felnőtté válni: annyi kell hozzá, hogy az ember önként kilábaljon a felvilágosodás okozta kiskorúságból.

OLVASTAD MÁR?

piszkostizenkettő
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tillerson: véget ért az Iszlám Állam elleni harc, az iráni csapatoknak el kell hagyniuk Irakot

Tillerson: véget ért az Iszlám Állam elleni harc, az iráni csapatoknak el kell hagyniuk Irakot

amerika, london, párizs

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerint az iráni, illetve Irán támogatását élvező milíciáknak most már el kell hagyniuk Irakot, mert az Iszlám Állam terrorszervezet elleni küzdelem a végéhez közeledik.

Így tüntettek az AfD ellen a hivatásos rettegők

Így tüntettek az AfD ellen a hivatásos rettegők

amerika, london, párizs

Nem csitul a hiszti: a demokratikus német választásokon a bevándorlásellenes AfD meglepően jól teljesített, emiatt pedig több ezer ember vonult ki vasárnap Reichstaghoz, hogy felháborodásának adjon hangot.

A transzgender ideológia átvette az uralmat Nagy-Britannia felett

A britek egyre jobban rá vannak feszülve a transzgender ideológiára. Ezzel leginkább az a baj, hogy sokszor szembe megy a józan ésszel. Jobb, ha tudod, hogy nincsenek terhes nők. Terhes EMBEREK vannak.

Spanyolország külügyminisztere tagadta a katalóniai rendőri túlkapásokat

Spanyolország külügyminisztere tagadta a katalóniai rendőri túlkapásokat

amerika, london, párizs

Teljesen elfogadhatónak tartotta a népszavazáson mutatott rendőri túlkapásokat, az azokról készült felvételeket pedig "hamisítványoknak" bélyegezte Alfonso Dastis spanyol külügyminiszter.

"A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja"

"A szabadságvágy a magyarság erkölcsi többségét mindig egybekovácsolja"

közeleg a tél

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László vasárnap Martonvásáron, az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen mondott beszédet. Mint mondta, 1956 bebizonyította, hogy az igazi szabadság iránti sóvárgást sohasem lehet külső erőszakkal elfojtani.

A cseh köztársasági elnök Babist kérte fel kormányalakításra

A cseh köztársasági elnök Babist kérte fel kormányalakításra

amerika, london, párizs

Milos Zeman cseh államfő vasárnap közölte, hogy az új kormány megalakításával Andrej Babist, a választásokon győztes ANO mozgalom elnökét fogja megbízni.

Muszlim propagandafilm elkészítését finanszírozta a brit rendőrség

Muszlim propagandafilm elkészítését finanszírozta a brit rendőrség

amerika, london, párizs

A videó elején Nagy-Britannia füves lankáit láthatjuk arab zene kíséretében. Miközben a brit rendőrség országszerte forráshiánnyal küzd, erre az alkotásra futott a pénzükből.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére