Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

A német egyetemeken kevésbé érvényesül a véleményszabadság, mint Magyarországon

2017. július 6. 17:58

BERLIN, 17:58

A véleményszabadságot illetően borzasztó állapotok uralkodnak a német egyetemeken, és a helyzet csak egyre rosszabb – olvasható a Tichys Einblick német lap egyik cikkében.

Számos német egyetemen véleményőrök üldözik azokat, akik nem osztják világnézetüket és értékeiket”

– olvasható a Lovas István által kiszúrt cikk elején.

Az író azzal folytatja, hogy amikor Bernie Sanders, amerikai elnökjelölt beszédet tartott a berlini Szabadegyetemen, mindenki ujjongva fogadta. Az amerikai baloldali ikon szavait lelkesedés, taps, derültség követte. Elméleteit zavartalanul adhatta elő, senki sem kérdőjelezte meg. Nem jelentek meg a helyszínen konzervatív vagy jobboldali csoportok, akik tiltakoztak volna, megzavarták vagy megakadályozták volna a felszólalását.

Viszont, ha például a német Erika Steinbach, konzervatív országgyűlési képviselő tartana előadást egy német egyetemen, biztosan egészen más lenne a helyzet.

A baloldaliak mindent megtennének azért, hogy a felszólalását megakadályozzák, még erőszakot is kilátásba helyeznének.

Jörg Baberowski, kritikus nézeteiről ismert professzort a berlini Humboldt Egyetemen a baloldali alakok folyamatosan követik, támadják és rágalmazzák. A legnagyobb sajtóorgánumok alig adnak hírt erről, ha pedig valami oknál fogva mégis írnak róla, a tettesekkel rokonszenveznek.

A német politikával és médiával foglalkozó tanszékeket ez kevésbé érdekli, inkább foglalkoznak a magyarországi felsőoktatás helyzetével.

Mert ott olyan támadást intézett a kormány a Soros-egyetem külföldi alkalmazottai ellen, ami máshol teljes mértékben a dolgok normális menetének a része lenne – írják. Az, hogy

valakinek munkaengedéllyel kell rendelkeznie, az egyetemnek pedig hazai campussal, ha Magyarországon továbbra is működni szeretne, máshol teljesen hétköznapinak számít."

Mit szólna Berlin vagy Washington, ha Észak-Korea náluk akarna felállítani egy egyetemet? – teszik fel a kérdést.

A szerző több példát hozva a cikk végén megállapítja, hogy összességében a német egyetemeken sokkal rosszabbak az akadémiai szabadság és a véleményszabadság feltételei, mint Magyarországon.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Francia sajtó: öngyilkossági hullám söpör végig az országon

A sárgamellényes tüntetők főként a városban élő franciák problémáival hozakodtak elő. A vidéki Franciaország azonban szintén nincs jó helyzetben. A France24 hírportál riportjából kiderül, hogy átlagosan kétnaponta öngyilkos lesz egy francia gazdálkodó. A híroldal "öngyilkossági járványról" ír.

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

Őrizetbe vették Macron botrányba keveredett extestőrét

amerika, london, párizs

Alexandre Benallát letartóztatták, mert luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel repült a közép-afrikai Csád Köztársaságba karácsony környékén.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

A magyar ballibek számára továbbra is hős a terrorizmusért elítélt Ahmed H.

piszkostizenkettő

A terrorizmus miatt jogerősen elítélt Ahmed H. hamarosan szabadul, de neki és az őt Magyarországon támogató migránssimogató erőknek ez nem elég. Ahmed H. jó hírnevének megsértésére hivatkozva még pénzt követelnek a magyar államtól, miközben mindenáron hőst akarnak csinálni a terrorcselekményért elítélt zavargóból.

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

Szijjártó Péter: a migrációs nyomás veszélye továbbra is jelen van, sőt, egyre súlyosabb

kétharmad

Továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében a külgazgadási és külügyminiszter szerint.

Beindult az ellenzéki riadólánc egy mosolygós fejtől

Példátlan pánik uralkodott el a függetlenobjektív Index szerkesztőségében, miután egy mosolygós fejjel fémjelzett sajtóközleményt kaptak a Századvégtől.

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

Háromszor több pénzt fognak kapni Soros szervezetei Brüsszeltől

amerika, london, párizs

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a Soros-szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós költségvetési keretben az Európai Parlament.

A székelés joga

A székelés joga

piszkostizenkettő

Az elmúlt napokban végre eljutottunk odáig, hogy a legszentebb közüggyel foglalkozzon az ország közvéleménye: hol székelhet egy Országgyűlési Képviselő?

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

kétharmad

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban - derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére